به گزارش خبرداغ به نقل از عصر ایران: در این نوشته به شما یاد میدهیم که چطور در خانه با وسایل و مواد مختلف میتوانید نبست به خشک کردن آلبالو اقدام کنید. همچنین نکات کاربردی برای تولید آلبالو خشکه را نیز بیان میکنیم.
آلبالو یکی از جذابترین میوههای فصل تابستان است که میتوان آن را به شکلهای گوناگون از جمله خشک کردن آلبالو، تهیه مربای آلبالو، لواشک آلبالو، ترشی آلبالو و حتی فریز کردن نگهداری کرد و در طول سال از این میوه خوشمزه بهرهمند شد. آنچه که ما در این مقاله قصد داریم به آن بپردازیم، آشنایی با بهترین روشهای خشک کردن آلبالو در خانه است. اگرچه انواع تجاری و خشکشده این محصول وجود دارد، اما خشک کردن آلبالو در خانه بسیار ساده و مقرون به صرفه بوده و شما با این کار از سلامت آن نیز مطمئن خواهید بود. برای داشتن آلبالوی خشک با کیفیت و خوشمزه در منزل میتوانید از روشهای گفته شده در این مقاله برای خشک کردن آلبالو استفاده نمایید.
برای خشک کردن آلبالو در آفتاب مثل آلبالو خشکهای خوشمزه بازاری مراحل زیر را دنبال کنید:
ابتدا باید آلبالوها را بشویید و در آبکش بریزید تا کاملا آبشان گرفته و خشک شوند.
سپس آلبالوها را در یک سینی بریزید. آلبالوها را طوری بچینید که روی هم انباشته نشوند، چون در این صورت آلبالوها کپک میزنند.
برای خشک کردن آلبالو سینی را زیر نور مستقیم خورشید قرار دهید تا آلبالوها نیمه خشک شوند. در نظر داشته باشید که مدت زمان لازم برای نیمه خشک شدن آلبالوها به میزان و شدت آفتاب در محل زندگی شما بستگی دارد. به نظر میرسد ۲ یا سه روز کافی باشد (البته اگر در شهرهای گرم با نور زیاد خورشید زندگی میکنید یک روز کافی است).
بعد از یک یا دو روز آلبالوها را در یک ظرف بریزید و با مقداری نمک و رب انار مزهدار کنید.
دوباره آلبالوها را در سینی بچینید و یک روز دیگر در آفتاب بگذارید. آلبالوهای خشک شده باید کمی نرم شوند و لازم نیست پوست به هسته بچسبد.
کته: بهترین روش برای نگهداری از آلبالوی خشک شده در کوتاه مدت در دمای اتاق و سپس در یخچال در یک ظرف دربدار است، اما برای طولانی مدت بهتر است آلبالو خشکهها را فریز کنید که کپک نزنند. اگر هم به آفتاب دسترسی ندارید سینی آلبالوها را جلوی باد پنکه بگذارید. همچنین اگر دوست ندارید به آلبالو خشکهها رب انار اضافه کنید ایرادی ندارد؛ کافی است مقداری نمک بزنید و در آفتاب خشک کنید.
اگر برای خشک کردن انواع میوه میخواهید از مایکروفر سولاردم استفاده کنید به روش گفته شده در زیر عمل کنید و در تمام مدت خشک کردن مراقب باشید که میوهها نسوزند.
آلبالوها را بشویید و اجازه دهید آبشان خشک شود.
حالا آلبالوها را در ظرف مخصوص مایکروفر یا ظرف پیرکس بچینید؛ به طوری که روی هم انباشته نشوند.
برای خشک کردن آلبالو ابتدا باید سه پایه کوتاه را در سولاردم بگذارید و ابتدا با ماکروی ۹۰۰ وات ۵ دقیقه زمان بدهید تا آلبالوها با حرارت نرم شوند. در اثر نرم شدن و حرارت دیدن آلبالوها در ظرف محتوی آلبالوها آب جمع میشود که باید آن را خالی کنید (مراقب داغی ظرف باشید).
ظرف را بشویید و خشک کنید و سپس آلبالوها را دوباره در آن بچینید. حالا کمی نمک روی آلبالوها بپاشید و با ماکروی ۳۶۰ وات به مدت ۱۵ دقیقه یک بار دیگر آلبالوها گرم کنید.
بعد از ۷ دقیقه آلبالوها را چک کنید و زیر و رو کنید تا هر دو طرف آلبالو حرارت ببیند و خشک شود. در این مرحله ۱۰ دقیقه زمان برای آماده شدن یک آلبالو خشکه آبدار کافی است. بعد از ۱۰ دقیقه آلبالوها را از مایکروفر بیرون بیاورید و در یک سینی بچینید تا کمی هوا بخورند و رطوبت اضافی را از دست بدهند.
نکته: در مایکروفر سولاردم هر میوهای را با همین روش میتوانید به همین روش خشک کنید. نحوه خشک کردن انواع میوه از میوههای تابستانی مثل توت فرنگی، انبه، گیلاس، هلو، شلیل و آلو گرفته تا موز و میوههای زمستانی مثل کیوی، پرتقال و سیب و … به همین ترتیب است. البته در فصلهای سرد سال و برای میوههای پاییزی و زمستانی، خشک کردن میوه روی شوفاژ هم مرسوم است.
بهطور کلی برای خشک کردن آلبالو بهتر است آلبالوهایی را انتخاب کنید که رسیده و درشت هستند و لکهدار نیستند. یکی از روشهای خشک کردن آلبالو، تهیه آلبالوی خشک بدون هسته در فر است. برای خشک کردن آلبالو به این روش مراحل زیر را دنبال کنید:
ابتدا آلبالوها را با آب خنک بشورید و ساقههای آنها را جدا کنید؛ در آخر با یک دستمال یا حوله آنها را خشک کنید.
در مرحله بعدی هستههای آنها را یا با نصف کردن آلبالو و یا با استفاده از یک دستگاه خارج کننده هسته آلبالو، جدا کنید
آلبالوها را روی یک سینی شیرینی پزی بچینید و در دمای ۷۴ درجه سانتی گراد برای حدود ۳ ساعت در فر بگذارید.
پس از آن که آلبالوها کمی چروک شدند، دما را به ۵۷ درجه کاهش دهید و برای ۱۶ تا ۲۴ ساعت مجدداً در فر بگذارید.
توجه کنید که آلبالوها هنگامی که آماده میشوند، کاملا بدون آب هستند و چروکیده شدهاند.
پس از خشک کردن آلبالو آنها را برای یک ساعت در دمای اتاق بگذارید و سپس در بسته بندیهای بدون هوا ذخیره کنید.
پس از بسته بندی، تا یک هفته حواستان به آلبالوها باشد، اگر در بسته بندیها نشانهای از رطوبت دیدید به این معنی است که آلبالوها به خوبی خشک نشده اند و به همین خاطر باید آنها را کمی بیشتر در فر بگذارید.
از آلبالوهای خشک شده میتوانید برای تزیین و استفاده در کیکها و بستنیهای مختلف هم استفاده کنید.
بعضی از افراد خشک کردن آلبالو بدون هسته را ترجیح میدهند؛ علت در آوردن هستههای آلبالو تنها این نیست که خوردن آنها در آینده بهتر باشد، بلکه در آوردن یا نیاوردن این هستهها بر روی طعم آلبالو خشک شده شما هم تاثیر زیادی میگذارد.
شاید بخشی از خاطرات کودکی شما با خوردن آلبالو خشکه گذشته است. پس دیگر وقت آن شده که دست به کار شده و با این روشهای خشک کردن آلبالو سری به حال و هوای کودکی خود بزنید و غرق در لذت شوید.