
دکتر ناصر ابراهیمی دریانی ضمن اعلام این مطلب اظهارکرد: یبوست عارضه شایعی است و بر اساس آمارها در خانم ها، کودکان و افراد مُسن در مقایسه با جمعیت عادی شیوع بیشتری دارد.
وی ادامه داد: مطالعات وبررسی ها نشان می هد در ایران حدود 30درصد مردم از یبوست رنج می برند.
باورهای غلط درباره یبوست
فوق تخصص گوارش و کبد تأکید کرد: بسیاری از اوقات افرادی که هر روز اجابت مزاج ندارند بر این باروند که دچار یبوست اند و دفع روزانه مدفوع ضروری است در حالی که این باور صحیح نیست.
تعریف صحیح یبوست
به گفته ابراهیمی دریانی، به طور معمول اگر کسی در هفته کمتر از 3 بار اجابت مزاج داشته باشد،یا یک چهارم مواردی که اجابت مزاج با سختی همراه باشد و فرد بیش از حد زور بزند و تا 25 درصد مواردی که فرد برای اجابت مزاج می رود اما دفع کامل نباشد یعنی باز احساس داشتن مدفوع دارد بنابراین در این 3 حالت یبوست معنا می گیرد.
توصیه به افراد دچار یبوست
متخصص داخلی با اشاره به اهمیت ورزش کردن در افراد مبتلا به یبوست ادامه داد: همچنین مصرف 2 لیوان آب قبل از صبحانه، مصرف مایعات زیاد در طول روز، مصرف دو واحد میوه قبل از صبحانه مانند سیب با پوست، مصرف صبحانه کامل،مصرف روغن زیتون و سالاد همراه غذا،سعی در عدم مصرف غذاهای شیرین و چرب به افراد مبتلا به یبوست توصیه می شود.
وی در خصوص علت عدم مصرف غذاهای چرب و شیرین در افراد مبتلا به یبوست اظهارکرد: زیرا دفع چربی از روده بیشتر از 4ساعت طول می کشد و هرچقدر مواد قندی و چربی کمتر مصرف شود و به جای آن سلولز مصرف شود مانند نان های سبوس دار و حبوبات به دفع راحت تر مدفوع کمک می کنند.
رئیس بخش گوارش بیمارستان امام (ره) تهران یادآور شد: گاهی اوقات هم برای درمان یبوست باید با صلاح دید پزشک از دارو استفاده شود که انواع متفاوتی دارد.
منبع:شفا آنلاین