به گزارش خبرداغ به نقل ازایسنا :کارشناسان اکنون دریافتهاند که بحران تغییرات اقلیمی در طولانیتر شدن این فصل نقش چشمگیری دارد و در افزایش حجم گرده گل نیز تاحدی موثر است.
پروفسور "ویلیام اندرگ" پس از انتشار پژوهش خود در بهار گذشته در مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم، گفت: این پیوند قوی میان گرمای هوا و فصل گردهافشانی، مثال روشنی از آثار تغییرات اقلیمی بر سلامت مردم سراسر ایالات متحده است.
طولانی شدن فصل حساسیت و حجم گرده، بیشتر بر اختلالهایی همچون ورم غشاء مخاطی بینی، ورم ملتحمه و آسم اثرگذار است. همچنین آسیبپذیرترین اقشار کودکان، سالمندان و افراد مبتلا به بیماریهای زمینهای هستند.
به علاوه، افزایش انتشار گازهای گلخانهای میتواند علائم افراد مبتلا به آسم و بیماریهای ریوی را تشدید کند.
به گزارش نهاد غیرانتفاعی "کلایمیت سنترال" (Climate Central)، فشار فصل طولانیتر حساسیت و افزایش میزان گرده، بیشترین سنگینی را بر جمعیتهای آسیبپذیر از جمله جوامع کمدرآمد وارد میکند.
یک پژوهش دیگر نیز میان "افزایش دما و مقدار دیاکسیدکربن موجود در جو" با "تولید گرده" در هر یک از انواع گیاهان، ارتباطی یافته است.
البته مطالعه سال ۲۰۲۱ نخستین تحلیل روند گردهافشانی و اثر تغییرات اقلیمی در مقیاس قارهای بود.
پژوهشگران دانشکده علوم زیستشناختی دانشگاه یوتا دادههای ۶۰ ایستگاه گردهشماری در سراسر ایالات متحده و کانادا را بین سالهای ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۸ گردآوری کردند. این ایستگاههای تحت مدیریت اداره ملی آلرژی، اطلاعات میزان گردهها و قارچهای انگلی را جمعآوری میکنند.
در مجموع، میزان گرده در دوره ۲۸ ساله مطالعهشده تا ۲۱ درصد افزایش یافت که بیشترین افزایش در تگزاس و ناحیه غرب میانه مشاهده شد. گرده درختان نسبت به گیاهان کوچک بیشتر افزایش یافته است.
بنابر گزارش روزنامه ایندیپندنت، فصل گردهافشانی اکنون حدود سه هفته زودتر از اوایل دهه ۹۰ آغاز میشود. محققان معتقدند گرمایش جهانی بر فنولوژی گیاهان (تقویم درونی گیاه که تنظیمکننده چرخه زندگی آن است) اثر میگذارد و موجب میشود فصل گردهافشانی آنها جلو بیفتد.
متخصصان در این مطالعه دریافتند که تغییرات اقلیمی به تنهایی عامل نیمی از افزایش طول فصل گردهافشانی و حدود هشت درصد از افزایش حجم گردهها است.