به گزارش خبرداغ به نقل از برترین ها ، جریان از این قرار است که خواهر داماد در مراسم ازدواج برادر خود لباس عروس میپوشد و در مراسم حاضر میشود. در این جشن که خواهر داماد هیچ تفاوت ظاهری با خود عروس ندارد، افراد حاضر در جشن چشمان خود را میمالند که شاید از خواب بیدار شوند یا فکر میکنند که داماد دو عروس اختیار کرده است! ویدیوی این جشن که گمان میرود در یک کلان شهر رخ داده باشد در فضای اینستاگرامی و توییتری حیرت بسیاری از کاربران را برانگیخته است.
اما چرا خواهر داماد لباس عروس پوشیده بود؟
با توجه به این که این رفتار در مراتب سنتیتر جامعه به دلیل محیط سنتی که وجود دارد اختمال دارد اتفاق نیافتند یا خیلی کمتر پیش بیاید میتوان گفت که شاید رفتار خارج از عرف خواهر داماد محصول جریان هنجار شکنی باشد که امروزه بسیاری از جوانان ما را درگیر کرده است.جواب این هنجار شکنی که پاسخ بسیاری از علتها است مسیر متفاوتی پیش روی ما قرار میدهد که بدانیم چرا و چگونه یک جوان علیه سنت ها، باورهای دیرینه و روند نرمال جامعه قبام میکند؟
جوانان خسته اند!
در اولین وهله جواب چرایی یک هنجار شکنی را باید در بستر فرهنگی جامعه بررسی کرد. حقیقت این است که امکان دارد برخی از جوانان کلان شهرها از تفکر سنتی خانواده خود خسته شده باشند! (موضوع این نیست که جوانان شهرستانها نیز از این قاعده مستثنی هستند) آنها میخواهند رویکردهای جدیدی جایگزین مسیرهای قدیمی مانند ازدواج کنند و از جوابهای یکسان (در واقع نسخههایی که برای همه میپیچند) بزنند بیرون.اما در مقابل این خواسته آنچه رخ مینماید عدم فضای کافی برای اجرایی کردن ایدهها است. در این صورت ممکن است ما شاهد چنین رفتارهایی باشیم که آن ذهن خسته از هر روزنهای برای مناسب کردن دنیای خارج مطابق خواسته خود استفاده کند.
خواهر شوهر، خواهر شوهر مانده!
اما شاید طرف دیگر قضیه همیشه اینگونه نباشد که جوان خسته بخواهد جسارت خود را به کار بگیرد! گاهی انسان برای اینکه به خود ثابت کند انسان خوبی است، به اجرای تعاریف معمول جامعه میپردازد. به این صورت که شاید خواهر شوهر، خواهر شوهر مانده! یعنی از تعریف اصلی خود (سلیطه، فتنه، دردسر آفرین، حسود و بخیل) فاصله نگرفته است، با این تفاسیر گمان میرود خواهر شوهر امروزی با مواجهه با تعریف قدیمی از خواهر شوهر در جامعه رو به مدرن امروز دست به تغییر پایه معنایی این کلمه نزند! بلکه بخواهد معنای قدیمی را اجرا کند! یعنی ممکن است نقش خود را به سلیطه، فتنه گر، حسود و دردسر آفرین تغییر دهد تا آن تعریفی که در عمومیت جامعه وجود دارد را ارضا کند؛ بنابراین برای جلوگیری از رویدادهای غیرمنتظره میتوان فضایی برای اجرایی کردن ایدههای جوانان فراهم کرد و به تغییر معنای پایه برخی از نقشها و کلمهها پرداخت.