کد خبر: ۹۴۴۰۵۰
تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۶:۱۶
تعداد بازدید: ۱۳۴
امیرحسین بانکی‌پور نماینده مردم اصفهان در مجلس گفت: قانون جوانی جمعیت مانند تصمیم‌گیری و وضع قانون برای ارز نیست که نتایج آن فردا در بازار مشخص شود؛ تولد یک سیر طبیعی دارد و حداقل یک سال زمان لازم است.

بانکی‌پور، نماینده مجلس: سقوط میزان موالید و ازدواج‌ها در کشور دلیلی بر شکست قانون جوانی جمعیت نیست / این قانون مثل تصمیم‌گیری برای ارز نیست که نتایج آن فردا در بازار مشخص شود / قسمت مربوط به ازدواج در این قانون، تاثیراتی داشته؛ آثار قانون در موضوع فرزندآوری نیز خواهیم دیدبه گزارش خبرداغ به نقل از تسنیم: نماینده مردم اصفهان در مجلس گفت: قانون جوانی جمعیت مانند تصمیم‌گیری و وضع قانون برای ارز نیست که نتایج آن فردا در بازار مشخص شود؛ تولد یک سیر طبیعی دارد و حداقل یک سال زمان لازم است.

امیرحسین بانکی‌پور با انتقاد از مقایسه‌ها پیرامون قانون جوانی جمعیت اظهار داشت: هیچگاه برای قانونی که حدود پنج ماه از اجرای آن به میزان ۳۰ درصد می‌گذرد، آمار ۹ ماه گذشته تا کنون را با سال گذشته مقایسه نمی‌کنند و بگویند که، چون در این بازه تعداد تولد‌ها کاهش یافته پس قانون جوانی جمعیت شکست خورده است.

وی افزود: اگر این قانون به طور کامل هم اجرا شود، یک سال بعد اثر خود را می‌گذارد و در صورت تغییر رفتار جامعه در اثر این قانون، یک سال زمان می‌برد تا آثار آن در تعداد تولد‌ها مشاهده شود.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: تولد‌های ابتدای سال تاکنون مربوط به هشدار سیر نزولی تعداد موالید است و نمی‌توان از آن برای عدم موفقیت قانون استفاده کرد.

وی ادامه داد: اکنون سیر ازدواج صعودی است، اما باید توجه داشت که تنها ۳۰ درصد قانون جوانی جمعیت در حال اجراست و حتی در صورت اجرای کامل یا ۵۰ تا ۶۰ درصد هم، یک سال بعد نتایج آن مشخص می‌شود.

بانکی‌پور با اشاره زمان نمایان شدن نتایج قانون جوانی جمعیت بیان کرد: این قانون مثل تصمیم‌گیری برای ارز نیست که نتایج آن فردا در بازار مشخص شود؛ تولد یک سیر طبیعی دارد و حداقل یک سال زمان می‌برد تا نتایج تغییر رفتار جامعه مشاهده شود.

وی عنوان کرد: وقتی سقوط میزان موالید و ازدواج‌ها در کشور با شیب زیادی رخ می‌دهد، طبیعتا مقایسه دو سال پشت سر هم یک سیر نزولی را نشان می‌دهد و این دلیلی بر شکست قانون جوانی جمعیت در مقطع کنونی نیست.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی افزود: باید با اجرای قانون جوانی جمعیت از این سیر نزولی جلوگیری کرد و به تدریج به صعود و افزایش میزان ازدواج و تولد رسید.

وی در ارتباط با افزایش میزان ازدواج‌ها تصریح کرد: باید توجه داشت که قسمت مربوط به ازدواج در این قانون که زودتر به مرحله اجرا رسید و در بودجه سال ۱۴۰۰ دیده شد، تاثیراتی داشته و پس از ۱۲ سال ازدواج‌ها سیر صعودی پیدا کرد.

بانکی‌پور افزود: علاوه‌بر قانون جوانی جمعیت عوامل دیگری نیز در این افزایش موثر بودند.

وی با اشاره به میزان اجرای قانون جوانی جمعیت تا پایان سال ۱۴۰۱ اظهار داشت: برآورد ما این است که تا پایان سال ۵۰ درصد قانون اجرا شود؛ مراحل اولیه بخشی از قانون اجرا شده، اما هنوز نتایج آن به دست مردم نرسیده است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به عنوان مثال آئین‌نامه مربوط به زمین تصویب شده، اما هنوز واگذار نشده است و ممکن است در این سه ماه باقی‌مانده واگذاری‌ها انجام شود.

وی تاکید کرد: قانون جوانی جمعیت ۷۳ ماده دارد و بسته جامع‌ایی است که بخش زیادی از آن فرهنگ‌سازی است؛ نتایج فرهنگ‌سازی را نمی‌توان به سرعت مشاهده و قضاوت کرد و زمان بیشتری نیاز دارد.

بانکی‌پور افزود: با این وجود آثار قانون در افزایش ازدواج‌ها دیده شده و در موضوع فرزندآوری نیز خواهیم دید.

وی با بیان اینکه استان اصفهان نیز از جمله استان‌هایی است که در آینده با چالش پیری جمعیت مواجه خواهد شد و شرایط فعلی آن نگران کننده است افزود:مسئله جمعیت یک مسئله بحرانی و سرزمینی برای کل کشور است و باید برای ترغیب جامعه به ازدواج و فرزندآوری کمک کنیم و در عین حال باید به استان‌هایی مانند اصفهان که شرایط نگران کننده‌ای دارند توجه بیشتری شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: