به گزارش خبرداغ به نقل از خبرآنلاین؛ ۳ کاندیدای دوره چهاردهم انتخابات ریاست جمهوری محمدباقر قالیباف، سعید جلیلی و امیرحسین قاضی زاده هاشمی برخواسته از خطه خراسان هستند. سعید جلیلی از بیرجند استان خراسان جنوبی، قالیباف از طرقبه خراسان رضوی و قاضی زاده از فریمان خراسان رضوی.
اما حال و هوای انتخاباتی در سه استان خراسان بزرگ به نفع کدام کاندیداست؟ برخی نمایندگان فعلی و سابق مجلس در این استان ها رقابت اصلی را بین سه کاندیدا یعنی جلیلی، قالیباف و پزشکیان می دانند.
بنا به روایت این چهره ها امیرحسین قاضی زاده شانسی برای رأی آوری از هم استانی هایش ندارد.
حمیدرضا ترقی فعال سیاسی اصولگرا درباره فضای انتخاباتی شهر مشهد و اینکه کدام یکی از کاندیداها میان مردم شور و هیجان ایجاد کرده است، به خبرگزاری خبرآنلاین گفت: در حال حاضر به لحاظ کار تبلیغاتی که انجام شده و ستادهای فعالی که در مشهد وجود دارد، به غیر از اصلاح طلبان که ستادهایشان فعال و منظم است، ستادهای مردمی آقای جلیلی و آقای قالیباف تقریبا فعال تر هستند و جمعیت بیشتری در این ستادها تردد دارند.
وی در خصوص فعالیت های انتخاباتی امیرحسین قاضی زاده هاشمی نیز خاطرنشان کرد: آقای قاضی زاده ستاد فعالی چندانی در مشهد ندارد و به مانند ستادهای آقایان جلیلی، قالیباف و پزشکیان نیست.
این فعال اصولگرا درباره پیش بینی اش در خصوص اینکه چه کسی پیروز انتخابات ۸ تیرماه می شود، هم چنین گفت: در دور اول انتخابات هیچکدام رأی نمی آورند و به مرحله دوم کشیده می شود.
وی همچنین تصریح کرد: در مرحله دوم قطعا رقابت بین پزشکیان، جلیلی و قالیباف خواهد بود.
جواد آرین منش، نماینده پیشین مشهد در مجلس درباره فضای انتخاباتی استان خراسان رضوی به خبرگزاری خبرآنلاین گفت: مشهد هم مشابه سایر کلان شهرها آراء اصلی بین آقایان پزشکیان، قالیباف و جلیلی تقسیم شده است و در این هم هر سه کاندیدا رأی دارند.
وی افزود: سخنرانی آقای پزشکیان در مشهد با استقبال بخش زیادی از نسل جوان مواجه شد و آقایان سعید جلیلی و قالیباف هم در مشهد سخنرانی داشتند. بنابراین فکر می کنم آراء تقریبا میان این سه کاندیدای اصلی تقسیم شده است.
آرین منش در خصوص اقبال امیرحسین قاضی زاده هاشمی در مشهد گفت: قاضی زاده و زاکانی را مردم در انتخابات جدی نمی گیرند، چون در نوبت گذشته هم کنار رفته اند بنابراین این دو را کنار رفته تلقی دانسته و کاندیدای جدی در نظر نمی گیرند و بعید نمی دانم بیشتر از ۲ یا ۳ درصد از آراء را به دست آوردند.
وی در خصوص پیش بینی اش درباره اینکه چه کسی پیروز انتخابات ۸ تیرماه می شود، نیز گفت: انتخابات پیش رو به مرحله دوم کشیده خواهد شد و در دور دوم رقابت بین پزشکیان و قالیباف خواهد بود.
این نماینده ادوار در ادامه گفت: چون تا این لحظه هیچ صحبتی از کنار رفتن کاندیداهای اصولگرا مطرح نبوده است و اگر قرار بر اجماع بود، امروز باید رخ می داد اما اتفاق خاصی رخ نداده است. بنابراین همه نامزدها در میدان حضور دارند و آراء هم تقسیم می شود .
او گفت: ۹۰ درصد آراء بین ۳ کاندیدای اصلی یعنی آقایان پزشکیان، قالیباف و جلیلی تقسیم خواهد شد و احتمالا در مشهد رقابت نزدیک بین پزشکیان و قالیباف باشد و جلیلی در ردیف سوم قرار گیرد.
حسین امامی راد نماینده چناران در مجلس شورای نیز در گپ و گفتی با خبرگزاری خبرآنلاین، درباره حال و هوای انتخاباتی استان خراسان رضوی می گوید: با توجه به وضعیتی که برای شهید رئیسی پیش آمد و تشییع پیکر وی در شهرهای محتلف به ویژه در مشهد، موجی از معنویت را به وجود آمد. انشالله این معنویت تاثیر خود را در انتخابات نیز بگذارد.
وی افزود: نگاه اول این است که ورای اینکه چه کسی رأی بیاورد، بحث مشارکت مطرح است که انشالله مشارکت خوبی رقم بخورد. اما در میان سه کاندیدایی که از خطه خراسان هستند، هر کدام تناسب رأیی را در این استان دارند . قاضی زاده رأی کمتری دارد و رقابت بین قالیباف و جلیلی است. اما هر روز ممکن است اتفاقاتی رخ دهد و نوسانات و تغییراتی را شاهد باشیم.
امامی راد گفت: در حاشیه جلسات و سخنرانی هایی در که در روستاها و شهرهای مختلف حوزه انتخابیه انجام می دهم،اینگونه مطرح می شود که با اختلاف کمی آقای قالیباف رأی بیشتری نسبت به آقای جلیلی دارد.
وی درباره حوزه انتخابیه خود نیز گفت: در چناران، گلبهار، طرقبه و شاندیز که حوزه انتخابیه من است، آقای قالیباف رأیش بیشتر است. به ویژه اینکه ایثارگران و سرداران دفاع مقدس هم در این حوزه هستند و به آقای قالیباف که سردار سپاه بودند، متمایل هستند .
امامی راد تمایل مردم برخی از مردم روستاهای چناران به محمد باقر قالیباف را دوران حضور او در نیروی انتظامی می داند و می گوید: برخی از روستاهای چناران در زمان حمله اشرار، خاطره خوشی از قالیباف دارند. چون زمانی که وی در نیروی انتظامی بود، با هلی کوپتر شخصا آمدند و آنجا را مدیریت کردند، به همین خاطر خاطره خوبی از وی در میان آنها شکل گرفته است.
این نماینده مجلس تصریح کرد: در طرقبه هم با توجه به اینکه پدر و مادر آقای قالیباف هنوز در این شهر ساکن هستند، بنابراین تعصبات همشهری بودن است باعث شده که وی آراء خوبی را در آنجا که خطه خودش است، داشته باشد.
امامی راد در خصوص پیش بینی اش درباره اینکه چه کسی پیروز انتخابات ۸ تیرماه می شود، نیز گفت: انشالله که جبهه انقلاب به وحدت برسند، چون در غیر اینصورت و آنگونه که تجربه نشان داده است، کار سخت می شود. اما هرکدام که به وحدت برسند وظیفه ماست که پای کارشان باشیم تا گزینه نهایی انتخاب شود و ادامه دهنده مسیر شهید رئیسی باشد. یعنی هم برنامه و کارنامه داشته باشد و هم اشراف به کل کشور و چالش ها و راهکار هم داشته باشد.
مصطفی نخعی نماینده نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی هم درباره فضای انتخاباتی استان خراسان جنوبی به خبرگزاری خبرآنلاین گفت: بیشترین رقابت در این استان میان آقایان محمدباقر قالیباف و سعید جلیلی است. اما قاضی زاده هاشمی اقبال کمی در این استان دارد.
او در خصوص پیش بینی اش درباره پیروز رقابت در ۸ تیرماه نیز گفت: نمی توانم پیش بینی داشته باشم اما امیدوارم که اجماعی میان دوستان اصولگرا شکل گیرد.
حسین رزمیان مقدم نماینده پیشین درگز در مجلس شورای اسلامی نیز گفت با توجه به اینکه من خودم ساکن تهران هستم، اما با توجه به اینکه در ستاد محمدباقر قالیباف فعالیت می کنم، بنابراین با توجه به اطلاعاتی که به دست آورده ام، آقای قالیباف اقبال بیشتری در خراسان دارد.
وی در خصوص پیش بینی اش درباره اینکه چه کسی پیروز انتخابات ۸ تیرماه می شود، نیز گفت: نمی توانم پیش بینی خاصی کنم، اما فکر می کنم شناخت مردم نسبت به آقای قالیباف بیشتر است و ایشان می تواند رأی بیاورد.
بهروز محبی نجم آبادی نماینده سبزوار در مجلس شورای هم درباره حال و هوای انتخاباتی استان خراسان رضوی به خبرآنلاین، گفت: در این استان، به ویژه در سبزوار رقابت اصلی میان آقایان قالیباف و جلیلی است و هر دو نزدیک به هم هستند.
این نماینده مجلس در خصوص پیش بینی اش درباره نتیجه انتخابات ۸ تیر خاطرنشان کرد: در حال حاضر بسیاری از مردم مردد هستند، اما به نظرم اگر آقای جلیلی بتواند برنامه های خود را نشان دهد و به حاشیه نرود و ملموس تر برنامه های خود در دولت سایه را به گوش مردم برساند، شانس بیشتری دارد.