به گزارش خبرداغ ، یحیی آل اسحاق عضو سابق شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در گفتوگو فارس در رابطه راهکارهای عملیاتی شدن فرمایشات رهبر انقلاب در رابطه با شعار سال گفت: در شروع سال با فرمایشاتی که مقام معظم رهبری در رابطه با شعار سال مطرح کردند خیلی از مسائل روشن شد، این فرمایشات سه حوزه داشت ؛ اول حوزه راهبردها، دوم سیاستها و سوم مدیریت بخش اقتصادی، که با نگاه به این سه بخش باید فرمایشات مقام معظم رهبری را تحلیل و تفسیر کنیم.
وی افزود: در این موضوع، یک بحث در رابطه با مهار تورم و رشد تولید و یک بحث هم توصیه به عموم مردم در رابطه با حمایت از تولید داخل و صرفهجویی و جلوگیری از اسراف بیرویه مطرح است که به نظر من مهمترین بخش که باید تحول در آن ایجاد بشود در بخش همین توصیه های رهبر انقلاب است.
وزیر بازرگانی در دولت ششم خاطرنشان کرد: با توجه به سخنان رهبر انقلاب، رویکردها و راهبردها باید در حوزه اقتصاد متحول بشوند و رویکردهایی که در دهه 60 انتخاب شده بود باید تغییر کنند و در حوزه اقتصادی تحول ایجاد بشود و جهت تحول هم باید مردمی کردن اقتصاد و حضور هر چه بیشتر مردم در اقتصاد باشد و به نظر بنده علت این آسیبهای اقتصادی امروز این است که مردم در حوزه اقتصاد حضور عملیاتی نداشتند نهایتا، و همه اینها ناشی از آن رویکرد غلطی بود که در دهه 60 آغاز شد.
آل اسحاق در ادامه گفت: در همین راستا به نظر بنده رویکرد دولت باید این باشد که در حوزههای اقتصادی تا جایی که مردم میتوانند ورود کنند و اجرا کنند دولت نباید ورود کند و اقدامی انجام دهد. اعم از سرمایهگذاری، اعم از اجرائیاتی که انجام میدهد و اعم از مدیریتی که انجام میدهد نباید ورود کند و تنها جایی که دولت میتواند دخالت کند زمانی است که خود مردم وارد نشدهاند. به عنوان مثال امور زیربنایی و اموری که برای مردم صرفه اقتصادی ندارد و ورود نمیکند دولت میتواند ورود کند. ولی در بقیه موارد همه امور باید مردمی انجام شود.
عضو سابق شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی با اشاره به رویکرد دولت در بحث سیاست خارجی گفت: با توجه به این مسائل که مسائل اقتصادی تحت تأثیر رویکردهای فضای سیاسی کشور در خارج است باید در این حوزه هم با یک نگاه مردمی ورود کرد، به نظر بنده سیاستها باید بگونهای باشد که با توجه به منافع ملی و با توجه به اقتضائات منطقهای و جهانی تصمیمگیریها در جهت رشد توسعه اقتصادی باشد، یعنی دیپلماسی اقتصادی کشور باید در جهت سیاستهای بینالملل و بالعکس سیاستهای روابط بینالملل در جهت اقتصادی تعریف شود و هنر دیپلماسی اقتصادی باید این باشد که با استفاده از اهرمهای سیاسی در جهت اهداف اقتصادی و مردمی پیش برود، یعنی وزارت امور خارجه ما باید ترکیبی از اهداف، سیاستها و راهبردها و مدیریتهای اقتصادی و روابط بینالملل باشد.
وی اضافه کرد: لازمه این موضوع یک تحول در نوع مدیریت در مباحث سیاست خارجی است که البته در این دولت به مقدار زیاد این موضوع محقق شده است و حضور ما در روابط منطقهای و بینالمللی و در شانگهای و در اکو و توافقات اخیری که در منطقه رخ داده اینها همه دورنمای خوبی را نشان میدهد به شرطی که همه اینها عملیاتی بشود و این الزامات اقتصادی و سیاسی اجرا بشود.
عضو سابق شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی گفت: زمانی اقتصاد متحول میشود که در مرحله عملیات و اجرا ما این کارها را انجام بدهیم نه صرفا در بیان و شعار این موضوعات انجام بشود، به عنوان مثال این اتفاقاتی که در موضوع خودرو رخ داده به دلیل این است که فرمایشات مقام معظم رهبری در بخش تولید، توزیع و سیاستگذاری محقق نشده و همه اینها در دست دولت است و اگر مردمیسازی در این حوزه صورت میگرفت قطعا وضع صنعت خودروی ما بهتر از این میبود و ما شرایط بهتری داشتیم و این وضع به وجود نمیآمد.
آل اسحاق در پایان گفت: به صورت نهایی باید بگویم که ما با شعار سال با دو نگاه باید مواجه شویم، ابتدا اینکه یک بخش در رابطه با راهبردها، سیاستها و مدیریت باید تحول ایجاد بشود در بخش دوم در کنار این موضوع باید مهار تورم و رشد تولید صورت بگیرد که این بخش نتیجه بخش اول است که باید رویکردها و سیاستها عوض بشود و اگر اینها عوض نشود و همانطور بماند، هر کاری صورت بگیرد نتیجه نمیدهد.
پایان پیام/