کد خبر: ۶۵۶۸۱۹
تاریخ انتشار: ۲۴ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۹
تعداد بازدید: ۶۲۸
یک اقتصاددان عنوان کرد
با توجه به اینکه نرخ بیکاری در سال گذشته 10.6 درصد بوده و امسال به 11 درصد رسیده است به اعتقاد یک اقتصاددان این نرخ‌ها تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند و اصولا تغییرات این چنینی ممکن است حاصل خطا در نمونه گیری رخ داده باشد.

داوود سوری،‌ عضو هیات علمی موسسه عالی بانکداری ایران، در گفت‌و گو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: به نظر من، نرخ بیکاری افرایش پیدا نکرده و مثل سال 139گذشته است. نرخ بیکاری در سال گذشته 10.6 درصد بوده ولی امسال گفته شد که این نرخ به 11 درصد رسیده است. در نظر داشته باشید که این اطلاعات و آماری که مرکز آمار بدست می آورد از روی نمونه‌گیری‌هاست و اغلب این تفاوت‌های خیلی کم به خاطر خطای نمونه‌گیری به دست می‌آید و نمی‌شود روی آن حساب کرد که حتما تغییری در نرخ بیکاری رخ داده است.

او ادامه داد: از سوی دیگر نرخ رشد اقتصادی سال گذشته کشور مثبت بود، بنابراین به نظر می‌رسد که نرخ بیکاری تغییری نکرده باشد و در واقع به تعدادی که نیروی کار وارد بازار کار شده‌ا‌ند شغل ایجاد شده باشد.

وی با تاکید بر اینکه برای اینکه نرخ بیکاری ثابت بماند نیاز به رشد اقتصادی نسبتا قابل ملاحظه‌ای در سال‌های آینده داریم، بیان کرد: برای مقابله با بیکاری به نرخ‌های رشد بالای 5 درصد برای سال‌های متعدد و متوالی نیاز داریم. به نظر من، برای سال 1395 می‌توانیم رشد بالای 5 درصد را تجربه کنیم ولی در نظر بگیرید که نرخ رشد نسبت به سال گذشته محاسبه می‌شود و ما در گذشته نرخ‌های منفی شش و سه درصد را تجربه کردیم و در سال‌های بعد به نرخ رشد خفیف یک درصد رسیده ایم.

سوری توضیح داد: بنابراین نرخ رشد در کشور ما آنقدر کاهش یافته است که ما با نرخ‌های رشد پنج درصد امسال هم به وضعیت سال‌ 1389 نخواهیم رسید و نیازمند سال‌های متوالی نرخ بالا هستیم و در واقع ما باید از اکنون دغدغه رشد برای سال‌های 1396 و 1397 را داشته باشیم.

او در پاسخ به این سوال که نرخ رشد چند درصدی می‌تواند وصعیت اشتغال کشور را بهبود ببخشد،‌بیان کرد: نرخ بیکاری بسته به این که از کجا حاصل شود، می تواند در نرخ بیکاری تاثیر بگذارد. اگر نرخ رشد از بخش‌هایی حاصل شود که نیاز به نیروی انسانی ندارند مثل نفت، طبیعتا تاثیر چندانی بر نرخ بیکاری نخواهد گذاشت، ولی اگر نرخ رشد از بخش‌هایی حاصل شود که به نیروی انسانی زیادی نیاز دارند، مانند گردشگری و توریسم، طبیعتا در نرخ رشد تاثیرگذار خواهد بود.

وی درباره علت افزایش سهم خدمات در اشتغال کشور که از 48.3 درصد در سال 1393،‌ به 49.4 درصد در سال 1394 رسیده است، بیان کرد: وقتی صحبت از افزایش سهم یک بخش می‌شود الزاما به این معنی نیست که سهم آن بخش بزرگتر شده باشد، بلکه می تواند به این معنی باشد که سهم بخش‌های دیگر کوچک تر شده باشند. در مورد خدمات نیز به نظر من با توجه به اینکه سال گذشته قیمت نفت کاهش پیدا کرده و درآمد کمتری از آن بخش داشتیم، منجر به کاهش سهم صنعت شده و این موضوع منجر به افزایش سهم بخش‌های دیگری مانند خدمات شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: