کد خبر: ۹۱۱۳۶۵
تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۸
تعداد بازدید: ۲۳۳
کیهان، روزنامه حامی دولت نوشت: آمریکایی‌ها طی چند دهه اخیر همواره از دلار به عنوان یکی از ابزار‌های مهم فشار به کشور‌های جهان استفاده کرده و آن را به مانند یک غده سرطانی به دنیا تحمیل کرده‌اند.

کیهان، روزنامه حامی دولت: دلار، غده سرطانی است؛ از طریق تهاتر کالا با کشور‌های دوست، هم خودمان و هم آن کشورها از شر دلار خلاص می‌شوند / در ۱۰ ماهه اول سال جاری ۸۰ میلیون دلار کالا از جمله یک تن گوشی موبایل، به‌طور غیرمستقیم از آمریکا وارد ایران شدهبه گزارش خبرداغ ، کیهان، روزنامه حامی دولت نوشت: آمریکایی‌ها طی چند دهه اخیر همواره از دلار به عنوان یکی از ابزار‌های مهم فشار به کشور‌های جهان استفاده کرده و آن را به مانند یک غده سرطانی به دنیا تحمیل کرده‌اند.

چین، روسیه و حتی اروپایی‌ها هم تحت فشار‌های پنهان سلطه دلار هستند، زیرا از روی اجبار باید از شرایطی که آمریکا بر آن‌ها تحمیل می‌کند تبعیت کنند! با این وصف بسیاری از کشور‌های جهان، خواهان خلاصی از شر این غده سرطانی در اقتصادشان هستند. کارشناسان یکی از راهکار‌های حمله به این غده را انعقاد پیمان‌های پولی دو یا چندجانبه میان کشور‌های مختلف و نیز حضور در پیمان‌های منطقه‌ای مانند اکو، اتحادیه پایاپای آسیا، سازمان همکاری‌های اسلامی و اوراسیا و شانگ‌های می‌دانند.

حذف دلار نمی‌تواند دفعتا در اقتصاد رخ دهد، زیرا سال‌ها پایه اقتصاد ما بر این مبنای اشتباه پایه‌گذاری شده و لذا نمی‌توان به یکباره از شر این غده خلاص شد، اما حرکت تدریجی به سمت این هدف ضرورتی انکارناپذیر است. همچنین تجربه چندماه اخیر دولت سیزدهم در استفاده از گزینه تهاتر کالا با کشور‌های دوست نشان داد می‌توان با وجود حتی نوسانات شدید اقتصادی دلار را از چرخه مبادلات تجاری حذف کرد و اگر این حرکت با شدت و قدرت بیشتر ادامه یابد چه بسا بسیاری دیگر از کشور‌ها با همین اقدام از شر دلار خلاص شوند.

تحریم کالا‌های آمریکایی خصوصا کالا‌های مصرفی یکی دیگر از حملاتی است که می‌توان با همین وضعیت فعلی اقتصاد آن را انجام داد. متاسفانه طی ۱۰ ماهه سال جاری بیش از ۸۰ میلیون دلار کالا به‌طور غیرمستقیم از آمریکا وارد ایران شده که حداقل بخشی از آن مصرفی است از جمله واردات یک تن گوشی تلفن همراه که معلوم نیست با چه ضرورتی چنین کالای لوکسی وارد کشور می‌شود. درهر صورت اگر تحریم کالای آمریکایی به جد دردستور کار دستگاه‌های اجرایی قرار گیرد می‌توان سایر کشور‌های دوست و هم‌پیمان را نیز به تدریج با این حرکت همراه کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: