به گزارش خبرداغ به نقل از خبرآنلاین، سازمان جهانی بهداشت از سال 2007 تا کنون، تنها به شش مورد شیوع بیماری در سطح جهانی از جمله کووید-19، ابولا، زیکا و آنفولانزای H1N1 اشاره کرده است. این سازمان دیروز (روز شنبه) اعلام کرد که «شیوع جهانی آبله میمون در حال حاضر یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی و نگرانی بینالمللی به شمار نمیآید».
WHO روز پنجشنبه یک جلسه فوری تشکیل داد تا در مورد اینکه "آیا ویروس آبله میمون را نیز به لیست شش بیماری اضطراری جهانی اضافه کند یا نه"، تصمیمگیری کند. تدروس آدهانوم گبریسوس، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت در بیانیهای گفت: «در حال حاضر این مورد یک وضعیت اورژانسی نگرانکننده در سطح بینالمللی نیست».
اعلام «وضعیت اضطراری بهداشت عمومی در سطح بینالمللی» بالاترین سطح هشدار جهانی است که در حال حاضر تنها در مورد همهگیری کووید-۱۹ و فلج اطفال صدق میکند.
سازمان جهانی بهداشت این نوع هشدار اضطراری را برای موارد «جدی، ناگهانی، غیرمعمول یا غیرمنتظره» که خطری برای سلامتی بیش از یک کشور محسوب میشود و ممکن است نیاز به واکنش بینالمللی فوری و هماهنگ داشته باشد، در نظر میگیرد. این سازمان قبلاً این عنوان را به بیماریهای کووید-19 و همچنین ابولا، زیکا، آنفولانزای H1N1 و فلج اطفال اختصاص داده بود.
طبق گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری، بیش از 4000 مورد آبله میمون در سراسر جهان از آغاز ماه مه در 47 کشور گزارش شده است. تنها ایالات متحده تا روز جمعه بیش از 200 مورد را در 25 ایالت و واشنگتن دیسی ثبت کرده است.
پیش از این، آبله میمون تا حد زیادی محدود به آفریقا بود. بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، بیشترین موارد ابتلا به آبله میمون در جمهوری دموکراتیک کنگو ثبت شده است که از ژانویه تا مه بیش از 1200 مورد را به ثبت رسانده است.
منبع: nbcnews / مترجم: الهه جعفرزاده