کد خبر: ۶۶۰۲۲۴
تاریخ انتشار: ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۶:۲۲
تعداد بازدید: ۳۹۹
محسنی اژه ای:
سخنگوی قوه قضاییه از تعیین تكلیف 800 هزار حساب موسسه تعاونی اعتباری ثامن خبر داد و گفت: 694 هزار پرونده طی سال 1394 در شورای حل اختلاف مختومه و منجر به صلح و سازش شده است.
تعیین تكلیف 800 هزار حساب موسسه تعاونی اعتباری ثامن/بسته شدن 694 هزار پرونده طی سال 94 در شورای حل اختلاف این مطلب را حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه ای روز یكشنبه در نود وششمین نشست خبری خود عنوان كرد.
وی افزود:‌ در سال 94 اقدام خوبی كه از سوی مردم انجام شد، این بود كه 370 نفر از محكومان به قصاص با رضایت اولیای دم از قصاص رهایی یافتند.
محسنی اژه ای ادامه داد: این تعداد افراد كه از قصاص رهایی یافتند مربوط به سال های گذشته تا پایان سال 94 بوده اند.
وی تصریح كرد: قصاص حق اولیای دم است و آنان می توانند گذشت كرده و یا مصالحه كنند و این تعداد احساس كردند كه حق قصاص صرفه نظر كنند، البته برخی دیه گرفته و برخی بدون اخذ وجه رضایت دادند.

** 694 هزار پرونده مختومه شد
محسنی اژه ای همچنین به آمار پرونده ها در شورای حل اختلاف در سال 94 اشاره كرد و گفت: در این مدت 694 هزار پرونده در شوراهای حل اختلاف مختومه و منجر به صلح و سازش شده است.
وی تصریح كرد: این موضوع كار پسندیده ای است كه مردم تا زمانیكه ناگزیر نیستند با صلح و سازش كار خود را انجام دهند، این مفیدتر است.
سخنگوی دستگاه قضا گفت: البته تعداد قابل توجهی از پرونده ها در دادسرا و دادگاه ها منجر به صلح و سازش شده كه اكنون آمار آن را نداریم.

** تعیین تكلیف 800 هزار حساب از موسسه تعاونی اعتباری ثامن
محسنی اژه ای همچنین گفت: بر اساس آخرین خبرها، یكهزار و 730 میلیارد تومان به سپرده گذارانی كه پولشان را از موسسه اعتباری ثامن می خواستند تا مبلغ 35 میلیون تومان پرداخت شده است.
وی ادامه داد: تا كنون وضعیت 800 هزار حساب افراد در این موسسه تعیین تكلیف شده است.

** درباره طرح كاداستر
محسنی اژه ای درمورد طرح كاداستر افزود: یك میلیون و 258 هزار و 212 هكتار از اراضی شهری، دو میلیون و 449 هزار و 110 هكتار از اراضی مزروعی و روستایی و 18 میلیون و 134 هزار و 965 هكتار از منابع طبیعی مشمول این طرح شدند.
وی تصریح كرد: اگر دولت و مجلس بودجه بیشتری را به این طرح اختصاص دهند برای سرعت بخشیدن به زمین های شهری و روستایی، گام های بلندتری برداشته می شود زیرا اگر حد و حدود زمین ها مشخص شود در جلوگیری از سوءاستفاده ها و اختلاس ها اقدامات خوبی صورت می گیرد.

** وجود 42 پرونده در مرحله تجدیدنظر اصل 49
محسنی اژه ای با بیان اینكه از نیمه دوم سال 93 مسئولیت ستاد اصل 49 و هیات ویژه به من سپرده شده، افزود: به همین منظور موفق شدیم از آن زمان تا پایان سال 94 از شش استان بازرسی دقیق داشته باشیم كه در برخی استان ها پرونده ها متراكم شده بود و تدابیری در این زمینه اتخاذ شد.
وی ادامه داد: اكنون در استان هایی مانند بوشهر و مازنداران پرونده ها فقط در حد متعارف درآمده و با توجه به اینكه ستاد تجدید نظر اصل 49 در تهران متمركز است، تعداد 1130 پرونده در این ستاد موجود بود.
محسنی اژه ای گفت: این تعداد پرونده در دو شعبه تجدید نظر مورد بررسی قرار گرفت و اگر به صورت عادی رسیدگی می شد، ممكن بود تا بیش از چهار سال طول بكشد كه با اقدام فوق العاده و ورود قضات ماهر، اكنون تعداد پرونده ها را به 42 پرونده رسانده ایم، كه امیدواریم به صفر برسد.
وی خاطرنشان كرد: همچنین پرونده هایی كه درخواست رسیدگی فوق العاده شده بود از حدود 249 پرونده تا پایان سال 94، همه پرونده ها در دستور كار قرار گرفت و تعداد آنها به 72 پرونده كاهش یافته است.
به گفته سخنگوی قوه قضاییه، 72 پرونده نیز نیاز به استعلام و تحقیقات لازم داشت كه در نوبت رسیددگی قرار گرفته است.

** كشف بیش از 5700 كیلوگرم مواد مخدر در اردیبهشت ماه
محسنی اژه ای گفت: یكی از مواردی كه متاسفانه از حدود بیش از دو هفته از اردیبهشت گذشته و با كشفیات آن روبرو بوده ایم، موضوع مواد مخدر است، بطوریكه از ابتدای اردیبهشت ماه تا كنون 5700 كیلوگرم انواع مواد مخدر كشف شده است.
معاون اول قوه قضاییه افزود: از این تعداد 580 كیلوگرم هرویین بوده كه اگر این میزان هرویین در جامعه توزیع می شد، معلوم نبود چه اتفاقی رخ می داد.
وی گفت: یكی از مسائلی كه كشورهای همسایه و نیروهای ناتو درمورد مسئولیت خود خوب عمل نكردند، موضوع مواد مخدر است و البته كسانی كه مدعی هستند چرا ما قاچاقچیان مواد مخدر را مجازات سنگین می كنیم، باید به این موضوع توجه داشته باشند.
محسنی اژه ای ادامه داد: خانواده ها نیز باید مراقب باشند تا در دام قاچاقچیان مواد مخدر قرار نگیرند زیرا نفع اصلی را قاچاقچیان می برند و فرد را با یك وعده پول فریب می دهند.
معاون اول قوه قضاییه از رسانه ها خواست جوسازی ها و غوغاسالاری هایی كه علیه قوه قضاییه صورت می گیرد را به درستی انعكاس دهند.
وی گفت: قوه قضاییه تلاش می كند بر مبنای قانون اقدام كند و بر اساس قانون چنانچه فردی محكوم و حكم وی قطعی شد، بدون هیچگونه تبعیضی حكم را اجرا كند.
به گفته محسنی اژه ای، خیلی وقت ها در تشكیل یك پرونده و اجرای حكم یك سری فشارها و غوغا سالاری ها صورت می گیرد و گاهی اوقات صحبت هایی می شود كه صحیح نیست و دور از انصاف است و مردم مشاهده می كنند كه خبرها صحت ندارد و البته مردم به این رسانه های نیز بی اعتماد می شوند، مبنای كار ما بر این است كه بدون هیچگونه تبعیض و بر اساس موازین قانونی اقدام كنیم.

** تشكیل پرونده در ارتباط با خودكشی در بیمارستان میلاد 
وی در مورد فردی كه در بیمارستان میلاد دست به خودكشی زده، گفت: در این مورد پرونده ای تشكیل شده و به این علت كه این فرد در كما است، از ایشان سئوال و جوابی نشده و تحقیقات جانبی صورت گرفته است.

** درمورد تایید طرح تحول سلامت
محسنی اژه ای در مورد اینكه طرح تحول سلامت مورد تایید است، گفت: در اینكه وزیر بهداشت و دولت تلاش‌های زیادی برای تحول سلامت كرده اند حرفی نیست و بازرسی كل كشور در موضوعات دستگاه های دولتی و وابسته به دولت برنامه بازرسی دارد و در صورت تخلف ورود می‌كند.

** در مورد انتقاد رئیس كانون وكلا از تبصره ماده 48 آیین دادرسی
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به این سئوال كه روز گذشته(شنبه)، رئیس كانون وكلای دادگستری مركز از تبصره ماده 48 قانون آیین دادرسی كیفری انتقاد داشته و گفته رئیس قوه قضاییه اعتقادی به این تبصره ندارند، گفت: چنین چیزی صحت ندارد و قوه قضاییه ملتزم به قانون باشد.
وی افزود: شاید ایشان به این نكته اشاره داشتند كه این تبصره پیشنهاد قوه قضاییه نبود و در مجلس شورای اسلامی به این شكل تبدیل شده است.

** در مورد وكلای پرونده های امنیتی مشكل خاصی نداریم
محسنی اژه ای ادامه داد: در مورد كسانی كه در پرونده های امنیتی وكالتی را بر عهده می گیرد تا كنون مشكل خاصی نداریم.
سخنگوی قوه قضاییه درباره ماده 36 قانون مجازات اسلامی درباره كسانی جرم بیش از یكصد میلیون تومان داشته اند و هنوز معرفی نشدند، گفت: طبق این ماده، احكام آنان هنوز نهایی نشده و برای برخی آنان حكم صادر شده و با توجه به اینكه فرصت 20 روز تجدید نظر آنان طی نشده، نمی توان جرم آنان را با جزییات بیان كرد.

** آیین نامه دارایی مسئولان مشكل اجرایی دارد
وی درباره آیین نامه اجرایی دارایی مسئولان نیز افزود: در فرجه قانونی، آیین نامه تا پایان اردیبهشت ماه اعلام خواهد شد ولیكن مشكلات اجرایی دارد.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: اجرایی آن به زیرساخت‌هایی نیاز دارد كه آنها نیز باید آماده شوند و فقط با ابلاغ این آیین نامه نمی‌توان آن را اجرا كرد.

** قوه قضاییه در مورد فیش حقوقی برخی مدیران بیمه مركزی ورود نمی كند
محسنی اژه ای در مورد افشاگری های وزیر اقتصاد و دارایی در مورد فیش حقوقی برخی مدیران بیمه مركزی گفت: سخنان ایشان را مستقما گوش نكردم و چیزی كه عنوان شد حقوق 48 میلیون تومانی بود نه 180 میلون تومانی.
وی افزود:‌ اگر تخلفی صورت گرفته باید گزارش دهند و محمل قانونی برای حل آن پیدا كنند، قوه قضاییه وارد نمی‌شود زیرا این قوه زمانی ورود می‌كند كه جرمی اتفاق افتاده باشد.

** تایید بازداشت یكی از مدیران سابق صدا وسیما در خراسان شمالی 
معاون اول قوه قضاییه در مورد بازداشت یكی از مسئولان ارشد صدا وسیما گفت:‌ اگر منظور شما یكی از مدیران سابق صدا وسیما در خراسان شمالی باشد، وی بازداشت شده اما قراری صادر نشده است.

** اموال شناسایی شده بابك زنجانی تكافوی بدهی او را نمی دهد
وی در پاسخ به این سئوال كه طبق بیانات وزیر دادگستری با اعدام زنجانی پولی به كشور بازنمی گردد، افزود: اموال شناسایی شده، تكافوی كل بدهی را نمی دهد و طبق آخرین آمار از اموال ایشان پنج هزار میلیارد تومان محاسبه شده است.
محسنی اژه ای ادامه داد:‌ بر اموال شناسایی شده ایشان از طرف دادستانی نظارت می‌شود تا از بین نرود.
وی ادامه داد: این پرونده تمام نشده و برای برخی اتهام وارد شده اما كیفرخواست صادر نشده و در ادامه پیگیری اگر ثابت شود كسانی مرتكب جرمی شدند برای آنها پرونده ایجاد می‌شود.
معاون اول قوه قضاییه گفت: از سه نفر در بانك مركزی تحقیق شد ولی اتهام وارد نشده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: