کد خبر: ۹۵۵۵۴۸
تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۴۰۲ - ۲۰:۱۵
تعداد بازدید: ۲۲۴
یکی از وظایف اصلی مجلس شورای اسلامی، نظارت بر عملکرد قوه مجریه است و همواره باید از این اهرم خود برای قرار گرفتن دولت‌ها در ریل توسعه یافتگی و عدالت‌محوری استفاده کند. یکی از انتقادهایی که همواره به مجلس یازدهم وارد می‌شود عدم نظارت کافی بر دولت سیزدهم است. این در حالی است که روز گذشته معاون پارلمانی دولت در نشست خبری خود عنوان کرد که دولت مسوولیتی در قبال پاسخگویی به سوالات و مکاتبات مجلسی‌ها ندارد.

مجلس ۶۸ بیانیه در دو سال اول در حمایت و تقدیر از اقدامات دولت صادر کرده استبه گزارش خبرداغ به نقل از آرمان: یکی از وظایف اصلی مجلس شورای اسلامی، نظارت بر عملکرد قوه مجریه است و همواره باید از این اهرم خود برای قرار گرفتن دولت‌ها در ریل توسعه یافتگی و عدالت‌محوری استفاده کند. یکی از انتقادهایی که همواره به مجلس یازدهم وارد می‌شود عدم نظارت کافی بر دولت سیزدهم است. این در حالی است که روز گذشته معاون پارلمانی دولت در نشست خبری خود عنوان کرد که دولت مسوولیتی در قبال پاسخگویی به سوالات و مکاتبات مجلسی‌ها ندارد.

«سید محمد حسینی» در نشست خبری خود با اشاره چالش‌های دولت سیزدهم گفت: «در ابتدای دولت، زمین ناهموار و مشکلات زیادی وجود داشت. دولت در شرایطی روی کار آمد که با کم کاری در گذشته مواجه بود به گونه ای که وزیر مسکن افتخار می کرد که حتی یک مسکن نساخته است با این حال در دوره دولت سیزدهم اقدامات بزرگی در همه حوزه ها انجام شده است.» معاون رییس جمهور همچنین با اشاره به اینکه رویکرد دولت تعامل سازنده با مجلس بوده است، اضافه کرد: «همه معاونت پارلمانی دستگاه های اجرایی با مجلس تعامل دارند. در این مدت یک وزیر استیضاح شد و سه وزیر را هم دولت تغییر داد و در همه این موارد تعامل با مجلس وجود داشت. امیدواریم به زودی هم وزیر ورزش معرفی شود. حداقل درباره ۱۲ وزیر جمع آوری امضا برای استیضاح در مجلس داشتیم که فقط دو مورد جدی شد که وزیر بهداشت در کمیسیون حل شد و به صحن نرسید و وزیر صمت استیضاح شد. در دولت ۱۲ استیضاح وجود داشت و ۶ وزیر استیضاح شد بنابراین در مقایسه با گذشته، یک مورد زیاد نیست. دولت موظف به پاسخگویی به تذکرات کتبی و شفاهی نیست اما آنها را پاسخ می‌دهیم. ۸۲ درصد تذکرات به رئیس جمهور به معاونت ها و زیرمجموعه های دولت مربوط می شده نه شخص رئیس جمهور. مثلا اخیرا مطرح شده وزارت خانواده تشکیل شود تا نظارت بیشتری داشته باشند اما همین حالا هم بر مسائل زنان و خانواده نظارت دارند. فقط ۸ مورد کارت زرد مطرح شده که در مقایسه با دولت گذشته در دو سال اول، آمار کمتری بوده است. رئیس جمهور با مجامع استانی همه استان ها دیدار داشته است. نمایندگان به وزرا دسترسی دارند.»

او با بیان اینکه رییس جمهور ۱۱ بار به مجلس رفته و ۴ جلسه مشترک دولت و مجلس برگزار شده است، گفت: از ابتدای دولت، ۵۰۰ جلسه در کمیسیون های تخصصی بین وزرا و معاونین رئیس جمهور و نمایندگان برگزار شده است. بیشترین جلسه درباره وزارت صنعت، جهاد کشاورزی، نیرو، اقتصاد و تعاون برگزار شده است. مجلس ۶۸ بیانیه در دو سال اول دولت صادر کرده که بیشتر این بیانیه ها در حمایت و تقدیر از اقدامات دولت بوده است. ۹۰ لایحه را دولت به مجلس تقدیم کرده است. ۱۳۷ لایحه از دولت قبل باقی مانده بود که دولت سیزدهم ۱۸ لایحه را تقاضای استرداد کرده و با سایر لوایح موافقت کردیم». حسینی با اشاره به ۱۱۴ سفر استانی و ۱۸۲ شهرستان، گفت: «در این سفرها با مشکلات آشنا شده و آنها را در دولت مطرح می‌کنیم تا در دولت این مشکلات بررسی و درباره آنها تصمیم گیری شود.»

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: