به گزارش خبرداغ، احمد راستینه عضو هیئت رئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس با بیان اینکه مجموعهای از علل و عوامل باعث وقوع آسیبهای اجتماعی میشود، گفت: همیشه آسیب اجتماعی با یک علت رخ نمیدهد. ما باید در بحث معضل خشونت و زورگیری، به سمت قوانین بازدارنده برویم تا اگر فردی مرتکب این خطا شد، مجددا آن را تکرار نکند، متاسفانه قوانین ما در بحث برخورد با زورگیران و باجگیران، بازدارنده نیستند.
وی با بیان اینکه باید علت تامه و مهم ایجاد این آسیب بررسی شود، اظهار کرد: در این حوزه، پرداختن به یک نظام آموزشی فراگیر از آموزش و پروش تا دانشگاه بسیار مهم است. همچنین باید به خانوادههای بیسرپرست نیز توجه ویژه کرد؛ برخی خانوادههای بیسرپرست توسط مراکز مربوطه مورد حمایت قرار نمیگیرند و همین سبب میشود برخی افرادی که در این خانواده ها رشد میکنند، به دلیل کمبودها و مشکلات شدید اقتصادی که در طول زمان با آن روبهرو هستند، دچار سرخوردگی شوند که این باعث بروز رفتارهای ناهنجار و خشونتطلبانه در فضاهای اجتماعی میشود.
عضو هیئترئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس افزود: برای اینکه بتوانیم این موضوع را دقیق بررسی کنیم، باید در دانشگاهها یک نگاه دقیق جامعهشناسی به این موضوع صورت گیرد تا بتوانیم با یک پژوهش دقیق، رفتارهایی که منجر به بروز این خشونت ها میشود را ارزیابی کنیم و متناسب با آمایش سرزمینی در هر منطقه و استان و با توجه به بوم منطقهای و جغرافیایی آنها، تصمیمات درست و مبنایی برای اصلاح این آسیب اجتماعی اتخاذ شود.
راستینه درباره انگیزههای اصلی زورگیران برای سرقت بیان کرد: زمانی که افراد کالاهای گرانقیمت مانند گوشی تلفن همراه را با خود دارند، اراذل و زورگیران در فرصتهایی از ظرفیت خلأهای امنیتی سوءاستفاده کرده و چنین رفتار ناهنجاری را انجام میدهند.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس درباره راهکارهای رفع معضل زورگیری گفت: برای این منظور باید قوانین جهت برخورد با ناهنجاریهای اجتماعی بهروزرسانی شده و قوانینی برای بازدارندگی از تکرار چنین رفتارهایی نیز ایجاد شود.
انتهای پیام/