به گزارش خبرداغ ربه نقل از خبرآنلاین، همچنین به تبدیل کربوهیدراتها به آدنوزینتری فسفات (ATP) کمک میکند. بدن انسان ATP را از غذا تولید میکند و ATP همان طور که بدن به آن نیاز دارد انرژی تولید میکند.
افراط در ریبوفلاوین رژیمی، معمولاً از مکملها میتواند باعث زرد شدن ادرار شود. کوآنزیمهای ویتامین B ۲، همچنین برای متابولیسم ویتامین B ۳ (نیاسین)، ویتامین B ۶ و فولات مورد نیاز هستند.
نشانههای کمبود ویتامین B ۲ خستگی، تورم گلو، تاری دید، افسردگی، گلودرد، هایپرمیا (افزایش جریان خون بافتی)، ترک پوست و خارش، ریزش مو و آدم در اطراف گلو است. همچنین کمبود ریبوفلاوین اغلب با کمبود مواد مغذی دیگر همراه است. ضمن آنکه کمبود شدید ریبوفلاوین ممکن است متابولیسم ویتامین B ۶ را هم مختل کند.
بیماریهایی مانند سرطان، بیماری قلبی، دیابت ملیتوس، مشکلات تولیدمثل میتواند از پیامدهای کمبود ویتامین B ۲ (ریبوفلاوین) در بدن باشند.
با توجه به اینکه علت بروز میگرن گاهی ناشی از ناهنجاریهای میتوکندریایی در مغز است؛ بنابراین ریبوفلاوین به عنوان یک درمان پیشگیری از میگرن مورد مطالعه قرار گرفته است.
در یک آزمایش کنترل شده تصادفی به ۵۵ فرد بزرگ سال مبتلا به میگرن روزانه ۴۰۰ میلی گرم ریبوفلاوین یا دارونما داده شد و به مدت چهار ماه پیگیری شد. مشخص شد افرادی که ویتامین B ۲ مصرف کرده بودند نسبت به افرادی که دارونما مصرف کرده بودند، میگرن کمتری در هر ماه داشتند. نویسندگان اشاره کردند که اثر مفید ریبوفلاوین تا بعد از ماه اول شروع نشد و پس از سه ماه استفاده حداکثر فایده را نشان داد.
به طور کلی آزمایشات مختلف نشان میدهند ویتامین B ۲ میتواند بر میگرن اثر بگذارد و درد ناشی از آن را کاهش دهد.
مطالعات حیوانی نشان میدهند اختلالات مغزی و قلبی و بعضی سرطانها میتوانند از کمبود طولانی مدت ریبوفلاوین ایجاد شوند. ریبوفلاوین سطح گردش هموسیستئین (یک اسید آمینه که از غذاهای پروتئین حیوانی مانند گوشت وارد رژیم غذایی میشود.) را تنظیم میکند، سطوح بالای هموسیستئین در خون یک عامل خطر برای بیماریهای قلبی عروقی (CVD) است. ریبوفلاوین با سایر ویتامینهای B مانند B ۶، فولات و B ۱۲ برای از بین بردن هموسیستئین در بدن کار میکند.
این ویتامین نقش مهمی نیز در محافظت از بینایی هم دارد. رژیم غذایی غنی از ویتامین B ۲ و دیگر ویتامینهای گروه B ممکن است خطر ابتلا به آب مروارید را کاهش دهد.
منابع غذایی غنی از ویتامین B ۲
بادام و دیگر آجیلها، گوشت گاو، سینه مرغ و گوشت اعضای بدن، شیر و فرآوردههای لبنی مانند ماست و پنیر، تخم مرغ، شیرخشک، ماهیهایی مانند سالمون، سبزیجاتی مانند اسفناج، قارچ و غلات و نان غنی شده؛ منابع غذایی خوبی برای دریافت ویتامین B ۲ به شمار میروند.