به گزارش خبرداغ به نقل از خبرآنلاین؛ «احتمالا میزان مشارکت مردم از ۶۰ درصد عبور خواهد کرد»، « مردم به نامزدهای ناسزاگو در مناظرات توجهی ندارند»، و « عبور مردم از خالص گرایان با مشارکت در انتخابات ۸ تیر ماه» از جمله گزاره های مهمی است که حمیدرضا جلایی پور از فعال سیاسی اصلاح طلب در گفت و گو با خبرگزاری خبرآنلاین مطرح می کند.
او در گفتگوی مکتوبی که با خبرگزاری خبرآنلاین داشت از ردصلاحیت برخی چهره های شاخص چه در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ و چه انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری پیش رو، تحت عنوان «کولاک» یاد کرد و گفت: با در نظر گرفتن همه این ردصلاحیت ها، انتخابات ۱۴۰۳ تاحدودی انتخاباتی رقابتی است.
در ادامه گفت و گوی حمیدرضا جلایی پور تحلیلگر سیاسی اصلاح طلب را با خبرگزاری خبرآنلاین می خوانید:
****
*آقای جلاییپور! حدود یک هفته از تبلیغات انتخابات می گذرد اما به نظر می رسد آن شور و شوق و هیجان انتخاباتی که بین مردم باید ببینیم را شاهد نیستیم در واقع به نوعی انتخابات دغدغه احزاب و سیاسیون است و دغدغه مردم نیست چگونه می توان و در واقع راهکار شما برای اینکه انتخابات را به متن زندگی مردم بیاوریم چیست؟
چون انتخابات تیرماه ١۴٠٣ در زمان فشردهای برگزار میشود بنابراین محدودیت وقت و تبلیغات نیز وجود دارد.
از دیدگاه بنده دو راه برای افزایش مشارکت مدنظر است، نخست کسانی که نگران وضعیت کشور هستند در این روزها اعضای فامیل، همسایگان و همکاران را به مشارکت در انتخابات دعوت کنند. از دفتر تلفن خود استفاده کنند و به آشنایان زنگ بزنند و افراد را دعوت به مشارکت کنند.
دوم این که نامزدها از فرصت مناظرهها استفاده کنند، بطور واقعنگرانه با مشکلات مردم روبرو شوند و پیشنهاداتی نیز ارائه دهند. چنانچه در انتخابات ریاست جمهوریِ هشت تیر ماه سال جاری، مشارکت مردم در پای صندوق های رأی بیشتر باشد، این مشارکت به نفع اداره بهتر جامعه نیز میشود.
* در راستای سوال نخست، کاندیداها چه اقداماتی می توانند انجام دهند؟
به طور مختصر، کاندیداها، صادقانه و واقعنگرانه در مناظرهها با مردم حرف بزنند.
* ممکن است باز هم برخی کاندیداها در مناظرات بخواهند دعوا و منازعه راه بیندازند یا وعده های غیر معمول بدهند و اساس این وعده های شکست خورده و این سبک روش ها می توان مردم را درگیر انتخابات کرد؟
نامزدی که به ناسزا و تهمت متوسل میشود اتفاقا مورد توجه مردم قرار نمیگیرد. بهترین کار این است که نامزدها مسائل جامعه را بطور واقعنگرانه و کارشناسانه مورد توجه قرار داده و پیشنهادهای خود را با مردم در میان بگذارند.
*در واقع چطور مشارکت افزایش خواهد یافت؟ در شرایطی که به نظر می رسد دغدغه مردم انتخابات نیست....
برخلاف این نظر باید گفت بیش از پنجاه و پنج درصد مردم طبق نظرسنجیها در انتخابات ١۴٠٣ شرکت میکنند و این یعنی مردم دغدغه انتخابات دارند. شایسته است این میزان مشارکت در روزهای آینده از رقم ۶۰ درصد عبور کند. در مورد راه های افزایش مشارکت نیز دو پیشنهاد را مطرح کردم.
*در دو انتخابات اخیر و در نتیجه تایید و رد صلاحیت ها، برخی معتقدند که مردم نسبت به موضوع انتخابات و اثرگذاری آن مردد شدند، ارزیابی شما از این مسئله چیست؟
در انتخابات ١۴٠٠ وضعیت بدین گونه بود و رد صلاحیتها به تعبیری کولاک کردند. در انتخابات ١۴٠٣ هم رد صلاحیت داشتیم آقایان جهانگیری، لاریجانی و همتی و دیگران را رد صلاحیت کردند. با این همه انتخابات ١۴٠٣ کمی رقابتی است.
مردم ایران از این فرصت رقابت حداقلی استفاده کنند تا بتوانند با مشارکت خود تا حدودی خالصگرایان را در مدیریت جامعه به عقب برانند.