کد خبر: ۶۶۲۸۶۷
تاریخ انتشار: ۰۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۹
تعداد بازدید: ۴۶۶۵
اینگونه به نظر می آید که در شرایط این روزهای وزارت آموزش و پرورش، بهترین و مناسب ترین گزینه تصدی وزارت خانه محمد علی نجفی است. به یاد داریم که نجفی، تنها با یک رای نتوانست به مسند وزارت بنشیند. با تغییر مجلس، مطمئنا در صورتی که نجفی به عنوان نامزد وزارت معرفی شود، رای اعتماد نمایندگان مجلس جدید را کسب خواهد کرد. اما چرا نجفی؟ اول این که نجفی مشاور اقتصادی حسن روحانی است وبا اعداد و ارقام آشنایی کامل دارد. اشراف او بر بودجه و نفوذ او در مجموعه دولت، می تواند کمک بسیاری به آموزش و پرورش بکند. انتقاد صریح وی از عملکرد مدیریت مالی وزارت خانه، نشان از اشراف وی بر مسائل اقتصادی وزارت خانه دارد، اشرافی که فانی و حتی معاون مالی وی، از آن بی نصیبند. ارتباط خوب و اعتماد رییس جمهور به شخص محمد علی نجفی، قطعا به سود آموزش و پرورش خواهد بود. فعالیت و حضور رسانه ای محمد علی نجفی واظهار نظر درباره مسائل آموزش و پرورش، بعداز اخبار منتشر شده درباره تغیر علی اصغر فانی، این امید را زنده کرده است که شاید، او نامزد اصلی وزارت باشد. اما آیا او حاضر خواهد بود این مسئول سخت را، در این مدت باقی مانده از دولت بپذیرد؟ با توجه به روحیات نجفی، بعید است که وی حاضر شود سکاندار آموزش و پرورش شود اما به نظر می رسد، فشار تشکل های معلمی و معلمان، بتواند او را متقاعد کند

فانی به رسالت نرسید!/آیا محمد علی نجفی به آموزش و پرورش باز می گردد؟رضا نهضت، در گزارشی در روزنامه قانون، به بررسی عملکرد علی اصغر فانی و گزینه های احتمالی جایگزینی وی پرداخته است:

در حالی که هر روز، کلاس ها شلوغ تر می شود و بسیاری از مدارس، از نبود مشاور رنج می برند، فانی صحبت از 300 هزار نیروی مازاد می کند!

فانی در حالی صحبت از افزایش حقوق 300 تا 800 هزارتومانی می کرد که در نهایت، کمتر از 300 هزار تومان به حقوق هر فرهنگی اضافه شد.

به نظر می آید که در شرایط این روزهای وزارت آموزش و پرورش، بهترین و مناسب ترین گزینه تصدی وزارتخانه محمد علی نجفی است.

چندی است رسانه های نزدیک به دولت، خبر از تغییر تعدادی از وزرای کابینه دولت یازدهم می دهند. تغییراتی که از حوزه اقتصادی گرفته تا حوزه آموزشی، قرار است در جهت اصلاح مسیر حرکتی دولت و بهبود عملکرد وزارتخانه ها رخ دهد. در این میان ، وزارت آموزش و پرورش و شخص علی اصغر فانی به عنوان سکاندار این وزارتخانه نیز به چشم می خورد که از اهمیت بالایی برخوردار است. در تاره ترین اظهار نظر منتشر شده از سوی معاون اول رئیس جمهور، که تا‌کنون تکذیب هم نشده، وی تغییر تعدادی از وزرای کابینه را، با توجه به تغییر مجلس دهم، طبیعی دانسته است. در این میان البته نام هایی نیز به عنوان جانشینان احتمالی فانی مطرح شده است که به نظر می رسد مشاوران رئیس جمهور، هنوز درباره گزینه جانشین فانی به قطعیت نرسیده اند. اما هرچه هست اوضاع و احوال سال های اخیر آموزش و پرورش ، ضرورت تغییرات مدیریتی را بیشتر کرده است. 

ضرورت تغییر فانی

تغییر علی اصغر فانی، هم حق است و هم به مصلحت دولت. حق است از این جهت که، با بررسی سیاست های پنج گانه علی اصغر فانی، توفیق چندانی را در عملکرد او نمی یابیم. به غیر از رابطه خوب فانی با تشکل های معلمان و بازگشت به کار و رفع تبعید تعدادی از معلمانی که در دولت قبل، دچار مشکل شده بودند، باقی سیاست های فانی به بن بست خورده است. اقدام مهم فانی بسط امنیت فرهنگی بوده است به جای فرهنگ امنیتی، که البته این موضوع، ارتباط مستقیمی با خط مشی دولت یازدهم دارد؛ یعنی به تبع سیاست های نسبتا باز دولت است که چنین فضایی در آموزش و پرورش و تقریبا در کل نهادهای زیر نظر دولت، ایجاد شده است.شلوغی کلاس ها، نبودن مشاور در بسیاری از مدارس، تضعیف بیمه طلایی، پرداخت نشدن به موقع و با تاخیر حقوق حق التدریس ها و تاخیر فراوان در پرداخت پاداش بازنشستگان،  تنها بخشی از نتایج عملکرد علی اصغر فانی است. در حالی که هر روز، کلاس ها شلوغ تر می‌شود و بسیاری از مدارس، از نبود مشاور رنج می برند، علی اصغر فانی صحبت از 300 هزار نیروی مازاد می کند؛ مدعایی که مبتنی بر یک مغالطه است. شلوغی هر چه بیشتر کلاس ها و نبود مشاور، به طور مستقیم و غیر مستقیم، بر افزایش خشونت در مدارس، تاثیر گذاشته است. کافی است اخبار رسانه ها را رصد کنیم تا ببینیم خشونت لفظی و حتی فیزیکی میان معلم و دانش آموز، دانش آموزان با یکدیگر و معلمان و اولیای دانش آموزان به مرز بحران رسیده است. رواج و تکرار مکرر افسانه وجود 300 هزار نیروی مازاد در آموزش و پرورش توسط فانی و برخی معاونانش، سازمان مدیریت و برنامه ریزی را به این نتیجه رسانده است که 300 هزار نیرو در آموزش و پرورش، بی خود و بی جهت، در حال گرفتن حقوق هستند. طبیعی است که کارشناسان این سازمان، در برابر درخواست افزایش اعتبارات آموزش و پرورش، واکنش نشان دهند و با مسئولان آن همکاری لازم و مناسب را نداشته باشند.همچنین می‌توان به هدر دادن منابع دولتی را در خرید صندلی‌های خالی مدارس غیر دولتی ناکارآمد را، از دیگر سیاست های نادرست فانی برشمرد. در واقع فانی به اسم تقویت مدارس غیر دولتی، بخشی از منابع دولتی را، به خریدن صندلی هایی اختصاص داد که متقاضی ای نداشتند و برای پر کردن صندلی های خود، به کمترین مبلغ راضی بودند.

طرح هایی که توفیق نداشت

اما فانی در بخش معیشت معلمان هم چندان موفق نبود. طرح رتبه بندی که سال گذشته اجرا شد البته در اوج بی پولی دولت، اقدام شایسته و قابل تقدیری بود، اما متاسفانه عملکرد نادرست فانی و تیم مالی اش، این طرح را زیر سوال برد. بمباران تبلیغاتی رسانه ها و اعلام مبالغ نادرست و کذب درباره میزان افزایش  حقوق ناشی از طرح رتبه بندی، باعث ناراحتی و گلایه تعداد زیادی از معلمان شد. علی‌اصغر فانی در حالی صحبت از افزایش 300 تا 800 هزارتومانی حقوق می کرد که در نهایت، به طور میانگین، کمتر از 300 هزار تومان به حقوق هر فرهنگی اضافه شد.با وجود تبلیغات فراوان و سر‌وصدای زیاد توسط فانی، معلمان می دیدند که برخی دستگاه های دولتی، بدون هیچ تبلیغی، افزایش های خاموش داشته اند؛ به این معنی که بدون هیچ سر و صدا و تبلیغی، حقوق کارمندان خود را افزایش داده اند. به نظر نگارنده اگر در زمان وزارت فانی، بارها هم حقوق را افزایش دهند، همچنان موج نارضایتی از وی به چشم خواهد خورد و علت آن هم بیشتر روانشناختی است؛ یعنی معلمان، فانی را مدافع خوبی برای خود در هیات دولت نمی بینند و گمان می‌دارند که او نمی تواند مجموعه دولت را همراه خواسته های خود کند. ازسوی دیگر، تغییر فانی نه‌تنها حق است، یعنی دلایل معرفتی دارد، بلکه مصلحت نیز هست .نارضایتی جمع کثیری از معلمان از فانی، به اعتبار دولت لطمه خواهد زد و ممکن است در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده، به ضرر دولت بشود.به نظر می رسد استعفای فانی دست دولت را برای انتخاب وزیری کارآمدتر باز خواهد کرد و فانی باید چنین شجاعتی را از خود نشان دهد.

دولت تغییر را باور کند

 در چنین شرایطی به نظر می رسد تغییرات مدیریتی در وزارت آموزش و پرورش، نیاز مبرم این وزارتخانه برای حیات است. اکنون بدنه وزارت آموزش و پرورش از جامعه معلمان گرفته تا حوزه های اداری و حتی کارشناسان فرهنگی، تغییر را برای بهبود عملکرد وزارتخانه مهم و حساس آموزش و پرورش ضروری می دانند. تغییری که به نظر می رسد پیش از استیضاح دوباره فانی در مجلس و احتمال رای آوردن آن، خود دولت باید به آن تن دهد تا بارقه های امید برای آینده این وزارتخانه ایجاد شود. در این میان، گزینه های مختلفی برای تصدی وزارتخانه مطرح است که به نظر می آید دولت باید با وسواس و دقت نظری خاص دست به انتخاب آن بزند. گزینه ای که اشراف بر بودجه و نفوذ در مجموعه دولت داشته باشد و ساختار وزارتخانه و نیازهای آن را به خوبی بشناسد. جایگزین فانی ، باید فردی باشد که هم روی گشاده در برابر فرهنگیان و رسانه ها داشته و هم از مشکلات پرشمار وزارت ، واهمه ای نداشته باشد. شخصی که تنها دغدغه اش حل مشکلات آموزش و پرورش و کمک به آینده فرزندان این کشور باشد و در نهایت کشتی به گل نشسته وزارت را به حرکت اندازد. باید دید سرانجام دولت چه زمانی دست به اصلاح مدیریت آموزش و پرورش می زند و آیا این زمان دیر خواهد شد یا خیر.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
انتشار یافته: ۲۰
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۳
بازنشسته فرهنگی
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۲۱ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۴
2
0
فانی و دولت تدبیر و امید برای شاغلین فرهنگی بسیار خوب بودند زیرا از زمان تصدی دولت تدبیر و امید حقوق شاغلین فرهنگی افزایش خوبی داشته است ام متاسفانه همین دولت تدبیر و امید گوشه کم نگاهی هم به بازنشستگان فرهنگی نکرده است و موجبات شکاف و فاصله و تبعیض بین شاغلین و بازنشستگان فرهنگی را فراهم نمود و نسبت به بازنشستگان فرهنگی واقعاٌ کم لطفی و کم توجهی و بی مهری نمودند حالا می بایست از خود دولت سوال کرد که چه تدبیر و امیدی در این ایجاد فاصله و شکاف بوده است ؟؟؟؟!!!اینجانب با سی سال سنوات خدمت با مدک فوق لیسانس و گذراندن سمت های آموزگاری - دبیری - معاون و مدیریت مقاطع نصف شاغلین همتراز خود حقوق می گیرم و پرداختی حقوقم یک میلیون و هفتصد هزار تومان می باشد.که در این دوران کهولت و پیری و ناتوانی که روز بروز مخارجات بازنشستگان به عناوین مختلف زیاد تر می شود می بایست توجه بیشتری به این قشر شود و به شان و منزلتشان هم توجه شود نه اینکه فقط به شان و منزلت شاغلین توجه شود و بازنشستگان فرهنگی را به فراموشی بسپارند .
یک فرهنگی
Iran, Islamic Republic of
۱۷:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۴
0
1
امیدواریم که هر چه زودتر اقای نجفی سکاندار اموزش وپرورش شوند
یک شاغل خسته
Iran, Islamic Republic of
۱۷:۵۷ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۴
1
1
مرد ناحسابی وزارت خانه های دیگر دارند 2_3 برابر آموزش و پرورش به پرسنل شون حقوق میدن ، تو خجالت نمیکشی هرجا میرسی میگه باز نشسته ها کمتر از شاغلین میگیرند و....باباجان وقتی میگن آموزش و پرورش وضعیتش وخیم است منظور شما هم هستید و اساسأ شما بودجه تان با سازمان بازنشستگی است و ربطب به بودجه آموزش و پرورش ندارد ، وقتی این مسایل ساده را نمیدونی چطور خودتو معلم فوق لیسانس معرفی میکنی ؟؟؟ مطمئنم زیر دیپلم هستی ، افکارت که اینطور نشون میده ...برو سنگ خودتو به سینه بزن ...چکار شاغلین داری ...بگو شرکت نفت ، گمرک ، گاز ...مخابرات ...اساتید ، قضات ...وزارت کشور ..کمیته امداد و...واللا...
رحیم
Iran, Islamic Republic of
۱۹:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۴
1
1
واقعا چقدر بدبختی از شاغل و بازنشسته میگی از حقوق های دهها میلیونی کارمندان دیگه بگو . از تبعیض بین معلمان و دیگر کارمندان بگو . ازظلم و بی عدالتی بگو . باسابق ترین معلم کل مبلغ حکمش دو میلیون است . دیگه هیچ اضافه ، ماموریت، پاداش، حق مسکن، مناسبت ها، و .... که دیگران می گیرند معلم ندارد.
عبدالباقی گیلانی
Iran, Islamic Republic of
۲۰:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۴
0
0
آقای فانی
لطفا پاداش بنده بازنشسته 93 را پرداخت کنید.خلاصه روزی پست وزارت به هر دلیلی که باشد به پایان می رسد -دیر یا زود-ولی مهم پرداخت حق الناس است.
بودجه95 هم ابلاغ شد چرا درنگ می کنید وحق مرا پرداخت نمی کنید؟
بازنشسته فرهنگي
Iran, Islamic Republic of
۲۰:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۴
0
0
مسئولان بازنشستگان فرهنگي استانها براي بازنشستگان خود كاري كنيد متشكرم
فرهنگی از خراسان رضوی
Iran, Islamic Republic of
۲۱:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۴
0
0
اگر فانی در وزارت ابقا شود غالب فرهنگیان به دکتر روحانی رای نخواهیم داد
بابکدانایی
Iran, Islamic Republic of
۲۲:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۴
0
0
سلام . دکتر محمدعلی نجفی ، بازگشت مجددتان را به آموزش وپرورش همچون سنوات وتجربیات قبلی به فال نیکگرفته وخرسندیم .
بختیاری
Iran, Islamic Republic of
۲۳:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۴
0
0
بااین اوصاف فکرنکنم نجفی قبول کند این رسالت رابعهده بگیرد چون هم ازوضعیت جیب دولت سردرمی اورد وهم ازتوقع بجای معلمان عزیز پس باید بسوزیم وبسازیم چون وقت تنگ است برای اومدن نجفی ودرد دل بازنشستگان هم بجاست نه اینکه بگن شاغلان دیگه با صد یاسیصدی که در رتبه بندی گرفتن مشکلشون حل شد
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۰:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۵
0
0
شاغل و بازنشسته همه یکی هستندوهمگی زیر خط فقر،اگر میخواهیم حقمان را بگیریم باید همه متحد باشیم،.چنگ تو صورت هم زدن و این اختلافات باعث میشود که مسئولین حقی برای فرهنگیان قائل نشده و راحت مانند گذشته به سایر وزارتخانه ها برسند.
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۰:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۵
0
0
شاغل و بازنشسته همه یکی هستندوهمگی زیر خط فقر،اگر میخواهیم حقمان را بگیریم باید همه متحد باشیم،.چنگ تو صورت هم زدن و این اختلافات باعث میشود که مسئولین حقی برای فرهنگیان قائل نشده و راحت مانند گذشته به سایر وزارتخانه ها برسند.
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۰:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۵
0
0
شاغل و بازنشسته همه یکی هستندوهمگی زیر خط فقر،اگر میخواهیم حقمان را بگیریم باید همه متحد باشیم،.چنگ تو صورت هم زدن و این اختلافات باعث میشود که مسئولین حقی برای فرهنگیان قائل نشده و راحت مانند گذشته به سایر وزارتخانه ها برسند.
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۷:۳۲ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۵
0
0
در زمان باز نشستگی رتبه بندی هم حذف می شود این فقط برای خواباندن صدای شاغلین است
حیدری
-
۱۰:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۵
0
0
بنده انباردارهستم 23سال سابقه دارم از دست فانی وبطحایی به خدا شکایت میبرم چون ریالی به حقوق بنده وامثال بنده اضافه نشد
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۵
0
0
لطف کنید پاداش بازنشستگی مهرماه 94 پرداخت کنید که دیگر جانمان به لب رسیده از دست طلب کار
شبنم
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۶
0
1
يادم هست آقاي نجفي گفت 7 سال قبل از وزارت برادر عزيز آقاي هاشمي كه كامل بنده و چند نفر ديگر را مي شناخت و مي دانست بايد مملكت اصولي اداره شود دستور داد براي تكميل كردن دانش به بهترين دانشگاه جهان در امريكا برم . ما خودمان نمي دانستيم چرا . مراحل رشد علمي را گذرانديم . بعد چند سال تجربه به ما گفت حالا پخته شديد و دنيا ديده . زحمت بكشيد قبول مسئوليت كنيد و كمك كنيد نظام قوي شود و ملت طمع رشد را ببينند . تازه فهميديم چرا هاشمي ما ها را فرستاد نقاط مختلف جهان تا رشد كنيم . با اين خبر جا خوردم . گفتم چشم و يك قولي هم بخودم دادم آينده را بهتر ببينم و برنامه ريزي كنم . به اين مي گند رئيس مجلس و رئيس جمهور نرفت ستاد مشترك چند سردار بياره وزير كنه . پارتي بازي نكرد
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۷:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۶
0
0
عزیزان معلم اگر در خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) کار می کردند چه می گفتند. من 20 سال سابقه کار دارم یک میلیون و 580 می گیرم . شانس آورده ام همسرم آموزش و پرورشی است و حقوقش بیشتر از من. وگرنه با این اجاره ها و هزینه های سنگین باید می رفتم تا نصف شب مثل خیلی از کارمندان و بازنشسته ها ، مسافرکشی می کردم. شما دلتان خوش است که فانی می رود نجفی می آید ما چی . معلوم نیست جنتی برود یکی بدتر از او نیاید. اینها تا دکمه یقه پیراهنشان را باز نکنند که خون به مغزشان برسد و بهتر فکر کنند ، وضعیت ما همین است. قدیما می گفتند اینها از لات بازی فقط ایستاده ش... را یاد گرفته اند. وزرای ما هم فقط پیراهن یقه آخوندی و دکمه بالا را بستن ، یاد گرفته اند.
علی
Iran, Islamic Republic of
۰۰:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۹
0
0
سلام این مجلس که این همه از حقوق معلم می گوید خودش حقوق معلمین را با رای ندادن به نجفی ضایع نمود امیدواریم دولت برای وزارت آموزش وپرورش اقای نجفی را پیشنهاد دهند ومجلس جدید به این بزرگمرد رای واین بزرگوار به خاطر فرهنگیان این سمت را بپذیرند من وسایر همکاران بالای 20سال سنوات وزیری با تدبیر قبل از ایشان وبعد از او تا حالا ندیده ایم
شهربابکی
Iran, Islamic Republic of
۰۰:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۰
0
0
نه قم خوبه نه کاشون لعنت به هردوتاشون هیچکدام خوب نیستندبایداحمدی نزادبیاد رییس جمهوربشه وودکترعلی اصغراحمدی بیایندوزیرشوند
گودرزی
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۰
0
0
سلام . بعد از چند سال حق الزحمه ی مراقبت و تصحیح اوراق امتحانات نهایی را در استان فلک زده ی لرستان پرداخت کردند ولی با بیش از 20 درصد کم کردن از مبالغی که اعلام کرده بودند . شاید تا راه باز باشد برای اختلاس بزرگ بعدی .
دیوار از معلم کوتاه تر پیدا نکردید .
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: