به گزارش خبرداغ ، دکتر مخبر در این جلسه که پیش از ظهر امروز(چهارشنبه) برگزار شد، تاکید کرد: حوزه های بانکداری و کشاورزی از جمله اولويت هاي مهم دولت براي مقاوم سازي اقتصاد است كه طرح های مرتبط با آن بايد تا حصول نتيجه دنبال شود.
بر این اساس در جلسه امروز ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي، طرح «توسعه نظامات بانكي بين المللي» شامل ۶ اقدام مهم توسط بانك مركزي و طرح «تامين پايدار غذاي اساسي» شامل ۳ برنامه کلان توسط وزارت جهاد كشاورزي پس از طی یک فرآیند کارشناسی ارائه و تصویب شد.
طرح «توسعه نظامات بانكي بين المللي» یکی از محورهای راهبردی در ایجاد تجارت پایدار و مقاوم سازی اقتصاد بوده و ذیل مواد ۹ و ۱۰ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی به مفهوم «تقویت همه جانبه نظام مالی و تسهیل مبادلات با کشورهای طرف تجاری» قرار میگیرد.
اين طرح با هدف «تقويت و تثبيت نظام تبادلات رسمی بانکی با کشورهای طرف تجاری» به عنوان برنامه اجرایی در این زمینه تصويب شده و متولي آن بانك مركزي است.
همچنین طرح «تامين پايدار غذاي اساسي مبتني بر الگوي كشت» یکی از محورهای راهبردی در تحقق امنیت غذایی و مقاوم سازی اقتصاد بوده و ذیل مواد ۶ و ۷ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی به مفهوم «تولید داخلی محصولات اساسی یا تنوع مبادی واردات آنها» قرار میگیرد. اين طرح با هدف «كاهش وابستگي در تامين غذاي اساسي» به عنوان برنامه اجرايي در اين زمينه تصويب شده و متولي آن وزارت جهاد كشاورزي است.
در اين جلسه كه وزراي نفت، جهاد كشاورزي، راه و شهرسازي، تعاون، كار و رفاه اجتماعي، معاون علمي رئيس جمهور، دستيار ويژه اقتصادی رئيس جمهور و سایر مسئولان مرتبط حضور داشتند، دبير ستاد اقتصاد مقاومتی گزارشي از اقدامات انجام شده در پيگيري دو طرح مصوب جلسه قبل ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي تحت عناوين طرح جهش كريدور ترانزيتي شمال جنوب و طرح توسعه زنجيره ارزش نفت و گاز ارائه داد و بر صورت بندي طرحهاي ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي مبتني بر يك نقشه كلان تاكيد كرد.
گفتنی است ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی وظیفه پیگیری و پیشبرد «اقدامات اولویت دار، جهشی و فوق العاده» به منظور مقاوم سازی اقتصاد را بر عهده دارد. رويه این ستاد در دولت سیزدهم «تصویب طرح های منتخب و محدود و تحول آفرین متمرکز بر تحقق اقتصاد مقاومتی» و «پیگیری قدم به قدم و مانع زدایی و تسهیل گری تا حصول نتیجه» است.