کد خبر: ۸۹۶۰۷۳
تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۸:۲۸
تعداد بازدید: ۳۰۲
وزیر پیشنهادی اقتصاد؛
وزیر پیشنهادی اقتصاد اظهار داشت: در ایام نبرد اقتصادی خارج و تحریم‌های داخلی علیه تولیدگران هستیم و اگر عافیت طلب بودم صندلی پاسخگویی را نمی‌پذیرفتم.

وزارت اقتصاد را با آرایش تحریم‌ناپذیری نوسازی خواهم کرد/ در ایام تحریم‌های داخلی علیه تولیدگران هستیم/ بزودی دوران تئوری رهاسازی بانک‌ها خاتمه پیدا می‌کندبه گزارش خبرداغ به نقل از ایلنا، سیداحسان خاندوزی وزیر پیشنهادی وزارت امور اقتصادی و دارایی امروز در جلسه علنی مجلس با بیان اینکه از اعتماد رییس جمهور تشکر می‌کنم و تلاش می‌کنم تا نماینده خوبی برای جریان گام دوم باشم، اظهار داشت: هزار جهد کردم تا بار وزارت را بر دوش نگیرم و در جلسه اول که نهم مردادماه برگزار شد این مسئولیت را پذیرفتم تا پس از توکل و توسل به خدا جامه رزم اقتصادی بر تن کنم و برای خدمت دولت مردمی و ایران قوی از تجربه 15 ساله‌ام در سیاست‌گذاری‌های ا قتصادی استفاده کنم.

وی با بیان اینکه در ایام نبرد اقتصادی خارج و تحریم‌های داخلی علیه تولیدگران هستیم و اگر عافیت طلب بودم صندلی پاسخگویی را نمی‌پذیرفتم.

وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی تاکید کرد: می‌دانم که کار سخت و سنگینی است اما به فضل خدا با تیم عازم و جازم و با ایده‌های تحولی قرار بر این است که از این تنگه گذر کنیم و البته چاره‌ای هم جز عبور موفقیت‌آمیز از این گذر نداریم که شرط این گذار برخورد صادقانه با ناجی واقعی یعنی مردم است.

خاندوزی تاکید کرد: ترجیح رضایت عموم مردم بر اقلیت ذینفع و رانت‌جو را دنبال می‌کنیم و مردم هم به خوبی این موضوعات را تشخیص می‌دهند و من بر این عهد خواهم بود که گوشی شنوا و چشمی بینا برای شنیدن و دیدن مشکلات مردم باشم.

وی بیان کرد: دهه اخیر عرصه اقتصادی دشمنان جنگ علیه یران را تعبیه کردند و هدف آنها این است که مردم را مردم را وادار به کرنش کنند غافل از اینکه طبق گفته رهبری تنها راه غلبه بر مکر دشمنان تکیه بر سیاست‌های مقاومتی است و طبق گفته شهید سلیمانی ما ملت امام حسین هستیم و با امید بستن به خدا و ناامید بودن از کدخدا و با به میدان آوردن مردم رفع تعارض منافع، گسترش شفافیت، سهم از اقتصاد و با عملکرد فراجناحی و به کارگیری نخبگان در این جنگ پیروز خواهیم بود.

وی با بیان اینکه دشمن اتاق جنگ خود را در وزارت خزانه‌داری آمریکا منستقر کرده، ادامه داد:‌ وزارت اقتصاد باید در خط مقدم خنثی‌سازی‌های تحریم‌ها قرار بگیرد و بنده وزارت اقتصاد را با آرایش تحریم‌ناپذیری نوسازی خواهم کرد.

خاندوزی با بیان اینکه هر چند سیاست‌های تحریم‌زدایی دنبال می‌شود اما همان طور که رییس جمهوری اعلام کرد معیشت مردم را منتظر بیگانگان نخواهیم گذاشت، گفت: موضوع مهم استفاده از شرکای راهبردی و بهره‌گیری از ظرفیت شرکای آسیایی که غیرقابل تحریم هستند است.

وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی با تاکید بر اصلاح فرآیندها اظهار داشت: ساختارها و نهادهای معیوب موجود را با تکیه بر فناوری‌های نوین اصلاح خواهیم کرد.

وی ادامه داد: چنانچه زمانی واردات بنزین در کشورمان یک تهدید بود و امروز آن را به فرصت تبدیل کردیم این امکان در سایر بخش‌ها هم وجود دارد و می‌توان تهدیدها را به فرصت تبدیل کرد.

نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه نقش وزارت اقتصاد در دولت باید ارتقا یابد گفت: برای حذف ساختار معیوب فعلی به دنبال بهبود محیط کسب و کار هستیم که این موضوع را با حذف مجوزها و مقررات زاید تسهیل امور گمرکی و مالیاتی و ایجاد مسیری برای پیش بینی پذیری اقتصاد دنبال می‌کنیم.

خاندوزی با تاکید بر موضوع پیش بینی پذیری اقتصاد گفت:‌ دیگر این گونه نخواهد بود که هر دو هفته با دستور العمل‌های جدید مالیاتی و گمرکی مواجه باشیم.

استادیار دانشگاه علامه با بیان اینکه مسیر تولید باید برای مردم هموار شود گفت: مردم باید با امید به آینده خودشان عهده‌دار خلق ثروت و افزایش رفاه ملی باشند.

خاندوزی تاکید کرد:‌ اینجانب برخواسته از قشر متوسط و آشنا با آلام اقتصادی مردم هستم و امروز به خوبی می‌دانیم که تورم مزمن چه شکاف عمیقی بین درآمدها و هزینه‌ها ایجاد کرده است. معیشت مردم را به خطر انداخته و سفره مردم را کوچک‌تر کرده است.

وی تاکید کرد: البته حل مساله تورم نیاز به هماهنگی دستگاه‌های سیاست‌گذار دارد و در مدت زمان کوتاه قابل حل نیست اما تمام تلاشم را می‌کنم تا با اقدامات فوری و از طریق روش‌های غیرتورم‌زا کسری بودجه را با کمترین هزینه برطرف سازم.

خاندوزی تاکید کرد: اقدام فوری در حوزه مالی عمومی گذار از کسری بودجه امسال با کمترین هزینه است و با توجه به هزینه‌های استقراض از بانک مرکزی فوری‌ترین اقدام، تسهیل فرآیند فروش اموال دولت توسعه بازار بدهی افزایش تنوع اوراق مالی اسلامی، ایجاد تقاضا برای اوراق است.

وی با بیان اینکه ایجاد تقاضا برای دولت به راحتی قابل انجام است گفت: یکی از راهکارها در اقدام فوری تسهیل فروش اموال دولتی است که این اقدام نیاز به شجاعت مدیران دولتی دارد.

خاندوزی افزود: همچنین ارتقای نقش خزانه، توسعه بازار بدهی و در نهایت سامان بخشی به لایحه مدیریت بدهی عمومی را دنبال می‌کنیم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر در دهه از دست رفته اقتصادی قرار د اریم اظهار داشت: در طول دهه 90 باید تولید ناخالص داخلی به دو برابر می‌رسید که در این سال‌ها نه تنها این عدد صفر بود بلکه با افزاییش جمعیت درآمد سرانه خانوار کاهش یافته و امروز ما با جمعیت فاقد شغل و از آن مهمتر با جمیععیت فاقد امید مواجه هستیم.

خاندوزی ادامه دا: به هر حال اینکه چگونه در این شرایط باید به سمت رونق تولید حرکت کنیم اول اینکه باید هزینه‌های تولید و مبادله را از طریق تسهیل فرآیند صدور مجوزهای کسب و کار کاهش دهیم.

وی با اشاره به تردد مجوزها برای ایجاد کسب و کار گفت: در حال حاضر بخشی از 176 مجوز وزارت کشاورزی، 166 مجوز وزارت اقتصاد و 132 مجوز وزارت بهداشت قابل تبدیل به مجوزهای ثبتی و سامانه‌ای است و بخش زیادی از این مجوزها قابل مانع‌برداری هستند که در این حوزه صاحبان کسب و کار در شهر و روستا منتظر اخبار خوش از طرف ما باشند.

وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی درباره برنامه‌های خود برای بازار سرمایه گفت: مهمترین موضوع احیای اعتماد در بازار سرمایه است و احیای اعتماد سهامداران را از مسیر ایجاد تجربه‌های مثبت برای سهامداران به ویژه سهامداران خرد دنبال می‌کنیم.

وی ادامه داد: موضوع دیگر بحث افزایش عرضه‌های اولیه است که اتفاق این ظرفیت وجود دارد و شرکت‌های بسیار خوبی در صف عرضه‌های اولیه هستند و می‌توان عرضه‌های اولیه را افزایش داد.

از برنامه‌های مهم این جانب در صنعت بیمه تقویت ساختار خاندوزی با اشاره به افزایش نقش بازار سرمایه در تامین مالی تولید اظهار داشت: موضوع افزایش نقش بازار سرمایه در تامین مالی از طریق متنوع سازی ابزار مالی، کاهش قیمت‌گذاری‌های غیرضرور، تسهیل ورود شرکت‌ها به بازار سرمایه، رسیدگی به تخلفات، کاهش هزینه انتشار اوراق اسلامی، ارایه مشوق برای سرمایه‌گذاران غیرمستقیم را دنبال می‌کنیم.

استادیار دانشگاه علامه با اشاره به موضوع تقویت برونگرایی اظهار داشت: هر چند که همکارم امروز درباره برنامه اقتصادی بنده نسبت به سرمایه‌گذاری خارجی صحبت کردند و آن را ضعیف دانستند اما برنامه‌های مفصل‌تر در این زمینه در صفحه پنج برنامه‌های بنده توضیح داده شده است که ما این موضوع را هم از طریق سازمان سرمایه‌گذاری خارجی و هم از طریق هماهنگی با وزارت امور خارجه مورد برسی و مطالعه قرار می‌دهیم و از جمله اقداماتی که می‌توان در این زمینه انجام داد استفاده از سرمایه ایرانیان خارج از کشور است و این آمادگی برای جلب سرمایه‌گذاری‌ها وجود دارد اما آنقدر بوروکراسی‌ها در این حوزه پیچیده است که چوب لای چرخ سریماه‌گداران گذاشته می‌شود که نمونه مشابه آن سرمایه‌گذاران در حوزه نیروگاه‌ها است که در حال حاضر نه بدهی آنها را می‌دهند و نه اجازه صادرات به آنها داده‌اند.

خاندوزی ادامه داد: از دیگر برنامه‌هایی که در دستور کار خواهیم داشت کمک به اجرای قرارداد 25 ساله ایران و چین و فعال شدن کریدور شمال جنوب در تعامل با روسیه و تامین مناسبات راهبردی اقتصادی با هند و ترکیه است.

وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی گفت: بر اساس بند الف تبصره 18 قانون بودجه 33 هزار میلیارد تومان برای تحرک‌بخشی عمرانی در استان‌ها در نظر گرفته شده که هنوز اتفاقی در این زمینه نیفتاده و به دنبال آن هستیم که این موضوع را هر چه سریعتر اجرا کنیم. همچنین از دیگر برنامه‌های ما سامان دادن به ظرفیت شرکت‌های سهام عدالت و اصلاح جاماندگان از سهام عدالت است.

خاندوزی با اشاره به موضوع نظام بانکی و وضعیت حال حاضر سیستم بانکی کشور و تشریح برنامه‌های خود در این زمینه اظهار داشت: یکی از موضوعات بسیار اهمیت در حوزه اقتصاد بحث بانک‌ها است ناکارآمدی قوانین حوزه بانکی، نظارت‌های ناکارا، خلا جدی قواعد حاکمیتی شرکتی و عدم مدیریت تعارض منافع بین بانک مرکزی و بانک‌ها همه اینها دست به دست هم دادند تا پرتکرارترین نارضایتی‌ها در حوزه بانکی باشد.

وی ادامه داد: برنامه ما این است که در این حوزه ساده سازی دسترسی به تسیهلات بانکی، حمایت از توسعه سنت قرض الحسنه و ایجاد بانک توسعه اسلامی و استقرار تامین مالی مبتنی بر زنجیره ارزش، رفع شبهات شرعی عملیاتی بانکی نظارت بر شبکه بانکی و خلق پول توسط بانک‌ها، اصلاح ترازنامه و عملکرد بانک‌ها و توزیع عادلانه تسهیلات بانکی را دنبال کنیم به طوری که به زودی دوران تئوری رهاسازی بانک‌ها خاتمه پیدا می‌کند واز شروط اینجانب برای ا نتخاب رییس کل بانک مرکزی اجرای تماما ین موضوعات است.

وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی با تاکید بر اینکه عدم اتکای بودجه به درآمدهای پایدار مالیاتی نتیجه‌ای جز آسیب پذیر شدن اقتصاد در مقابل تحریم‌ها نداشته است، گفت: تجربه جهانی نشان داده که مالیات می‌تواند نقش مهمی در توزیع درآمد و کاهش نابرابری‌ها و فاصله طبقاتی داشته باشد اما هیچ یک از این موضوعات در سال‌های گذشته در حوزه مالیات دیده نشده است.

خاندوزی تاکید کرد: با تاسف باید بگویم که نظام مالیاتی کشورمان با سه ویژگی پایین بودن نسبت درآمدهای مالیاتی به جی دی پی، فرار مالیاتی بالا و تحمیل بار مالیاتی بر دوش گروه شفاف و تولیدکننده شناخته شدها ست.

وی تاکید کرد: تعهدی که امروز به نمایندگان مجلس می‌دهم که می‌توانند در آینده آن را پیگیری و نتایج آن را رصد کند این است که تا پایان دولت سیزدهم شاخص مالیات نسبت به جی دی پی را تا یک و نیم برابر افزایش می‌دهم و همچنین مالیات بر جمع درآمد اشخاص حقیقی و مالیات بر عایدی سرمایه مستقر خواهد شد و از برنامه‌های دیگر در این حوزه هوشمند سازی نظام مالیاتی، مودی محوری به جای پرونده محوری، اجرای کامل قانون پایانه‌های فروشگاهی خواهد بود.

وی همچنین درباره بخش بیمه در اقتصاد اظهار داشت: یکی از بخش‌های مهم اقتصاد بیمه است که امروز مورد غفلت قرار گرفته است اما می‌تواند نقش بسیاری در مدیریت ریسک داشته باشد. پایین بودن ضریب نفوذ بیمه در همه دوران مطرح بوده که این موضوع را از طریق اصلاح ساختار بیمه مرکزی مورد بررسی قرار می‌دهیم و دنبال می‌کنیم. معتقدم بیمه مرکزی با ایفای نقش رگلاتوری در بازار می‌تواند نقش موثرتری ایفا کند و همچنین بیمه اتکایی داخلی، توسعه انواع مجوزها و محصولات بیمه‌ای، بهره‌گیری از دانش نوین در این صنعت خواهد بود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: