به گزارش خبرداغ به نقل از فارس، دومین کرسی آزاد اندیشی واحد خواهران جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران با موضوع « بررسی سوال پیشرفت یا پسرفت فرهنگی کشور با ظهور انقلاب» با حضور حجت الاسلام مهدی ابوطالبی استاد حوزه و دانشگاه و معاون پژوهشی موسسه آموزشی امام خمینی(ره) قم به صورت وبیناری برگزار شد.
در این نشست، ابوطالبی به بیان نظرات خود و پاسخ به شبهات مرتبط با وضعیت فرهنگی کشور بعد از انقلاب پرداخت.
وی در ابتدا با اشاره به ماهیت فرهنگ و با بیان اینکه فرهنگ در سه شاخه علم، مذهب، هنر قابل بررسی است، گفت: اولاً توقع از انقلاب اسلامی ایران در حوزه پیشرفت فرهنگی بالا بوده است. ثانیاً؛ در سنجش میزان پیشرفت و پسرفت فرهنگ بعد از انقلاب اسلامی بنا را در این گذاشتند که آیا سنجش نسبت به کشوری مشابه ایران است یا نسبت به گذشته قبل از انقلاب است یا نسبت به آرمانهای انقلابی و آن هدف ایده آل تمدن نوین است.
* باید نقاط قوت را دید و بیان کرد و اشاعه داد، نقاط ضعف را نیز بررسی و رفع کرد
وی در ادامه تاکید کرد: باید نقاط قوت را دید و بیان کرد و اشاعه داد، نقاط ضعف را نیز بررسی و رفع کرد.
ابوطالبی افزود: این روزها گاهی بسیاری پیشرفتهای بعد از انقلاب به دلیل عادی شدن دیده نمیشود و یا درست تبیین نمیشود.
معاون پژوهشی موسسه آموزشی امام خمینی قم در ادامه در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان گفت: از منظر هنر به ویژه در حوزه رسانه و سینما در برخی مسائل فرهنگی نقص و ضعف وجود دارد.
* حضور جوانان در برنامههای مذهبی رشد بسیاری داشته است
وی افزود: در حوزه مذهبی ولی حضور جوانان در هیئتهای مذهبی، مساجد، اعتکاف و مراکز متبرکه و سفرهای زیارتی مکه و کربلا و ... رشد بسیاری داشته ایم.
* جهاد تبیین یک راه نزدیک جهت رفع نواقص فرهنگی
وی در ادامه راهکارهایی را برای بهبود نواقص فرهنگی ارائه کرد و گفت: اولویت قرار دادن جهاد تبیین، فعالیت جدی تشکلها و نهادهای حوزه فرهنگ در عرصه سیاستگذاری فرهنگی، استفاده از ظرفیت جوانان بویژه دانشجویان و توسعه فعالیتهای مجازی در تبیین و اشاعه سبک زندگی اسلامی و روشنگری و بصیرت افزایی در فضای مجازی از جمله این راهکارهاست.
وی اظهار داشت: ما در همه زمینههای فرهنگی نسبت به قبل از انقلاب رشد داشتهایم تنها در برخی موارد ضعف داشتهایم
اما نسبت به اهداف آرمانی انقلاب تقریبا بسیار عقب هستیم.
انتهای پیام/