کد خبر: ۹۱۷۶۱۵
تاریخ انتشار: ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۸:۳۷
تعداد بازدید: ۲۴۲
عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه با بیان اینکه نمک دریا از میزان کافی ید برای تامین نیاز روزانه افراد برخوردار نیست، گفت: هنگام خرید نمک طعام، حتما محصول یددار تصفیه شده را خریداری کنید.

این نمک را هیچ وقت مصرف نکنیدبه گزارش خبرداغ به نقل از همشهری آنلاین: عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه با بیان اینکه نمک دریا از میزان کافی ید برای تامین نیاز روزانه افراد برخوردار نیست، گفت: هنگام خرید نمک طعام، حتما محصول یددار تصفیه شده را خریداری کنید.

زهرا شریعت پناهی افزود: نمک دریا حاصل تبخیر آب دریا است و در سواحل دریا انباشته می‌شود.

به گفته وی، این نمک انباشته شده در سواحل دریا در معرض هوای آزاد و نور خورشید قرار می‌گیرد مقادیر قابل توجهی از ید آن تبخیر می‌شود.

شریعت پناهی تاکید کرد: نمک دریا دارای میزان کافی ید برای تأمین نیاز روزانه افراد نیست.

این دانشیار دانشگاه با اشاره به وجود انواع ناخالصی در نمک دریا گفت: نمک دریا دارای انواع ناخالصی‌های نامحلول نظیر شن، خاک، گل و لای و همچنین ناخالصی‌های محلول نظیر گچ، سرب، جیوه، آرسنیک و کادمیوم است که باعث ایجاد سرطان و عوارضی نظیر کم خونی، آسیب پوستی، آسیب به استخوان‌ها، کبد، کلیه و طحال می‌شود.

وی افزود: بیشترین ناخالصی موجود در نمک تصفیه نشده گچ یا سولفات کلسیم است که به دلیل سفید بودن رنگ آن قابل تشخیص از اصل نمک نیست، اما نمکی که حاوی مقدار زیادی از این ماده باشد تلخ است و با نمک تصفیه شده فرق دارد.

 

شریعت پناهی ادامه داد: ناخالصی‌های موجود در نمک غیر تصفیه باعث پنهان شدن شوری نمک می‌شوند. به همین دلیل فرد برای رسیدن به طعم دلخواه خود از مقدار نمک بیشتری استفاده می‌کند که در نتیجه احتمال خطر بالا رفتن فشارخون در فرد افزایش می‌یابد.

این دانشیار دانشگاه با اشاره به نحوه صحیح نگهداری نمک یددار تصفیه شده گفت: نمک یددار باید در ظروف دربسته از جنس چوبی، سفالی، پلاستیکی و یا شیشه رنگی نگهداری شود و این ظروف دور از نور، حرارت، رطوبت و هوا باشد.

وی توصیه کرد افراد نمک مورد نیاز خود را به اندازه خریداری کنند تا حداکثر شش ماه پس از خرید مصرف شود.

این متخصص تغذیه همچنین تاکید کرد: به منظور حفظ ید حتماً هنگام طبخ غذا نمک در مرحله انتهایی پخت به غذا اضافه شود.

وی به افراد توصیه کرد هنگام خرید نمک طعام، حتماً محصول یددار تصفیه شده را خریداری کنند.

شریعت پناهی توجه به درج عبارت یددار تصفیه شده بر روی بسته بندی، توجه به تاریخ تولید و انقضا، توجه به پروانه ساخت و علامت استاندارد و میزان خلوص نمک بر روی بسته بندی (حداقل خلوص ۹۹.۲ درصد) را هنگام خرید توصیه کرد.

این دانشیار دانشگاه با اشاره به نشر برخی از مطالب غیر علمی توسط افراد سودجو در خصوص نمک یددار، نمک دریا و سنگ نمک در برخی سایت‌ها تاکید کرد: مصرف نمک تصفیه شده یددار در حد توصیه شده برای تمام افراد جامعه ضروری است و با هیچ گونه عارضه جانبی همراه نیست.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: