که ۳۰ هزار سال نوری از زمین فاصله دارد و در صورت فلکی کارینا (شاهتخته) جای دارد، یک ستاره ولف-رایه است. ولف-رایهها ستارگان بسیار پرجرم یعنی با جرم بالای ۲۰ جرم خورشید هستند. آنها همچنین بسیار روشن و داغند و از این رو توجه اخترشناسان را جلب کردهاند و به دلیل روشنایی زیاد خود یکی از گونههای فراغولها هستند. طیف این ستارگان نیز غیر عادی است و این خود یکی از عواملی است که آنها را از دیگر ستارگان آسمان جدا میسازد.
به گزارش خبرداغ و به نقل از SpaceTelescope، ستاره WR 31a،حباب آبی رنگی که این ستاره و گازهای وابسته به آن را در احاطه کرده یک سحابی ولف-رایه است؛ یعنی ابری میانستارهای از غبار، هیدروژن، هلیوم و گازهای دیگر. این گونه سحابیها در اثر برخورد بادهای پرسرعت ستارههای ولف-رایه به لایههای بیرونی هیدروژنی دیگری که از آن پس زده شده پدید میآیند و اغلب کروی هستند و چشم ما آنها را شبیه به حلقه میبیند.
دانشمندان تخمین میزنند که حباب درون این تصویر حدود ۲۰ هزار سال پیش پدید آمده است و هماکنون با نرخ حدود ۲۲۰ هزار کیلومتر در ساعت در حال گسترش است و به زبان عامیانه در حال باد شدن است!
متاسفانه، چرخه زندگی یک ستاره ولف-رایه فقط در حد چند 100 هزار سال است که براساس استانداردهای کیهانی، در حد یک چشم به هم زدن است.
همانطور که گفتیم، ستارگان ولف-رایه دستکم ۲۰ برابر خورشید جرم دارند اما این در ابتدای راه و آنها به طور معمول در کمتر از ۱۰۰ هزار سال نیمی از آن را به باد میدهند.
WR 31a هم همانند تمامی ستارگان ولف-رایه رفتار میکند. این ستاره سرانجام زندگیاش را با ابرنواختری آتشین به پایان خواهد برد و موادی که در این انفجار به فضا پرتاب میشوند، بعدها نسل تازهای از ستارگان و سیارهها را شکل خواهد داد.