به گزارش خبرداغ به نقل از فارس: مجلس شورای اسلامی 11 اردیبهشت 1401 پس از کش و قوس های فراوان کلیات طرح شفافیت قوای سه گانه را در 5 ماده تصویب کرد. با تصویب نهایی مجلس، شورای نگهبان نیز مصوبه مجلس را بررسی کرد. در چند نوبت شورای نگهبان ایراداتی به مصوبه مجلس وارد کرد و موارد نقض قانون اساسی و ... را به مجلس ارجاع داد و چند نوبت رفت و برگشت میان شورای نگهبان و مجلس انجام شد که در نهایت مجلس برخی اصلاحات شورای نگهبان را عملی کرد و نظر نهایی شورای نگهبان جلب شد.
چرا مصوبه شفافیت قوای سه گانه به مجمع تشخیص ارجاع شد؟ ( اینجا بخوانید)
با این حال هیات نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام از جهت بررسی و تطبیق مصوبه مجلس با سیاست های کلی نظام با دو ماده از آن مسئله داشت و همچنان تایید یا رد این دو ماده از طرف این مجمع انجام نشده است. با گذشت مدت زمان زیادی از ارجاع این مصوبه به مجمع همچنان مجلس در انتظار تعیین تکلیف نهایی از سوی مجمع تشخیص است.
مطالبه اعضای هیات رئیسه مجلس از مجمع تشخیص جهت تعیین تکلیف نهایی
حجتالاسلام علیرضا سلیمی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، با اشاره به مصوبه مجلس درباره طرح شفافیت قوای سهگانه گفت: مصوبه در حال حاضر در مجمع تشخیص مصلحت نظام برای رفع ایراد در نوبت بررسی است و هنوز تعیین تکلیف نشده است. چرا طرح شفافیت در مجمع تشخیص مصلحت نظام تعیین تکلیف نمیشود و چرا آقایان از این که آراءشان شفاف باشد میترسند؟
حذف بند مربوط به واردات خودروی دست دوم از بودجه سال ۱۴۰۲ در مجمع تشخیص مصلحت نظام اتفاق افتاد و اگر آراء مجمع شفاف بود، معلوم میشد که کدام یک از آقایان به حذف این بند رای مثبت دادهاند، نه اینکه بخشی از مصوبه را حذف کنند و بعد عدهای از آنها توییت بزنند و عدهای پیغام و پسغام بفرستند. تاکنون ۱۶۰ نفر از نمایندگان داوطلبانه خواستهاند تا آراءشان در مجلس به صورت شفاف اعلام شود که این روند همچنان رو به افزایش است، اما بههرحال باید مصوبه مربوط به طرح شفافیت قوای سه گانه تعیین تکلیف شود و ما در همه قوا شفافیت را داشته باشیم.
احمد امیرآبادی فراهانی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی نیز گفت: مجلس طرح شفافیت قوای سه گانه را تصویب کرده و ایرادات شورای نگهبان را نیز برطرف کرده است. اگر مجمع تشخیص مصلحت نظام طرح شفافیت را دارای ایراد میداند به هر ترتیب اگر تصمیم دارد، مواد دارای ایراد را حذف کند و یا به طریق دیگر میخواهد عمل کند، هرچه زودتر مصوبه مربوط به طرح شفافیت قوای سهگانه را تعیین تکلیف کند تا این مصوبه به عنوان قانون برای اجرا ابلاغ شود.
حسینعلی حاجی دلیگانی عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی نیز به خبرنگار فارس گفت: مجمع تشخیص مصلحت نظام موضعش را در قبال طرح شفافیت و ایرادات وارده به آن صراحتا اعلام کند. مجمع تشخیص مصلحت نظام چه موافق چه مخالف این مصوبه مجلس است نظرش را اعلام کند و اجازه دهد تا این طرح هر چه زودتر به قانون تبدیل شود. اگر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بخشی از این مصوبه مخالفت دارد مخالفتش را اعلام کند تا سایر بندهای این مصوبه به قانون تبدیل شده و برای اجرا ابلاغ شود. ما در مجلس ایرادات شورای نگهبان به این طرح را برطرف کردیم و فقط ایرادات مجمع تشخیص مصلحت نظام باقیمانده است.
بنا بر قانون در صورتی که مجمع تشخیص مصلحت نظام با موادی از مصوبه مجلس مخالفت کند سایر مواد این مصوبه تایید شده و به قانون تبدیل می شود.
همزمان با آغاز به کار مجلس یازدهم کاربران سامانه فارس من نیز برای شفافیت آرای نمایندگان نزدیک به 109 پویش از سال ۹۹ تا به حال ثبت کرده اند. مجموع امضاهای این پویشها بیش از 60 هزار امضا بوده است و خبرگزاری فارس حداقل ۸۰ مطلب برای پیگیری این موضوع منتشر کرده است. سردبیران این پویش ها امیدوار هستند پس از اعلام نظر مجمع تشخیص این مصوبه تبدیل به قانون شده و به مرحله اجرا برسد.
پایان پیام/