کد خبر: ۹۸۴۸۴۸
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۸
تعداد بازدید: ۱۴۷
از مصرف مواد غذایی چرب و مضر گرفته تا استفاده خودسرانه از داروها از جمله عادات ناسالمی هستند که می‌توانند برای همیشه سلامت کبد را به خطر بیاندازند.

۳ عامل خطر مهم و شایع در بروز آسیب‌های کبدیبه گزارش خبرداغ به نقل از خبرآنلاین؛ بیماری کبدی می‌تواند ارثی باشد اما مشکلات کبدی همچنین ممکن است به خاطر عواملِ محیطیِ مختلفی مانند ویروس‌ها، مصرف الکل و چاقی که به این عضو حیاتی آسیب می‌زنند، ایجاد شود.

بنابر گزارش ایسنا، با گذشت زمان عواملی که به کبد آسیب می‌رسانند، می‌توانند منجر به زخم (سیروز) و در نهایت نارسایی کبد شوند که یک وضعیت تهدید کننده است. از این رو متخصصان تاکید دارند آگاهی از عوامل خطر و پیشگیری یا حتی درمان زودهنگام می‌تواند به کبد، فرصتی برای احیای خود و بهبودی بدهد.

به گزارش سایت تخصصی «وب‌ ام‌دی»، ۳ عامل خطر مهم و شایع در بروز آسیب‌های کبدی عبارتند از:

چربی اضافی
چربی اضافی می‌تواند در سلول‌های کبد جمع و منجر به بیماری کبد چرب غیرالکلی (NAFLD) شود. اگر اضافه وزن دارید یا چاق هستید، میانسال هستید یا دیابت دارید، احتمال ابتلا به NAFLD در شما بیشتر است.

قند
کبد از یک نوع قند به نام فروکتوز برای تولید چربی استفاده می‌کند. شکر تصفیه‌شده باعث تجمع چربی در کبد خواهد شد. برخی مطالعات نشان می‌دهد که قند می‌تواند به‌اندازه الکل برای کبد مضر باشد حتی اگر اضافه وزن نداشته باشید. این یک دلیل دیگر برای محدود ‌کردن غذاهای حاوی قندهای اضافه مانند نوشابه، شیرینی و آب‌نبات است.

الکل
الکل یکی از عوامل مهم و خطرناک در ابتلا به کبد چرب، هپاتیت الکلی و سیروز کبدی است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: