کد خبر: ۹۵۶۳۸۸
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۴۰۲ - ۲۱:۴۷
تعداد بازدید: ۱۷۹
همراه با رکود حاکم بر بازار معاملات مسکن و کاهش قیمت ناشی از آن حالا مشاهدات میدانی نشان می‌دهد، رکود در ساخت و ساز قیمت مصالح ساختمانی را با کاهش نسبی مواجه کرده است.

چرا قیمت مصالح ساختمانی کاهش یافت؟/ بازار ساخت و ساز در تله رکودی مسکنبه گزارش خبرداغ به نقل از تجارت‌نیوز : همراه با رکود حاکم بر بازار معاملات مسکن و کاهش قیمت ناشی از آن حالا مشاهدات میدانی نشان می‌دهد، رکود در ساخت و ساز قیمت مصالح ساختمانی را با کاهش نسبی مواجه کرده است.

قیمت مسکن در ماه‌های اخیر در اثر رکود حاکم بر بازار، روندی کاهشی را پیموده است. حالا مشاهدات میدانی نشان می‌دهد مصالح ساختمانی نیز از از خردادماه 1402 تا کنون مسیری مشابه را پشت سر گذاشته است.

بر این اساس در حالی که تابستان فصل ساخت و ساز مسکن محسوب می‌شود، اما سازندگان و انبوه‌سازان کمتر از هر زمان دیگری تمایل دارند به عرصه ورود کنند.
تحقیقات میدانی تجارت‌نیوز نیز گواهی بر کاهش قیمت مصالح ساختمانی در ماه‌های اخیر است. برای مثال تیرآهن سایز 12 که خردادماه امسال شاخه‌ای چهار میلیون و 403 هزار و 670 تومان قیمت داشته است در 28 مردادماه تا شاخه‌ای سه میلیون و 211 هزار تومان نزول قیمت را تجربه کرده است.

روند قیمتی در بازار میلگردها نیز به همین ترتیب است. میلگرد آجدار سایز 12 که خردادماه 24 هزار و 436 تومان قیمت داشته است 28 مرداد 1402 به 22 هزار و 600 تومان رسیده است.همچنین پروفیل ساختمانی اصفهان نیز که در خردادماه 32 هزار 111 تومان قیمت داشته است اکنون قیمت آن کیلویی 30 هزار و 274 تومان برآورد می‌شود.
چرا قیمت مصالح ساختمانی کاهشی شده است؟

همان‌طور که گفته شد اصلی‌ترین بازیگر کنونی بازار معاملات مسکن و ساخت و ساز، رکود است. برخی نیز همین رکود در ساختمان‌سازی و نبود متقاضی را دلیلی برای آرامش کنونی بازار مصالح ساختمانی و کاهش قیمت نسبی آن می‌دانند.

البته برخی دیگر نیز شرایط فعلی قیمت دلار را در این روند موثر می‌دانند. قیمت دلار که پیش از این تا کانال 60 هزار تومان نیز بالا رفته بود و برای مدتی نیز روی کانال 50 هزار نوسان داشت حالا دوباره وارد کانال 40 هزار تومان شده است.
البته کارشناسان معتقد هستند این شرایط و کاهش قیمت مصالح ساختمانی را نمی‌توان در جایگاه دستاوردی برای پیشرفت بازار مسکن در نظر گرفت، زیرا این شرایط برآمده از رکود بازار است و با از میان رفتن این رکود، افزایش قیمت‌ها نیز مسیر خود را از سر می‌گیرند.

برخی دیگر از کارشناسان نیز می‌گویند ادامه شرایط کنونی در ماه‌های انتهایی پاییز باعث بروز رکودی تورمی در بازار خواهد شد؛ وضعیتی که پیش از این نیز در بازار املاک و مصالح ساختمانی سابقه داشته است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: