کد خبر: ۹۳۰۰۲۵
تاریخ انتشار: ۱۴ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۸:۵۴
تعداد بازدید: ۲۱۷
کاشت درخت گردو امروزه یکی از پر سود ترین ها در کشاورزی است؛ نهال های زود بازدهی که در سال های اول کاشت نیز بر خلاف درختان گردو قدیمی، بار می دهند.

علت ریختن نمک پای درخت گردو و تاثیر آنبه گزارش خبرداغ ، با رعایت نکاتی همچون استفاد از نمک می توان نتایج بهتری گرفت.

ریختن نمک پای درخت گردو

یکی از نهال های بسیار مناسب برای کشاورزان و باغداران نهال گردو می باشد. این درخت گزینه عالی برای سرمایه گذاری و درآمدزایی می باشد. باردهی این درخت در همان سال های ابتدایی شروع می شود و تا سالیان دراز می توان از برداشت محصول سود برد.

کاشت و نگهداری نهال گردو  نیازمند به داشتن تخصص می باشد. امروزه با پیشرفت علم و وجود انواع تکنولوژی مکانیزه کشاورزی روند پیشرفته ای داشته است. اما در گذشته باغداری بصورت سنتی و برحسب تجربه و آزمون و خطا انجام می گرفت.

یکی از باورهایی که در قدیم وجود داشته و شما نیز آن را شنیده باشید، ریختن نمک پای درختان گردو بوده است. در بعضی موارد نیز کشاورزان اقدام به آویزان کردن سنگ نمک از درختان خود می کردند. اما آیا شما دلیل اینکار را می دانید؟ آیا اینکار تاثیری روی درختان گردو دارد؟

در ادامه همراه نهالستان اکین نهال باشید تا اطلاعات بیشتری در مورد این موضوع در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.

همانطور که می دانید وجود یک خاک غنی و مغذی می تواند تاثیر بالایی روی رشد و باردهی درختان داشته باشد. در گذشته کشاورزان برای غنی سازی خاک و کشتن انواع آفات اقدام به ریختن نمک پای درختان گردو می کردند.

در بسیاری از باورها کشاورزان این کار را برای ترد شدن مغزگردوها و همچنین سفیدتر شدن آنها انجام می دادند. در مواردی باغداران برای بالا بردن کیفیت مغز گردوها از بلندترین شاخه سنگ نمک را آویزان می کردند.

این باور سنتی از زمان قدیم تا به امروزه دست به دست شده و همین امروزه نیز بسیاری از کشاورزان این کار را انجام می دهند. اما در این مقاله ما به بررسی درست یا غلط بودن اینکار می پردازیم. اگر شما نیز هنوز اینکار را انجام می دهید بهتر است این مقاله را تا انتها مطالعه نمایید.

تاثیر ریختن نمک پای درخت گردو:

دو عنصر اصلی تشکیل دهنده نمک، سدیم و کلر است و علاوه بر آن یونهای دیگری نیز نمک را تشکیل می دهند. با اضافه کردن نمک پای درختان گردو نه تنها کیفیت مغز گردو افزایش نمی یابد، بلکه خاک را نیز شور می کنید.

در روش دیگر سنگ نمک را بر بلندترین شاخه درخت آویزان میکردند. اینکار هیچ تاثیری روی سفید شدن مغز گردو و دفع آفات نخواهد داشت. از طرفی در زمان بارندگی، آب باران باعث شسته شدن سنگ نمک می شود و در نتیجه یک لایه نمک بر روی برگ ها خواهد نشست. با نشستن نمک روی برگ ها با خشکیدگی برگ روبرو خواهید شد. سپس زمانیکه بخواهید درخت را شستشو دهید، نمک روی برگ ها به داخل خاک نفوذ پیدا می کند و در نهایت باعث افزایش شوری خاک خواهد شد.

شما با شور کردن خاک در آینده دچار مشکلات فراوانی خواهید شد. چند نمونه از این مشکلات به شرح زیر می باشد:

· عدم جذب آب توسط خاک

· کاهش جذب انواع مواد مغذی

· مشکل در روند تشکیل مغز گردو

· پیری زود رس درختان و کاهش میزان محصول

· افزایش میزان سدیم خاک

با بالا رفتن میزان شوری خاک میزان فشار اسمزی نیز افزایش پیدا می کند، درنتیجه ریشه خاک دیگر قدرت جذب آب را نخواهد داشت و با گذشت زمان درخت دچار پژمردگی و در نهایت از بین رفتن می شود.

اما از طرفی دیگر زمانی که نمک موجود در خاک زیاد می شود، میزان سدیم خاک نیز بالاتر می رود. این افزایش سدیم باعث می شود تا مواد مغذی دیگری که از طریق کوددهی به درختان می دهیم مانند انواع کودهای سولفاته، آهن، روی و بر جذب ریشه درخت نشود. در نتیجه رشد درخت و میزان باردهی به صورت چشمگیر کاهش پیدا خواهد کرد و همچنین باعث پیری زودرس در برگ ها می شود.

همچنین شوری خاک روند آب رسانی به درختان را نیز مختل می کند. با افزایش شوری خاک، دیگر آب نمی تواند به راحتی به اعماق خاک نفوذ پیدا کند. در نتیجه به مرور زمان درخت شادابی و انرژی خود را از دست می دهد و دچار آسیب می شود و در مدت کوتاهی درخت خشک خواهد شد.

اما از علائمی که بالا بودن میزان نمک در خاک را می توان تشخیص داد، می توان به موارد زیر اشاره کرد.

1. کوچک شدن مغز گردوها

2. خرد شدن هسته

3. کاهش یافتن رشد شاخه ها

4. سوختگی در قسمت نوک و حاشیه برگ ها

5. بالا رفتن میزان آفتاب سوختگی

6. تنش آبی

علت ریختن نمک پای درخت گردو و تاثیر آن

کنترل شوری خاک درخت گردو

اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که در پای درختان گردو نمک ریخته اید، با خواندن این مقاله باید فهمیده باشید که این روش نادرستی می باشد و هیچ تاثیری بر بالا بردن کیفیت مغز گردوها نخواهد داشت.

اما حالا برای از بین بردن نمک موجود در خاک باید اقدامات لازم را انجام دهید تا در آینده دچار مشکل نشوید. در ادامه دو روش برای کنترل شوری خاک اشاره خواهیم کرد. شما می توانید با رعایت این نکات شوری خاک را اصلاح نمایید.

1. زهکشی عمیق یا زیرزمینی

2. شستشوی خاک

3. کاهش دوره آبیاری

4. استفاده از کودهای زمین شور

برای کاهش شوری خاک می توانید از دو روش اول و دوم بطور همزمان استفاده نمایید تا تاثیر بهتری را بگیرید. ابتدا می توانید زهکش ها را در خاک بگذارید تا نمک های موجود در عمق خاک از خاک خارج شوند. در مرحله بعد می توانید عملیات شستشو را شروع کنید.

در روش سوم برای خارج کردن نمک از خاک درخت گردو می توانید دوره آبیاری را کاهش دهید. آبیاری در فواصل کمتر موجب شسته شدن نمک از خاک خواهد شد و تاثیر به سزایی در کم کردن نمک موجود در خاک دارد.

در روش آخری که برای شما ذکر کردیم، استفاده از کودهایی که در ترکیبات آنها از میزان نمک کمتری استفاده شده است، می باشد. متناسب با نیاز درختان از کودهایی استفاده کنید که درختان شما به آن نیاز دارند. این نیاز درختان را می توان از طریق آزمایش برگ و خاک متوجه شد.

با انجام این آزمایشات می توان به کمبود عناصر درختان بطور قطعی و کاملا علمی پی برد. سپس می توان با گرفتن مشاوره از افراد متخصص اقدام به کوددهی مناسب با درختان خود کنید.

استفاده از کودهای هیومیک اسید برای اصلاح خاک های شور به مقدار لازم بسیار مناسب است. هیچگاه در ریختن انواع کود برای تقویت درختان زیاده روی نکنید، اینکار روشی غلط بوده و سبب خسارت به درختان می شود.

اگر با مطالعه این مطلب هنوز هم نیاز به راهنمایی در این زمینه و یا هرسوالی در مورد نهال و درخت و نگهداری آن دارید، میتوانید با کارشناسان نهالستان اکین نهال در ارتباط باشید. همچین این مجموعه با دارا بودن از باغ مادر بهترین نهال های مثمر و غیر مثمر را به فروش میرساند. جهت خرید نهال از نهالستان اکین نهال میتوانید به وبسایت این مجموعه مراجعه کنید.

علت ریختن نمک پای درخت گردو و تاثیر آن

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: