کد خبر: ۹۹۱۳۴۱
تاریخ انتشار: ۱۷ تير ۱۴۰۴ - ۰۸:۴۹
تعداد بازدید: ۳۹

خوش چهره: تلاش دولت پزشکیان، تامین نیازهای ضروری اقتصادی کشور است/ برنامه های توسعه در ایران، منطبق با واقعیت نوشته نشده

در بررسی عملکرد اقتصادی دولت مسعود پزشکیان، باید به این نکته توجه کنیم که شرایط مختلف اقتصادی، از جمله تحریم‌های شدید و محدودیت‌های بین‌المللی، باعث شده است که برخی اهداف و برنامه‌ها با دشواری‌هایی مواجه شوند.

به گزارش خبرداغ به نقل ازخبرآنلاین؛دکتر محمد خوش چهره کارشناس مسائل اقتصادی و نماینده پیشین مجلس در روزنامه ایران نوشت:  یکی از مشکلات اساسی این برنامه‌ها، آرزوهای غیرواقعی و خوش‌بینی‌های بیش از حد در تعیین اهداف بوده است. به ‌طور مثال، یکی از شاخص‌های کلیدی در این برنامه‌ها نرخ رشد اقتصادی و تولید ناخالص داخلی بود. با این حال، طی سال‌های گذشته، بسیاری از اهداف اقتصادی مانند رشد اقتصادی ۶ تا ۸ درصد، تحقق نیافته‌اند و در عمل، رشد اقتصادی کاهش یافته است.

این امر نشان‌دهنده مشکلات اساسی در پیش‌بینی منابع مالی، درآمدهای مالیاتی و پیش‌بینی‌های درآمدی از صادرات نفت و گاز است که به‌طور خوش‌بینانه‌ای در برنامه‌ها لحاظ شده‌اند. دولت‌ها، بویژه در دوران تحریم‌ها، با مشکلات عدیده‌ای در تأمین منابع مالی برای پروژه‌های عمرانی و زیرساختی مواجه بوده‌اند. این عدم تحقق پیش‌بینی‌ها و اهداف به معنای ناکامی کامل نیست؛ بلکه نشان‌دهنده محدودیت‌هایی است که در فضای اقتصادی و بین‌المللی وجود داشته است. در حالی که دولت‌ها تلاش کرده‌اند، اهداف برنامه‌ها به‌ دلیل پیش‌بینی‌های غیرواقعی و نبود منابع مالی کافی نتواسته‌اند به‌طور کامل محقق شوند.

دولت مسعود پزشکیان در شرایط بحرانی تلاش کرده است تا وضعیت موجود را حفظ کرده و به معیشت مردم رسیدگی کند. در شرایط تحریمی و جنگی، اولویت‌های اصلی کشور تغییر کرده و به جای تمرکز بر اهداف اقتصادی، امنیت ملی و حفظ تمامیت ارضی در اولویت قرار گرفته است. مانند دوران جنگ تحمیلی، بسیاری از منابع کشور به‌طور خاص برای تأمین نیازهای امنیتی و دفاعی اختصاص یافته است. بنابراین در شرایط فعلی، مهم‌ترین هدف دولت باید حفظ ثبات اقتصادی و امنیتی باشد، حتی اگر این به معنای کاهش چشمگیر در تحقق اهداف اقتصادی باشد.

دولت باید بیشتر بر تأمین معیشت مردم و کنترل تورم متمرکز شود. البته در این شرایط که اقتصاد کشور درگیر جنگ اقتصادی و تحریم‌هاست، شاخص‌های اقتصادی همچنان اهمیت دارند، اما نباید به عنوان شاخص‌های اصلی در ارزیابی عملکرد دولت در نظر گرفته شوند. به همین دلیل دولت‌ها، بویژه در شرایط بحرانی، باید به‌طور واقع‌بینانه اهداف خود را تعیین و از پیش‌بینی‌های خوش‌بینانه و غیرواقعی پرهیز کنند. در این فضا، آنچه که باید بیش از هر چیز دیگری مورد توجه قرار گیرد، حفظ وضعیت موجود و تمرکز بر تأمین معیشت مردم است.

  •  
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.