به گزارش خبرداغ به نقل از خبرآنلاین؛ مهدی کلهر، مشاور پیشین محمود احمدی نژاد، در بخشی از گفت و گوی خود با خبرگزاری خبرآنلاین، به بیان نکاتی درباره پدیده آقازادگی در ایران پرداخت. بخشی از این گفت و گو را در ادامه می خوانید؛
* چرا آقازادگی در میان عامه مردم واکنش برانگیز هست؟
سوال مهمی است چون امکانات آقازادهها ظلم مجسم در برابر تمام نوجوانان و جوانان است، ظلمی بسیار زشت و کثیف. هر جوانی از هستی و از دنیا میپرسد چرا؟ فرق او با من چیست؟ این سوال از عمق فطرت هر انسانی بیرون میزند و بیجواب رها میشود. همه با فطرتشان میفهمند که آقازاده بابت لیاقت دیگری مثلا پدرش یا عمویش یا .... مفت و مفت بیدلیل در ناز و نعمت میچرد و می خرامد، دیگران را میخراشد، و میتراشد.
* ریشه پدیده آقازادگی در ایران چیست؟
تمرکزگرایی در مرکز قدرت و حکومت که همه امور و تصمیمگیری، تصمیم سازی و نظارت و... همه در یک فرد مقتدر و مستبد متمرکز شده است، لذا راه برون رفت و یا دسترسی به آن مرکز قدرت بسیار سخت شده است. بهاصطلاح همه چیز تحت تاثیر امضاهای طلایی قرار گرفته است.
وقتی راههای قانونی و عقلایی بسته میشود، راههای میان برظالمانه و ناحق ارزش پیدا میکند، اگر همه چیز مطابق قانون و روال طبیعی باشد آقازاده چکاره است؟ که مدام بخواهد در مخفیگاهها را باز کند؟ درصورتی که همه راههای مشروع بسته شده باشد، فقط از طریق دسترسی به همسران حاکم، فرزندان حاکم، نوکران حاکم، آشپزان حاکم و ... امثال اینها امکانپذیر میشود تا گرهی از کارها گشوده شود.
آقازادگی یک کلید واژه هست، آقازادهها نرمتنانی هستند که از لای هر درزی میتوانند داخل شوند و بلافاصله با کلید جادویی مخصوص دریچهای را باز کنند. لازم نیست حتما آقازاده بچه تنی یک آقا باشد گرچه اکثرا چنین بوده و هست، بلکه ممکن هست یک داماد، یا یک ملیجک هم گاهی برانتر از یک همسر مقام ارشد گره گشایی کند. اما، در سیستمی که تمرکز زدایی شده و وظایف تفکیک و تعریف شده باشد، آقازادگان دیگر جایی ندارند پس بهتر است بروند درسشان را بخوانند تا نوبتشان برسد.