کد خبر: ۹۸۹۱۴۶
تاریخ انتشار: ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۲
تعداد بازدید: ۲۵
مدتی از کووید۱۹ خبری نبود، اما حالا مجدد زمزمه‌های شیوع آن شنیده می‌شود، آن‌طورکه مشخص است موارد ابتلا به کووید۱۹ افزایش پیدا کرده است،با این وجود خیلی از کارشناسان معتقدند وضعیت شیوع ویروس بحرانی نیست اما برخی نکات بهداشتی باید رعایت شد.

پناه بردن به ماسک، خودنمایی کرونا در بهار ۱۴۰۴ بعد از مدت‌ها بی‌خبری؛ لزوم ارائه آمار دقیق موارد و مناطق ابتلا به مردم/ در این کشورها کرونا حذف شدبه گزارش خبرداغ به نقل از خبرآنلاین؛مظاهر گودرزی: احتمالاً هر یک از ما در اطراف‌مان کسانی داریم که این روزها به بیماری تنفسی مبتلا شده‌اند، سرماخوردگی، آنفلوآنزا و کرونا هر سه متهمان همیشگی این وضعیت هستند، اما به نظر می‌رسد این روزها سهم کرونا از بیماری‌های تنفسی رو به افزایش است، البته این را معاون وزارت بهداشت می‌گوید، به‌گفته علیرضا رئیسی: «با وجود اعلام پایان وضعیت اضطراری بیماری کرونا از سوی سازمان جهانی بهداشت، رصدهای صورت‌گرفته در سامانه‌های دیده‌وری و مراقبت غیردیده‌وری کشور حاکی از افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا در هفته‌های اخیر است. همچنین روند گردش ویروس‌های تنفسی در کشور همچنان ادامه دارد.»

حمید سوری استاد ارشد بین‌المللی و رئیس پیشین کمیته کشوری اپیدمیولوژی کووید-۱۹ در ایران در گفت‌وگویی با خبرآنلاین وضعیت اعلام شده درباره شیوع کرونا را بررسی می‌کند، متن کامل این گف‌وگو در ادامه آمده است.

پناه بردن به ماسک، خودنمایی کرونا در بهار ۱۴۰۴ بعد از مدت‌ها بی‌خبری؛ لزوم ارائه آمار دقیق موارد و مناطق ابتلا به مردم/ در این کشورها کرونا حذف شد

*آقای دکتر مدت‌ها بود از کرونا خبری نبود اما حالا دوباره برگشته؛ اینطور نیست؟

این اپیدمی از کشور ما و در سطح جهانی  نرفته بوده  که بخواهد باز گردد، اپیدمی‌ها به‌تدریج می‌توانند کنترل، حذف، ریشه‌کن و حتی خاموش شوند.

*تفاوت‌ این‌ مراحل چیست؟

کنترل به معنای کاهش میزان شیوع و شدت بیماری به سطحی قابل‌قبول است، حذف به معنی کاهش موارد بیماری به صفر در یک منطقه خاص است، درحالی‌که ممکن است در مناطق دیگر هنوز وجود داشته باشد. ریشه‌کنی به معنای ازبین‌بردن کامل بیماری در سطح جهانی است به‌طوری‌که دیگر هیچ موردی در هیچ نقطه‌ای از جهان وجود نداشته باشد.

*کشورهایی هستند که موفق به حذف کرونا شده باشند؟

کشورهایی مانند نیوزلند، استرالیا و سنگاپور توانسته‌اند کووید-۱۹ را در سطح ملی حذف کنند. این کشورها با استفاده از قرنطینه‌های سخت‌گیرانه و واکسیناسیون موفق شدند موارد بیماری را به صفر برسانند.

*درخصوص کنترل بیماری چه‌طور؟

کشورهایی که موفق به کنترل اپیدمی کووید-۱۹ شده‌اند، شامل آلمان، کانادا و کره جنوبی هستند. این کشورها با اجرای تدابیر بهداشتی مؤثر، واکسیناسیون و نظارت دقیق، موارد جدید را به سطح قابل‌قبول کاهش دادند.

*ایران چه‌طور؟

به‌طورکلی، ایران در مسیر کنترل و مدیریت اپیدمی قرار دارد. وضعیت ایران در مورد اپیدمی کووید-۱۹ به‌تدریج بهبودیافته است. با اجرای برنامه‌های واکسیناسیون گسترده، تعداد موارد جدید و بستری‌ها کاهش‌یافته و نظام بهداشت و درمان توانسته است کنترل بهتری بر روی شیوع بیماری داشته باشد. یک اپیدمی معمولاً زمانی خاتمه‌یافته تلقی می‌شود که تعداد مبتلایان جدید به طور مداوم کاهش یابد و به سطوح پایینی برسد. این کاهش باید برای یک دوره زمانی مشخص، معمولاً چند هفته یا چند ماه، ادامه یابد. همچنین، دیگر نشانه‌های قابل‌توجهی از انتقال در جامعه وجود نداشته باشد و مقامات بهداشت عمومی با بررسی‌های مستمر، اطمینان حاصل کنند که اپیدمی کنترل شده است.

*بنابراین در مقیاس جهانی بیماری در وضعیت کنترل شدن قرار دارد، اینطور نیست؟

در حال حاضر، وضعیت پاندمی کووید-۱۹ در جهان نسبتاً پایدار است و دیگر به‌عنوان یک بحران جهانی تلقی نمی‌شود. گزارش‌های سازمان جهانی بهداشت نشان می‌دهد که در ۲۸ روز گذشته کلا ۱۴۵۸ مورد مرگ تایید شده در جهان به دلیل این بیماری رخ داده است که ۸۹۲ مورد کمتر از مدت مشابه قبل آن بوده است.

*اما به تازگی موارد انتقال و ابتلا به کرونا در ایران زیاد شده است.

بله، به نظر می‌رسد که کووید-۱۹ دوباره در ایران فعال شده است، اما نه به شکل یک بحران جدید. گزارش‌ها نشان می‌دهند که موارد ابتلا به ویروس کرونا در هفته‌های اخیر افزایش‌یافته است، بااین‌حال، هیچ سویه جدیدی از ویروس شناسایی نشده و وضعیت اضطراری جهانی اعلام نشده است.

پناه بردن به ماسک، خودنمایی کرونا در بهار ۱۴۰۴ بعد از مدت‌ها بی‌خبری؛ لزوم ارائه آمار دقیق موارد و مناطق ابتلا به مردم/ در این کشورها کرونا حذف شد

*معاون وزیر بهداشت گفته که حدود ۲ درصد عفونت‌های تنفسی کرونا بیشتر شده، نظرتان چیست؟

گزارش به طور مشخص علت افزایش نسبت ابتلا را بیان نمی‌کند، که می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی مانند واریانت‌های جدید، کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی یا افزایش سفرها باشد.  افزایش نسبت ابتلا در یک بازه زمانی خاص ممکن است نتایج موقتی باشد و نیاز به بررسی عمیق‌تری از روند کلی اپیدمی دارد.  تحلیل کامل اپیدمی نیازمند بررسی سایر شاخص‌ها مانند میزان بستری، مرگ و میر و واکسیناسیون است. بدون این اطلاعات، تصویر کاملی از وضعیت اپیدمی ارائه نمی‌شود.  گزارش فقط به درصد اشاره می‌کند و اطلاعات دقیق‌تری درباره تعداد موارد جدید، جمعیت هدف و نحوه جمع‌آوری داده‌ها ارائه نمی‌دهد.  افزایش نسبت ابتلا ممکن است در مناطق خاصی باشد و باید بررسی شود که آیا این افزایش در تمام کشور یکسان است یا خیر.

*باتوجه‌به وضعیت فعلی اپیدمی کووید-۱۹ در ایران، چه توصیه‌هایی به مسئولان و مردم می‌توان ارائه کرد؟

برای مسئولان ارائه اطلاعات به‌روز و قابل‌اعتماد برای کاهش نگرانی عمومی و جلوگیری از انتشار شایعات، توجه ویژه به گروه‌هایی پرخطر، افزایش آمادگی بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی درمانی برای مقابله با افزایش احتمالی موارد ابتلا، افزایش تست‌های غربالگری، فعال‌سازی کمیته کشوری واکنش سریع، سرمایه‌گذاری در پژوهش‌های مرتبط با درمان و پیشگیری از کووید-۱۹، اتخاذ تصمیمات سریع اما حساب‌شده برای کنترل شیوع بیماری و کاهش اثرات اقتصادی و اجتماعی آن، و برای مردم استفاده از ماسک، شست‌وشوی دست‌ها، و رعایت فاصله اجتماعی در اماکن عمومی، دریافت دوزهای تقویتی واکسن در صورت توصیه پزشکان و توجه به ایمنی فردی و جمعی، تغذیه سالم، ورزش، و خواب کافی برای کاهش خطر ابتلا، و در صورت مشاهده علائم مشکوک مانند تب، سرفه، یا تنگی نفس، مراجعه به مراکز درمانی ضروری است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: