به گزارش خبرداغ ، غلامعلی رجایی، فعال سیاسی اصلاحطلب، درباره میزان مشارکت مردم در انتخابات مجلس گفت: نظرسنجیها از سمت منابع دولتی چندان تمایلی را از سمت مردم برای مشارکت در انتخابات نشان نمیدهد. در تهران تمایل به انتخابات زیر ۲۰ درصد است شهرستانها مقداری میزان بیشتر است چون مسائل محلی در مشارکت تاثیر دارد و شاید بالای ۲۵ درصد باشد. البته روی این آمار نمی توان تحلیل بلندمدت کرد. فعلا زود است که بخواهیم تمایلات جامعه را نسبت به انتخابات بسنجیم و اسفندماه را پیش بینی کنیم. باید اتفاقاتی در این بین رخ دهد تا بتوانیم تحلیل کنیم.
این فعال سیاسی در رابطه با ائتلافها در انتخابات مجلس اظهار کرد: الان دانه درشتهای اصلاح طلب حضور ندارند که مردم منتظر تایید صلاحیتها باشند در نتیجه رد و تاییدها تنشی به دنبال نخواهد داشت. درصدی از کسانیکه در انتخابات خودی با خودی حضور دارند، خیلی بدشان نمیآید که آرا خاکستری که با آنها نیستند وارد صحنه شوند. این قشر رایشان هیچگاه با اصولگرایان نبوده اما اگر قالیباف بتواند ائتلافی با روحانی تشکیل دهد شاید بخشی از آرا خاکستری وارد شود. این صرفا یک احتمال است و باید منتظر آن ماند و قالیباف نیز قطعا بی کنش نخواهد ماند.
بنابراین درصدی از جناحهای داخلی اصولگرا امیدوار هستند که انتخابات کم فروغ باشد اما برخی از آن ها دنبال آرا خاکستری هستند. حدود ۶ ماه به انتخابات مانده و در ایران معمولا در ۱۰ روز آخر موج اصلی انتخاباتی ایجاد میشود. الان موجهای انتخاباتی خیلی کم دامنه هستند. به نظر میرسد رقبا که از یک جنس هم هستند دنبال ائتلافاند. الان چند دسته در جناح اصولگرا برای رقابت قرار دارند. به علت اینکه اصلاح طلبان به طور کامل در انتخابات حضور ندارند انتخابات تک قطبی است. الان اصولگرایان سنتی، اعتدالیون، پایداری و جناح قالیباف با هم رقابت میکنند. به نظر میرسد اصولگرایان بدنبال یارگیری بر علیه رقیب داخلی خود هستند.
رجایی در پایان گفت: به نظر من هیچ اتفاقی که مشارکت را بالا ببرد رخ نخواهد داد. الان جامعه از شعارهای مرسوم عبور کرده و انتخابات را امری شرعی-سیاسی نمیداند. قشر سنتی نیز بنا به تاثیر رای خود را خواهند داد. شما در سبدهای رای، آرا تکلیفی را دارید که نزدیک ۱۵ درصد هستند اما توان تاثیرگذاری اساسی نخواهند داشت. نسل جوان نیز چندان علاقهای برای شرکت در انتخابات ندارند. از طرفی وضعیت موجود و اتفاقات یکسال اخیر نیز باعث کم علاقگی بیشتر شده است. جوانان معتقدند که کشور بد اداره میشود، کشوری که به پول خود دسترسی ندارد، پاسپورت قوی ندارد، وضعیت اجتماعی و اشتغال بد دارد و در وضعیت مسکن و مسائل دیگر نیز وضعیت خوبی نداریم. مجموع این چالش ها برای نگرانی کافیست و نسل موجود نیز با دیدن این وضعیت تمایلی به مشارکت در انتخابات ندارند.