کد خبر: ۹۸۰۰۴۸
تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۵
تعداد بازدید: ۳۴
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با طرحی درباره کاهش مدت زمان استعفا برای ثبت‌نام نمایندگی مخالفت کردند.

مخالفت نمایندگان با طرح کاهش مدت زمان استعفا برای ثبت نام نمایندگی /انتخابات هیأت رئیسه شورای عالی استان‌ها چه زمان برگزار می شود؟به گزارش خبرداغ به نقل از خبرآنلاین؛ در جلسه علنی روز یکشنبه - ۲۷ آبان ماه - گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مورد طرح دوفوریتی الحاق یک تبصره به ماده ۳۲ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی در دستور کار قرار گرفت که نمایندگان با ۱۱۵ رای موافق، ۱۲۹ رای مخالف و ۵ رای ممتنع از ۲۵۹ نماینده حاضر در مجلس با کلیات این طرح دوفوریتی مخالفت کردند.

طبق ماده ۳۲ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، بسیاری از اشخاص و مسئولان را نام برده که آنها از داوطلب شدن در حوزه‌های انتخابیه سراسر کشور محرومند مگر اینکه حداقل ۶ ماه قبل از ثبت نام از سمت خود استعفاء نموده و به هیچ وجه در آن پست شاغل نباشند.

اما در طرح دو فوریتی، مدت زمان استعفا در ماده (۳۲) از ۶ ماه به ۷۰ روز کاهش یافته بود که نمایندگان در نهایت با آن مخالفت کردند.

به روایت ایرنا، پیش از رای گیری نمایندگان موافق و مخالف درباره این طرح دو فوریتی دیدگاه‌های خود را بیان کردند.

محمدقسیم عثمانی در مخالفت با این طرح دو فوریتی گفت: بر اساس این طرح باید قانون را برای تعداد محدودی تصویب کنیم در حالی که این افرادی که قرار است برای نمایندگی استعفا دهند، اکنون مسئولیت دارند و این طرح برای این افراد و فقط چهار حوزه انتخابیه است.

نماینده مردم بوکان در مجلس افزود: بر اساس این طرح قرار است برای ۱۰ تا ۲۰ نفر قانون نویسی کنیم در حالی که قانون باید ملی باشد و نباید برای عده‌ای محدود قانون تصویب کنیم.

وی خاطرنشان کرد: بهتر است این افراد مسئولیت خود را انجام دهند و عده‌ای دیگر برای حضور در مجلس شورای اسلامی معرفی شوند.

سیدمحمد پاکمهر در موافقت با این طرح اظهار داشت: مردم چهار حوزه انتخابیه از داشتن نماینده بی بهره هستند و باید مجلس کمک کند تا تکلیف این چهار حوزه انتخابیه مشخص شود.

نماینده مردم بجنورد در مجلس تصریح کرد: باید مجلس این فرصت را فراهم کند تا همزمان با انتخابات شهر و روستا، مردم این چهار حوزه انتخابیه در انتخابات میان دوره‌ای مجلس، نمایندگان مورد نظر خود را انتخاب کنند.

علی بابایی کارنامی در مخالف با این طرح گفت: این طرح برای افرادی است که می‌خواهند به صورت سنتی همیشه در مجلس باشند در حالی که نباید اجازه دهیم قوانین به سود عده‌ای خاص تصویب شود و قانون را به نوعی تصویب کنیم تا این افراد که همیشه مسئولیت داشتند بار دیگر به مجلس بازگردند.

نماینده مردم ساری در مجلس تاکید کرد: نباید قوانین دائمی کشور را به نفع عده‌ای خاص تغییر داد و باید فرصت برای همه نخبگان کشور فراهم شود.

علیرضا سلیمی در موافقت با این طرح تصریح کرد: در انتخابات میان دوره ای مجلس قرار است همزمان با انتخابات شورهای شهر و روستا انتخابات انجام شود و برای اینکه انتخابات میان دوره‌ای برگزار شود و چهار حوزه انتخابیه بدون نماینده نمانند، اکنون اضطرار برای انجام این موضوع است. در حالی که اکنون کلیات این طرح مطرح است و پس از تصویب جزییات آن اصلاح خواهد شد.

انتخابات هیأت رئیسه شورای عالی استان‌ها هر ۲ سال یک‌بار برگزار می‌شود

نمایندگان مجلس شورای اسلامی همچنین در جلسه علنی امروز یکشنبه، در جریان بررسی طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران و دهیاران، با تصویب ماده ۱۲ این طرح به شرح زیر موافقت کردند:

«ماده ۱۲- یک تبصره به شرح زیر به ماده (۱۸) اضافه می‌شود:

تبصره- انتخابات هیات رئیسه شورای عالی استان‌ها و سایر شوراهای اسلامی فرادست در سطوح استان، شهرستان و بخش هر دو سال یکبار برگزار می‌شود.»

در ماده ۱۸ قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران و دهیاران آمده است که «اولین جلسه شوراهای موضوع این قانون وفق ماده (۱۷) به دعوت مسئولین واحدهای تقسیمات کشوری مربوط و با هیأت رئیسه سنی تشکیل می‌شود تا هیأت رئیسه شورا شامل یک رئیس و یک نایب رئیس و حداقل یک منشی برای مدت یک سال انتخاب شوند.»

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: