به گزارش خبرداغ ، علی شمسالدینی عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس در گفتوگو با فارس در تشریح اقدامات دولت سیزدهم در حوزه بینالملل گفت: اقدامات بسیار خوبی در این حوزه صورت گرفته است که برخلاف دولت قبل که ما شاهد این بودیم که نگاهها صرفا به غرب بود و در واقع فقط به برقراری ارتباط با کشورهای غربی خصوصا کشور اروپایی توجه میشد و همانطور که اسم دولت تدبیر و امید بود، همه امیدهاش هم به سمت غرب بود.
وی در ادامه گفت : در بحث توجه به سایر کشورها خصوصا کشورهای منطقه و همسایه ایران بود و همان طور که میدانید اقدامات و امکانات بسیار خوب و ظرفیتهای بسیاری در کشورهای منطقه قرار دارد، لذا از همان روز اول شکلگیری دولت سیزدهم ما شاهد رفتوآمدهای زیادی از سوی وزیر امور خارجه و دیگر مسئولان دولت به کشورهای همسایه بودیم و همچنین سفر بسیاری از مقامات ارشد کشورهای مختلف به کشورمان بودیم که این خودش قدم بسیار مهمی در پیشبرد روابط ایران و کشورهای منطقه بود.
عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه این اقدامات نویدبخش ارتباطات سازندهای است که دولت سیزدهم با کشورهای همسایه خواهند داشت گفت: آن چیزی که فضای ارتباطات سیاسی خارجی کشور ما را تحتالشعاع قرار داده بود، موضوع برجام بود که متأسفانه دیدیم علیرغم دادن امتیازهای بسیار زیادی که در دولت آقای روحانی اتفاق افتاد اما هیچگونه منفعتی نصیب کشورمان نشد.
شمسالدینی افزود: امروز شاهدیم که برجام در وضعیتی قرار گرفته که آمریکایی مجبور به توافق شدهاند و تا اینجا تیم مذاکرهکننده ما به خوبی عمل کرده است، علیرغم اینکه باید به این نکته توجه کنیم که دولت آقای رئیسی هیچگونه تأکیدی به شکلگیری برجام ندارد و دولت آقای رئیسی بر خلاف دولت گذشته همه تخممرغهای خود را در سبد برجام قرار نداده است.
وی در ادامه در مورد وضعیت کرونا و اقدامات دولت در موضوع کرونا و کنترل آمار گفت: در دولت قبل ما شاهد این بودیم که یک نوع کم کار خصوصا در رابطه با واکسن صورت گرفت و باز در آن قضیه هم مانند بحث روابط بینالملل که همهچیز برای دولت آقای روحانی برجام و غرب بود در بحث کرونا دولت قبل سعی داشت که واردات واکسن را منوط به برجام نشان دهد که با اقدام خوب دولت سیزدهم شاهد حل مشکل واکسن کشور بودیم.
عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس در پاسخ به سوالی در مورد وضعیت اقتصادی گفت: اقتصاد پدیدهای نیست که یک شبه و یک روزه خراب یا درست شود پس لذا اگر ما اقتصاد بیماری داریم باید آن را ریشهها بررسی کنیم و مشکل آن را برطرف نمایید. از زمانی که کشور ما شروع به صادرات نفت کرد و اقتصاد خود را وابسته به نفت قرار داد، اقتصاد ما به اقتصاد بیمار و وابسته تبدیل شد و اینکه اقتصاد تکمحصولی باشد و تنها روی فروش خام نفت اتکا داشته باشی و به سایر جوانب اقتصادی توجهی نداشته باشی نشاندهنده بیمار بودن اقتصاد میباشد.
شمس الدینی در ادامه تشریح کرد: با رویکردهایی که در دولتهای مختلف از بعد از انقلاب وجود داشت، کشور به سمتی که محصولات دیگری هم تولید کند و نفت را پالایش کند اما این تفکر باید گسترش پیدا کرده و اقتصاد ما را از انحصار نفت خارج کند.
وی در ادامه با بیان اینکه تدبیر رهبری در تشکیل صندوق ذخایر ملی کشور را از بحرانهای بزرگ نجات داد، افزود: در دهه هفتاد با فرمایش رهبر انقلاب ، شکلگیری صندوق ذخیره ملی مطرح شد که این باعث شد تا بخشی از فروش نفت در صندوق ذخیره ارزی قرار گرفت و این اقدام بسیار مهمی بود که امروز همه ما به اهمیت آن پی میبریم و در مسائل و مشکلات بزرگ کشور مخصوصاً با این تحریمها، دولتها از آن استفاده کرده و میکنند.
عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس، گفت: در دولت آقای روحانی از این صندوق استفاده زیادی شد و متأسفانه طبق آمارها ما شاهد کاهش شدید اعتبارات موجود در صندوق بودیم اما از ابتدای دولت سیزدهم ما شاهد این هستیم که خیلی از این ساختارهای بیمار اقتصاد درحال اصلاح هستند که برای مثال میتواند به بحث اصلاح ارز ترجیحی اشاره کرد.
انتهای پیام/