به گزارش خبرداغ به نقل ازهمشهری، بعد از اعلام آتشبس، قیمت ارز به کانال ۸۰هزار تومان برگشت و در روزهای گذشته بهویژه با ریزش سنگین بازار سهام، هیجان ارزی کنترل شده و پیشبینی میشود بازار ارز از هیجان فاصله بگیرد.
راز آرامش ارزی در جنگ
محمد ربیعزاده، کارشناس بانکی: سیاستهای بانک مرکزی در کنترل هیجانات و تأمین تقاضای بازار بموقع و هوشمندانه بود. البته یکی از نقاط قوت این دوره، رفتار منطقی و همدلانه مردم بود. نه شاهد هجوم به فروشگاهها بودیم، نه خریدهای هیجانی در بازار ارز و طلا و در واقع دادوستدها کنترلشده و عقلانی انجام شد.
موفقیت در جنگ ارزی و اقتصادی
حمیدرضا جیهانی، کارشناس اقتصادی : ایران علاوه بر پیروزی در جنگ نظامی، موفق شد در جنگ ارزی و اقتصادی نیز پیروز میدان شود، چراکه بانک مرکزی با سیاستهایی که اجرا کرد، موفق شد بهخوبی بازار ارز را مدیریت کند. در جنگ ۱۲روزه، نرخ ارز تنها حدود ۱۲درصد رشد کرد که در همان روزهای ابتدایی ثابت شد و در ادامه و سایر روزها نیز بانک مرکزی موفق شد مانع جهش نرخ ارز شود.
مردم، ضامن ثبات بازار
شعبان فروتن، عضو اتاق ایران: بانک مرکزی در همان روزهای ابتدایی با اقدام سریع و سنجیده، بازار را به خوبی مدیریت کرد؛ بهطوریکه پس از اعلام آتشبس نیز، نرخ دلار به کانال ۸۰هزارتومان یعنی سطوح قبل از درگیریها بازگشت و هماکنون شاهد آرامش نسبی در بازار ارز هستیم.
مدیریت بانک مرکزی در جنگ ۱۲روزه موفق بود
داود سوری، اقتصاددان : شواهد بازار، نشاندهنده مداخله هدفمند و اثربخش سیاستگذار پولی در شرایط بیسابقهای از نااطمینانی است. برخلاف پیشبینیهای اولیه درباره جهش شدید نرخ دلار، چنین اتفاقی رخ نداد و حتی در مقایسه با پیش از تعطیلات عید نوروز که قیمت دلار از مرز ۱۰۰هزار تومان عبور کرده بود، نرخ ارز در زمان وقوع جنگ نوسان کمتری داشت و بلافاصله پس از پایان درگیریها به سطح قبلی بازگشت.
همراهی مردم با بازارساز
صادق محبی، کارشناس اقتصادی: در روزهای نخست، بانک مرکزی حضور هوشمندانهای داشت و با تزریق روانی منابع، از هیجانات پیشگیری کرد. همچنین مردم نیز رفتار سالهای قبل را تکرار نکردند و برای خریدهای هیجانی صف نبستند. بازگشت ثبات به بازار ارز، بیش از آنکه نتیجه وفور ارز باشد، بهخاطر بازگشت آرامش ذهنی بازار است. در واقع، بازار فهمید که ایران در جنگ، دست برتر را دارد و رژیم صهیونی توان ادامه جنگ فرسایشی و اقتصادی را نخواهد داشت.