کد خبر: ۶۵۲۴۴۹
تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۷:۵۶
تعداد بازدید: ۱۲۴۸
عکس روز ناسا از کهکشان مارپیچی NGC 3310
چراغانی یک کهکشان کهکشان NGC ۳۳۱۰ با فاصله ای حدود ۱۰۰ میلیون سال نوری از ما، به احتمال بسیار برخوردی با یک کهکشان کوچک‌تر داشته که باعث زنجیره‌ عظیمی از تولد ستارگان در جای جای این مارپیچی بزرگ شده و آن را چراغانی‌ کرده است.




چراغانی یک کهکشان

در حقیقت تنش‌های گرانشی ناشی از برخورد باعث بوجود آمدن امواج تراکمی شده‌اند که آن‌ها نیز به نوبه‌ خود ابرهای گاز را فشرده و زنجیره‌ بزرگ تولد ستارگان را ایجاد کرده‌اند. این عکس را تلسکوپ «جمنای» (Gemini) گرفته و در آن جزییات زیادی از کهکشان پیداست. در این عکس رنگ صورتی گاز و رنگ سفید و آبی ستاره‌ها را نشان می‌دهند. بعضی از خوشه‌های ستاره‌ای این کهکشان خیلی جوان هستند. NGC 3310 حدود ۵۰ هزار سال نوری قطر دارد و فاصله‌ی آن از ما ۵۰ میلیون سال نوری است. با تلسکوپ‌های کوچک می‌توان آن را در صورت فلکی دب اکبر مشاهده کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: