کد خبر: ۹۱۸۳۷۴
تاریخ انتشار: ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۲۳:۴۴
تعداد بازدید: ۱۴۸۶
انتخابات ریاست جمهوری فیلیپین دوشنبه ۹ ماه مه (۱۹ اردیبهشت) برگزار می‌شود و به نظر می‌رسد انتخابات بسیار جنجالی باشد. نامزد پیشتاز در رقابت‌های ریاست جمهوری فیلیپین بونگ بونگ مارکوس، پسر دیکتاتور سابق این کشور، فردیناند مارکوس است. در میان کاندیداها، دختر رئیس‌جمهور بدنام این کشور، پسر یک دیکتاتور سابق و یک بوکسور مشهور بین المللی حضور دارند.

انتخابات جنجالی فیلیپین؛ خیز پسر دیکتاتور، دختر رئیس‌جمهوری بدنام و یک بوکسور برای ریاست‌جمهوریبه گزارش خبرداغ به نقل از بی بی سی: انتخابات ریاست جمهوری فیلیپین دوشنبه ۹ ماه مه (۱۹ اردیبهشت) برگزار می‌شود و به نظر می‌رسد انتخابات بسیار جنجالی باشد.

نامزد پیشتاز در رقابت های ریاست جمهوری فیلیپین بونگ بونگ مارکوس، پسر دیکتاتور سابق این کشور، فردیناند مارکوس است. در میان کاندیداها، دختر رئیس‌جمهور بدنام این کشور، پسر یک دیکتاتور سابق و یک بوکسور مشهور بین المللی حضور دارند.

کاندیداهای اصلی چه کسانی هستند؟

فردیناند "بونگ‌بونگ" مارکوس جونیور

نامزد پیشتاز فعلی انتخابات ریاست جمهوری فردیناند "بونگ بونگ" مارکوس جونیور، پسر رئیس‌جمهور اسبق، فردیناند مارکوس است.

مارکوس در سال ۱۹۷۲ حکومت نظامی اعلام کرد و کنترل دادگاه‌ها، کسب و کارها و رسانه‌های کشور را به دست گرفت. ارتش و پلیس هزاران مخالف را دستگیر و شکنجه کردند.

او، همسرش ایملدا مارکوس و دوستان صمیمی‌اش حدود ۱۰ میلیارد دلار از بودجه عمومی را غارت کردند. مارکوس در سال ۱۹۸۶ مجبور به کنار رفتن از قدرت شد و کمی پس از آن درگذشت.

انتخابات جنجالی فیلیپین؛ خیز پسر دیکتاتور، دختر رئیس‌جمهوری بدنام و یک بوکسور برای ریاست‌جمهوریفردیناند مارکوس رئیس‌جمهور پیشین با "انقلاب مردمی" سرنگون شد

بونگ‌بونگ مارکوس در سال ۱۹۹۵ به دلیل فرار مالیاتی در حین خدمت دولتی محکوم شد و مخالفان سیاسی او می‌گویند که آن اتفاق باید باعث رد صلاحیت او به عنوان نامزد ریاست جمهوری می‌شد.

 
 

منتقدان همچنین می‌گویند که او از ثروت خود برای "سفیدشویی" تاریخ دیکتاتوری پدرش در شبکه‌های اجتماعی استفاده کرده است.

بونگ‌بونگ مارکوس همچنین از شرکت در چندین مناظره تلویزیونی و مصاحبه‌های با رسانه‌ای مستقل خودداری کرده است و گفته است دلیل آن احساس وجود جانب‌داری یا قالب‌های نامطلوب برای مناظره است.

سارا دوترته

سارا دوترته دختر رودریگو دوترته رئیس‌جمهور فعلی است.

او در کنار بونگ بونگ مارکوس برای معاونت ریاست جمهوری نامزد شده است.

انتخابات جنجالی فیلیپین؛ خیز پسر دیکتاتور، دختر رئیس‌جمهوری بدنام و یک بوکسور برای ریاست‌جمهوریسارا دوترته، دختر رئیس جمهور کنونی، رقیب بونگبونگ مارکوس است

آنها قول داده‌اند که کاری کنند که فیلیپینی‌ها "دوباره به پاخیزند".

در حالی که خانم دوترته می‌خواهد خدمت سربازی را برای جوانان ۱۸ ساله اجباری کند، بونگ‌بونگ مارکوس می‌گوید آماده است برای جنایتکارانی که نمی‌توانند بازپروری شوند، مجازات اعدام را اعمال کند.

لنی روبردو

حریف اصلی بونگ بونگ مارکوس و سارا دوترته، لنی روبردو، معاون رئیس‌جمهور فعلی فیلیپین است.

خانم روبردو وکیل سابق و مدافع حقوق بشر است.

حامیان او - که شامل بسیاری از افراد مشهور و چهره‌های برجسته در زندگی فیلیپینی‌ها هستند - رنگ صورتی، رنگ کارزار انتخاباتی او را می‌پوشند.

انتخابات جنجالی فیلیپین؛ خیز پسر دیکتاتور، دختر رئیس‌جمهوری بدنام و یک بوکسور برای ریاست‌جمهوریلنی روبردو خواهان "انقلاب صورتی" برای احیای ارزش‌های خانوادگی و حاکمیت قانون است

آنها به یک "انقلاب صورتی" امیدوارند تا کشور را به سمت ارزش‌های خانوادگی و حاکمیت قانون سوق دهد.

منتقدان خانم روبردو می‌گویند که او نماینده الیگارش‌های نخبه‌گرای فیلیپین است. او یکی از اعضای حزب لیبرال است که به طور سنتی با ثروتمندترین و قدرتمندترین خانواده‌های کشور در ارتباط بوده است.

مانی پاکیائو

همچنین مانی پاکیائو بوکسور مشهوری که اکنون سناتور است، نامزد ریاست جمهوری است. او در میان طرفدارانش به "پک-من" معروف است.

آقای پاکیائو به دلیل داستان از ژنده‌پوشی تا ثروت‌مندی خود برای رای‌دهندگان فقیر جذاب است.

او با گرسنگی در شهر جنوبی جنرال سانتوس بزرگ شد و در جوانی اغلب در خیابان ها می‌خوابید. پاکیائو ۱۲ عنوان بزرگ بوکس جهان را به دست آورد و به یکی از ثروتمندترین ورزشکاران جهان تبدیل شد.

انتخابات جنجالی فیلیپین؛ خیز پسر دیکتاتور، دختر رئیس‌جمهوری بدنام و یک بوکسور برای ریاست‌جمهوریمانی پاکیائو قهرمان بوکس به فقیرترین رای دهندگان متوسل شده

فیلیپین کجاست؟

فیلیپین کشوری در آسیای جنوب شرقی است که از بیش از ۷ هزار جزیره در اقیانوس آرام تشکیل شده است. جمعیت آن ۱۱۰ میلیون نفر است.

این کشور ابتدا در سال ۱۵۶۵ مستعمره اسپانیا و در سال ۱۸۹۸ مستعمره آمریکا شد و سپس در سال ۱۹۴۲ توسط ژاپن مورد تهاجم قرار گرفت. فیلیپین در سال ۱۹۴۶ استقلال کامل خود را به دست آورد.

فیلیپین چه نوع کشوری است؟

فیلیپین دارای یک اقتصاد بازار نو ظهور با یک شکاف فاحش ثروتمند - فقیر است. طبق گزارش اداره آمار فیلیپین، متوسط درآمد سالانه ۳۳۰۰ دلار (۲۴۴۵ پوند) است و ۲۶ میلیون فیلیپینی در فقر زندگی می‌کنند.

بخش‌هایی در کلان‌شهر مانیل، پایتخت پرجمعیت آن وجود دارد که برخی از مردم برای زنده ماندن مجبورند در آنجا زباله‌گردی کنند. در بخش‌های دیگر، ثروتمندان در باهمستانی مجلل و دروازه‌دار زندگی می‌کنند.

این کشور به سه گروه جزیره اصلی تقسیم می‌شود - لوزون در شمال، ویسایاس در مرکز و میندانائو در جنوب.

کاتولیک مذهب غالب این کشور است، اگرچه جمعیت مسلمان زیادی در میندانائو وجود دارد.

مهمترین مسائل در انتخابات چیست؟

انتخابات ریاست جمهوری در کنار انتخابات کنگره و دولت‌های منطقه‌ای برگزار می‌شود.

از مسائل کلیدی انتخابات این است که چگونه می‌توان اقتصاد فیلیپین را پس از رکود شدید ناشی از همه‌گیری کووید احیا کرد و چگونه فساد در مناصب دولتی را از بین برد.

موضوع دیگر افزایش حضور نظامی چین در دریاهای بین این کشور و فیلیپین است، که در آنجا در حال ساخت پایگاه‌های استراتژیک و استفاده از کشتی‌ها برای تهدید کشتیرانی فیلیپین است.

رودریگو دوترته، رئیس‌جمهور فعلی کیست؟

رودریگو دوترته پس از دوره شش ساله ریاست جمهوری خود از سمت خود کنار می‌رود.

هنگامی که او در سال ۲۰۱۶ این سمت را به دست آورد، "جنگ علیه مواد مخدر" را راه اندازی کرد که شاهد کشته شدن هزاران فروشنده مواد مخدر و مصرف کنندگان مواد مخدر بود.


بزرگترین منتقد جنگ مواد مخدر، سناتور لیلا دی لیما، دستگیر شد، به زندان انداخته شد و تحت یک محاکمه ساختگی قرار گرفت که هنوز پس از چهار سال ادامه دارد.

دوترته با تحقیقات دادگاه کیفری بین‌المللی در مورد جنایات علیه بشریت روبرو است.

با وجود این، او از حمایت بسیاری در فیلیپین برخوردار است، و او را مردی می‌دانند که با جنایات خیابانی مقابله کرد و در برابر الیگارش‌های ثروتمند کشور ایستاد.

رئیس‌جمهور دوترته به خانواده مارکوس نزدیک است.

او فردیناند مارکوس، دیکتاتور سابق را در قبرستان قهرمانان این کشور دفن کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: