کد خبر: ۶۵۳۳۴۵
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۸:۰۶
تعداد بازدید: ۱۰۴۵
گندمی که هر ساله ایرانی‌ها بنا به آداب و سنن تاریخی‌شان به سبزه سفره هفت‌سین تبدیل می‌کنند، حدود 7400 تن وزن و بیش از 9.6 میلیارد تومان ارزش مالی دارد که البته با توجه به اینکه گندم یکی از پرمصرف‌ترین محصولات کشاورزی از نظر منابع آبی است، ارزش این محصول استراتژیک از نظر اقتصاد آب بسیار بیشتر از بهای وزنی آن می‌شود.
گندم هفت‌سین ایرانی‌ها بیش از 9000000000 تومان آب می‌خورد!تهیه هفت‌سین سفره عید نوروز یکی از آداب و سنن تاریخی ایرانیان است که هر یک نویدی از اتفاق خوب و آینده‌ای روشن می‌دهد که می‌توان به سبزه این سفره به عنوان نمادی از سرسبزی و شادابی اشاره کرد.

اما این سبزه شاداب معمولا از استراتژیک‌ترین محصول کشاورزی(گندم) تولید می شود که اگر هر یک از 24 میلیون و 766 هزار خانوار ایرانی حدود 300 گرم گندم برای سبزه سفره هفت‌سین خریداری کنند، در واقع بیش از 7400 تن گندم به سبزه و بعد از 13 روز به زباله‌ تبدیل می‌شود.

البته اگر بخواهیم میانگین قیمت‌های داخلی، خارجی و نرخ خرید تضمینی گندم را برای ارزشیابی این میزان گندم ضایع شده در نظر بگیریم، می‌توان گفت به طور متوسط هر کیلوگرم گندم حدود 1300 تومان در بازار مصرف به دست مردم می‌رسد و اگر بر این اساس قیمت میزان گندم مصرفی سفره هفت‌سین ایرانیان را محاسبه کنیم در واقع ایرانیان در ایام نوروز هر سال 9 میلیارد و 658 میلیون و 740 هزار تومان هزینه روی دست بخش کشاورزی می‌گذارند.

در حالی که می‌توان به جای گندم از دیگر گیاهان همچون هسته خرما، هسته پرتقال و لیمو و .... برای سبزه سفره هفت‌سین استفاده کرد یا حتی به گفته کارشناسان می‌توان به جای دور انداختن و آلوده‌کردن محیط زیست آن را در فضاهای تعیین شده بکارند تا شاید فرهنگ‌سازی برای توسعه فضای سبز باشد.

منبع:ایسنا

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: