وي در اين رابطه مصرف سحری را از جمله ضروريات روزهداری دانست و بیان کرد: استفاده از موادغذایی پروتئینی مانند گوشت، تخممرغ و حبوبات، نقش مهمی در به تعویق انداختن حس گرسنگی در فرد روزهدار ایفا میکند.
نجارزاده با بيان اين كه اندوخته مواد غذایی برای تحمل گرسنگی از ویژگیهای مصرف مواد پروتئینی در وعده سحری است، عنوان کرد: روزهداران میتوانند به منظور مدیریت مصرف مواد غذایی در ایام ماه رمضان، نسبت به مصرف انواع غذاهای حاضری و موادغذایی دارای پروتئین به صورت گردشی در وعدههای سحری و شام اقدام کنند.
اين متخصص تغذیه در همين ارتباط تاكيد كرد: روزهداران بايد از خوردن غذای اصلی بلافاصله پس از افطار خودداری کنند و روزه خود را با آب جوش، شیر گرم، خرما، عسل و مواد غذایی مشابه، افطار و حداقل نیم ساعت بعد از آن، غذای اصلی را میل كنند.
وی با تاكيد بر اینکه در وعده افطار غذاهایي که سریع هضم میشوند، مصرف شوند، گفت: سردردهای بعد از افطار، نتیجه مصرف مواد غذایی حجيم نظیر برنج، گوشت، مرغ، نان و سیبزمینی بلافاصله بعد از افطار است.
نجارزاده در مورد راههای جلوگیری از تشنگی نيز اظهار كرد: روزهداران میتوانند با مصرف میوه و سبزیجاتي از قبیل کاهو، کلم و هویج و غيره که حاوی مقادیر قابل توجهی آب هستند، در هنگام صرف وعدههاي سحر و افطار، آب مورد نیاز بدن را در طول مدت روزهداری تأمین کنند.
سرپرست مرکز تحقیقات تغذیه و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشكي يزد در پایان نيز تصريح كرد: مدیریت صحیح مصرف لبنیات، کربوهیدراتها و سبزیجات در ماه رمضان ميتواند موجب تعویق گرسنگی، تشنگی و هضم مناسب مواد غذایی شود.