کد خبر: ۸۹۷۳۰۴
تاریخ انتشار: ۱۳ شهريور ۱۴۰۰ - ۲۰:۵۴
تعداد بازدید: ۳۰۹
یک بررسی جدید نشان می‌دهد مادران واکسینه‌شده در برابر کووید-۱۹ ممکن است بتوانند آنتی‌بادی‌های حفاظت‌کننده را از راه شیر دادن به نوزادانشان منتقل کنند.

شیر مادر واکسینه‌شده حاوی آنتی‌بادی‌های ضد کرونا استپژوهشگران بخش بیماری‌های کودکان و نوزادان کالج پزشکی دانشگاه فلوریدا که این بررسی را انجام داده‌اند، می‌گویند آنتی‌بادی‌هایی که از طریق شیر مادر به بدن نوزاد می‌رسند، برای نوزادان سودمند هستند، اما بررسی بیشتری لازم است تا تاثیر این آنتی‌بادی‌های ضد کرونا در حفاظت از نوزادان ثابت شود.

به گزارش خبرداغ به نقل از یواس‌تودی، هنگامی نوزادان به دنیا می آیند، دستگاه‌های ایمنی‌شان رشد کامل پیدا نکرده است و از طرف دیگر سن آنها آنقدر کم است که نمی‌توان به آنها واکسن کرونا زد و خودشان هم توان محافظت از خودشان را ندارند. اما شیر مادر حاوی مواد مفیدی است که می‌تواند بالقوه این آسیب‌پذیری نوزادان را برطرف کند.

دکتر جوزف نو، یکی از سرپرستان این پژوهش گفت: «شیر ماده‌ای پویا است. به عبارت دیگر بسیته به اینکه نوزاد و مادر در معرض چه عواملی در محیط قرار می‌گیرند، تغییراتی در ترکیب شیر مادر متناظر با این شرایط محیطی بوجود می‌آید. این وضعیت می‌تواند به طور خاص برای نوزاد سودمند باشد.»

این بررسی دانشگاه فلوریدا ر ماه دسامبر (دی) شروع شد که واکسن‌های کرونا برای نخستین بار در اختیار کارکنان مراقبت‌ پزشکی در آمریکا قرار گرفت و تا ماه مه (اردیبهشت) ادامه پیدا کرد.

این پژوهشگران از ۲۱ زنان شیرده داوطلبی که در بخش مراقبت‌های بهداشتی کار می‌کردند و قبلا به کووید-۱۹ مبتلا نشده بودند و واجد شرایط برای دریافت واکسن کرونای فایزر/بیونتک و مدرنا بودند، نمونه‌های خون و شیر برای سه بار آزمایش گرفتند: پیش از واکسیناسیون، بعد از دوز اول واکسن و بعد از دوز دوم واکسن.

این پژوهشگران دریافتند که در شیر مادر به خصوص پس از دوز دوم واکسن، افزایشی ۱۰۰ برابری در آنتی‌بادی‌های از نوع ترشحی یا ایمونوگلوبولین A رخ می‌دهد.

بررسی‌های دیگر هم نشان داده‌اند که آنتی‌بادی‌های تولیدشده بوسیله زنان باردار واکسینه‌شده برای کووید-۱۹ از طریق خون بند ناف به جنین منتقل می‌شوند.

البته بررسی جدید دانشگاه فلوریدا این پرسش را پاسخ نمی دهد که آیا این آنتی‌بادی‌های یافته‌شده در شیر مادر و منتقل‌شده به نوزادان است که باعث حفاظت می‌شوند و میزان این حفاظت چقدر است. اما این پژوهشگران می‌خواهند در پژوهش‌های بعدی‌شان به این پرسش‌ها پاسخ دهند.

به گفته نو، اما این بررسی نشان می‌دهد واکسیناسیون در این ۲۱ مادر بی‌خطر بوده است و باعث ایمنی آنها شده است. این پژوهشگران می‌گویند هدف اصلی از بررسی آنها تاکید بر شیردهی مادران در کرونا نبوده است بلکه امیدوارند یافته‌هایشان شمار بیشتری از افراد را تشویق کند واکسن بزنند.

به گفته نو و مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های آمریکا زنان باردار و در معرض خطر بالاتر بیماری شدید ناشی از کووید-۱۹ هستند. زنان باردار با احتمال بیشتری ممکن است به علت کرونا به تهویه مکانیکی نیاز پیدا کنند، دچار زایمان زودرس شوند و نوزادشان و جان خودشان را از دست بدهند.

همشهری آنلاین

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: