کد خبر: ۹۴۷۷۶۹
تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ - ۲۱:۲۸
تعداد بازدید: ۱۶۱
انقلاب اسلامی، دنیای ما را وارد یک افق دیگر کرد. ورود به این افق، به خاطر آرمان‌های بلندی که داشت، هم رحمت با خود می‌آورد، هم زحمت. قاعده دنیا همین است؛ اگر طالب قدرت باشی، خدا به تو گرفتاری عرضه می‌کند تا با دست‌وپنجه نرم‌کردن با مشکلات، ورزیده و قوی شوی و این مسیر، پر است از درد عضلات بعد از تمرین.

الزامات صعودبه گزارش خبرداغ به نقل از روزنامه رسالت ، انقلاب اسلامی، دنیای ما را وارد یک افق دیگر کرد. ورود به این افق، به خاطر آرمان‌های بلندی که داشت، هم رحمت با خود می‌آورد، هم زحمت. قاعده دنیا همین است؛ اگر طالب قدرت باشی، خدا به تو گرفتاری عرضه می‌کند تا با دست‌وپنجه نرم‌کردن با مشکلات، ورزیده و قوی شوی و این مسیر، پر است از درد عضلات بعد از تمرین. اگر خواستار علم و دانش و هوشمندی باشی، خدا پیش پای تو مسائل پیچیده می‌گذارد تا با کلنجار رفتن برای حل آن‌ها دانشمند و باهوش شوی و این راه، پر است از رفتن‌ها و نرسیدن‌ها و جواب‌های نصفه و راه‌حل‌های ناقص. اگر به دنبال گنج باشی، از کوه رنج باید بالا بروی و قله‌اش را زیر پا بگذاری و این صعود، پر است از افتادن‌ها و از اول تلاش کردن‌ها و نفس کم‌آوردن‌ها و گرفتگی‌ها. اگر در پی استقلال باشی، باید خودت را برای جنگ و مقابله با استعمار، آماده کنی و این نبرد، پر است از مجروحیت و تحریم و تهدید. اگر برای آزادی، سینه چاک می‌کنی، باید از زندان‌های خودساخته و دشمن‌ساخته فرار کنی و فرار از زندان، نقشه‌ها و خطرات و گیرافتادن‌ها دارد. اگر خداباوری، باید طوق بندگی‌اش را به گردن آویزی و از بند غیر رها شوی و این صراط، پر است از سبل متفرقه و شیاطینی که در یمین و یسار و شمال و جنوب برای اغوا نشسته‌اند.
انقلاب، همه این خوبی‌ها را می‌خواست و لاجرم همه این مسیرها و سختی‌ها را هم به جان خرید.
طبیعی است از خیل پرندگان، جز سی‌مرغ به حقیقت سیمرغ نمی‌رسند. عده‌ای حتی وارد دالان طلب و تحقیق نمی‌شوند؛ تعدادی دیگر با عقل محاسبه‌گر در دره عشق، جا می‌مانند و خلاصه، قلیلی از سالکان این راه، موفق به صعود و بقا می‌شوند.
یکی از ملزومات این حرکت، یافتن و داشتن یک راهبرِ راه‌بلد، راه‌رفته و امین است. کسی که می‌خواهد لیدر یک تیم حرفه‌ای باشد باید پیش و بیش از اعضای گروه، به راه و چاه مسیر آشنا باشد و فارغ از این، قدرت رهبری و بیان و بزرگی روح و تدبیر و امثالهم را دارا باشد تا به صعود، آن‌هم با جمع حداکثری، بتوان امید داشت.
لازمه دیگر طی این طریق، رهروان خسته‌نشو، تابع، دلسوز و فداکار است؛ وگرنه رهبری در تراز معصومین علیهم‌السلام هم یا قادر به تشکیل حکومت نیستند یا بعد از تشکیل حکومت، امکان تثبیت، بقا و تقویت آن را نخواهند داشت. همه اینها هم بابت این است که خدا نمی‌خواسته اختیار را از بشر بگیرد، وگرنه وَلَوْ شَاء اللّهُ لَجَعَلَكُمْ أُمَّةً وَاحِدَةً وَلكِن يُضِلُّ مَن يَشَاء وَيَهْدِي مَن يَشَاء وَلَتُسْأَلُنَّ عَمَّا كُنتُمْ تَعْمَلُونَ
و اگر خداوند خواسته بود (همه شما را به اكراه و اجبار) يك امت (مؤمن و متحد) قرار داده بود، (تا ميان شما هيچ اختلافی نباشد، ولی اين اجبار و اكراه خلاف سنت و برنامه اوست و لذا) هر كه را بخواهد گمراه می‌كند (و به حال خودش وا می‌گذارد) و هر كه را بخواهد (و استحقاق هدايت دارد) هدايت می‌كند و قطعا شما از آنچه انجام می‌داديد بازخواست خواهيد شد.
با عنایت به فلسفه خلقت که بندگی با اختیار و ارائه بهترین عملکرد است، باید جامعه مختار را به سبیل رشد و صلاح، رهنمون ساخت. رباتی که امکان تخطی ندارد، کماکان در مرتبه جمادات است ولو مفید و تابع باشد. جامعه‌ای سالم و رو به رشد است که استکمال و توفیق و عدم توفیق و مراتب آن درباره ایشان صادق باشد. گاهی برخی عجله‌ها در پرواز و صعود، مانند باز کردن پیله پروانه، منجر به نابودی یا زمین گیری پروانه خواهد شد!

مسعود پیرهادی  

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: