کد خبر: ۹۳۱۸۲۹
تاریخ انتشار: ۰۴ مهر ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۸
تعداد بازدید: ۳۱۸
دانشمندان دانشگاه بریستول و واحد خون و پیوند سرویس ملی سلامت انگلیس(NHSBT) یک گروه خونی نادر جدید کشف کرده‌اند. این یافته‌ها که در مجله انجمن هماتولوژی آمریکا به نام "Blood" منتشر شده است، به حل یک معمای ۳۰ ساله نیز کمک می‌کند.

کشف یک گروه خونی جدید و کمیاب!به گزارش خبرداغ به نقل از ایسنا : دانشمندان دانشگاه بریستول و واحد خون و پیوند سرویس ملی سلامت انگلیس(NHSBT) یک گروه خونی نادر جدید کشف کرده‌اند. این یافته‌ها که در مجله انجمن هماتولوژی آمریکا به نام "Blood" منتشر شده است، به حل یک معمای ۳۰ ساله نیز کمک می‌کند.

گروه خونی افراد با توجه به وجود یا عدم وجود پروتئین‌هایی به نام پروتئین‌های گروه‌ خونی یا آنتی‌ژن که در سطح گلبول‌های قرمز وجود دارند تعیین می‌شود. این ساختارها در صورتی که ساختارهای ناشناخته را تشخیص دهند باعث بروز واکنش سیستم ایمنی می‌شوند. اگر چه بیشتر مردم با مفهوم گروه‌های خونی مانند ABO یا Rh مثبت یا منفی آشنا هستند، اما گروه‌های خونی مهم دیگری نیز وجود دارند. هنگامی که بین خون یک فرد و خون فردی دیگر ناهماهنگی وجود داشته باشد، امکان آلوایمونیزاسیون یا ایمن‌سازی درون گونه‌ای وجود دارد که طی آن، فرد یک آنتی بادی علیه آنتی ژن گروه خونی که حامل آن نیست، تولید می‌کند. وجود آلوآنتی‌بادی‌ها یا پادتن‌های داخل گونه‌ای با تحریک سیستم ایمنی بدن می‌تواند پیامدهایی بالینی برای انتقال خون یا بارداری داشته باشد.
بیشتر بخوانید:

عکس | توئیت جدید ایلان ماسک دربار اینترنت ماهواره ای و حقیقتی که ایرانی‌ها باید بدانند!
این مرد 6 هزار ماشین دارد! | مجموعه شخصی از خودرو،هواپیما ،کشتی و موتور/عکس ها

محققان دانشکده بیوشیمی بریستول و آزمایشگاه بین‌المللی گروه خونی NHSBT یک همکاری بین‌المللی را رهبری کردند که در آن به دنبال بررسی یک معمای ۳۰ ساله پیرامون سه آنتی ژن شناخته شده، اما از نظر ژنتیکی نامشخص بودند. آنتی‌ژن‌هایی که در هیچ گروه خونی شناخته شده‌ای جای نمی‌گرفتند.

در این مطالعه، افرادی که آلوآنتی‌بادی علیه مجموعه‌ای از آنتی‌ژن‌ها به نام Er داشتند با استفاده از یک روش قدرتمند که امکان تجزیه و تحلیل همزمان تمام توالی‌های دی‌ان‌ای کدکننده ژن آنها را فراهم می‌کرد، مورد بررسی قرار گرفتند. تغییرات خاصی در ژن‌های کد کننده پروتئین Piezo۱ در این افراد شناسایی شد که منجر به تولید یک پروتئین تغییر یافته در سطح سلولی می‌شد. محققان با استفاده از روش ویرایش ژن در یک رده سلولی جاودانه، پروتئین Piezo۱ را ابتدا حذف کردند و سپس دوباره به سلول معرفی کردند تا به طور قطع ثابت شود که آلوآنتی‌بادی‌های مرتبط با آنتی ژن Er از جمله دو آنتی‌ژنی که به تازگی از این دسته کشف شده‌اند به پروتئین Piezo۱ متصل می‌شوند و Piezo۱ برای بیان آنتی‌ژن Er در افراد ضروری است.

دانشمندان با استفاده از ترکیبی از روش‌های جدید توالی‌یابی دی‌ان‌ای و ویرایش ژن، توانستند به طور قطعی نشان دهد که پروتئین Piezo۱ حامل این موارد و موارد دیگراست و با انجام این تحقیقات Er به عنوان یک گروه خونی جدید معرفی شد.

متأسفانه، آلوآنتی‌بادی‌هایی که در دو زن باردار به دو آنتی‌ژن تازه کشف‌شده Er متصل شده بودند، با از دست رفتن غم‌انگیز جنین مرتبط بودند. کشف اساس ژنتیکی گروه‌های خونی به دانشمندان اجازه می‌دهد تا آزمایش‌های جدیدی را برای شناسایی گروه‌های خونی غیرمعمول با هدف ارائه بهترین مراقبت ممکن برای بیماران حتی با نادرترین گروه‌های خونی ایجاد کنند. پروتئین Piezo۱ نقش مهمی در سلامت و بیماری دارد و اگرچه هنوز موارد زیادی برای آموختن وجود دارد، پیشرفت این گروه از محققان، دانش ما را بیشتر می‌کند و نقطه عطف جدیدی را در علوم خون نشان می‌دهد.

دکتر تیم ساچ‌ول(Tim Satchwell)، یکی از نویسندگان اصلی این مطالعه در دانشگاه بریستول، می‌گوید: این مطالعه یک نمونه عالی از این است که چگونه فناوری‌های جدید می‌توانند با رویکردهای سنتی‌تر ترکیب شوند و به سوالاتی که مدت‌ها است ذهن ما را درگیر کرده‌اند و پاسخ به آن‌ها غیر ممکن به نظر می‌رسیده است، پاسخ دهند.

پروفسور اش توی(Ash Toye)، استاد زیست شناسی سلولی در دانشگاه بریستول و مدیر واحد تحقیقات خون و پیوند NIHR، می‌گوید: این تحقیق نشان می‌دهد که با وجود تمام تحقیقات انجام شده تا به امروز، این گلبول قرمز ساده همچنان می‌تواند ما را شگفت‌زده کند. پروتئین‌های Piezo پروتئین‌های حسی مکانیکی هستند که توسط گلبول قرمز برای تشخیص زمان فشرده شدن استفاده می‌شوند. تنها چند صد نسخه از این پروتئین در غشای هر سلول وجود دارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: