به گزارش خبرداغ به نقل از فارس ، محمدرضا مرندی عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به اهمیت قانومندی فضای مجازی گفت: ما هر از چند گاهی با بحران های مختلفی در جامعه مواجه می شویم و از تقریباً ۱۰ سال پیش که فضای مجازی گسترش پیدا کرده شاهد این هستیم که بحران ها و اغتشاشاتی که در عرصه های مختلف فرهنگی، سیاسی و اجتماعی صورت می گیرد، فشرده تر شده است.
وی افزود: اغتشاشات اخیر کاملاً متاثر از فضای مجازی بود، افزایش بیرویه قیمت خودرو ارز و سکه نیز از طریق همین فضای مجازی شکل گرفت. در حوزه های فرهنگی نیز بحث حجاب چندین سال است که به یک بحران تبدیل شده است.
کدام کشور در دنیا مانند ایران وجود دارد که این همه تبلیغات علیه آن انجام شود؟
این استاد دانشگاه گفت: اخیرا نیز با بحث مسمومیت دانشآموزان و دانشجویان مواجه بودیم، بسیاری از صاحب نظران می گویند که این مسمومیت ها بیشتر بعد روانی دارند، جدا از اینکه دست عوامل خارجی نیز در این ماجراها نقش دارد ولی بیشترش ناشی از عوامل روانی بوده است.
وی افزود: برداشت من این است که دلیل همه این مواردی که عرض شد، یله و رها بودن فضای مجازی بوده است، از سویی بیش از ۲۰۰ شبکه ماهوارهای علیه ایران به زبان فارسی کار میکنند، کدام کشور در دنیا است که این همه تبلیغات علیه آن انجام می شود؟
مرندی ادامه داد: بسیاری از کشورهای مختلف دنیا مخالف ما هستند، ولی متاسفانه حکمرانی را در فضای مجازی به درستی انجام نداده ایم، اقدامات اخیر در کنترل فضای مجازی را نیز ناکامل می دانم.
مدیریت فضای مجازی را باید کاملا در دست بگیریم
وی افزود: با کنترل پیام رسان های مثل واتساپ و تلگرام که در اختیار دشمنان ما بود شاهد هجوم مردم به پیام رسان های ایرانی هستیم و این اقدام مثبتی است و مدیریت فضای مجازی را باید کاملا در دست بگیریم.
این استاد دانشگاه گفت: بعضی ها قائل به این هستند که ما باید در حوزههای مختلف کار سلبی انجام ندهیم این در حالی است که ما شاهد هیچ گونه کار فرهنگی هم نیز در مباحثی مثل حجاب نبودهایم.
وی افزود: برخی مدعی هستند که حجاب یک امر کاملاً شخصی است این در حالی است که وقتی فردی در جامعه حضور پیدا می کند یک امر کاملا عمومی میشود و باید مقتضیات آن جامعه را رعایت کند، ما بعد از ۴۴ سال نتوانستیم این موضوع را بیان کنیم که خانمی که در اجتماع حضور پیدا میکند همه اقداماتش عمومی می شود.
بی حجابی کاملا مخالف حقوق بشر است
مرندی گفت: بعضیها مباحث مرتبط با حجاب را به حقوق بشر نیز ربط می دهند این در حالی است که بی حجابی کاملا مخالف حقوق بشر است.
وی افزود: همه کشورها اقداماتی را برای مدیریت فضای مجازی و رسانهای کشورشان انجام می دهند، مثلاً در کشور ترکیه در زلزله اخیر تمام پیام رسان های رایج در کشورش را قطع کرد،و برخورد شدیدی با کسانی که به اقدامات دولت در خصوص کمک رسانی به زلزله معترض بودند، انجام داد.
حکمرانی فضای مجازی به شدت دنبال شود
مرندی ادامه داد: پیشنهاد بنده این است که حکمرانی فضای مجازی به شدت دنبال شود، در حوادث اخیر شاهد این بودیم بیشتر تحرکات از طریق شبکه های اجتماعی متصل به خارج از کشور دنبال شد و تمام فضای مجازی دست آمریکا و اروپا است.
مرندی در پایان با اشاره به نقش فضای مجازی و کانال های تلگرامی در افزایش قیمت ارز و ایجاد برخی بحران ها گفت: اگر میخواهیم قیمت سکه متعادل شود قیمت خودرو معقول شود و بحرانهای سیاسی و اجتماعی ما به وجود نیاید و بحث حجاب کنترل شود باید فضای مجازی را قانومند کنیم.