کد خبر: ۸۷۴۳۶۴
تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۷
تعداد بازدید: ۲۲۹
العرب، نزدیک به عربستان سعودی نوشت: نمایش نظامی گروه‌های مقاومت فلسطینی در غزه، نشان دهنده افزایش نفوذ نظامی ایران در نوار غزه و تبدیل شدن آن به تریبونی برای رساندن پیامهایش به اسرائیل و ایالات متحده است، آن هم زمانی که محمود عباس غرق در تحرکات جنبش فتح بوده و پس از اشاره‌های دولت آمریکا، فشار‌ها بر او برای انجام انتخابات و جای دادن حماس در قدرت، افزایش یافته است.

ادعای رسانه نزدیک به ریاض: رزمایش گروه های فلسطینی در نوار غزه با حمایت ایران انجام شد / هدف، قدرت نمایی در سالگرد ترور سردار سلیمانی و رساندن این پیام به ترامپ بود که درصورت هر تحرکی، اسرائیل هدف گرفته خواهد شدالعرب، نزدیک به عربستان سعودی نوشت: نمایش نظامی گروه‌های مقاومت فلسطینی در غزه، نشان دهنده افزایش نفوذ نظامی ایران در نوار غزه و تبدیل شدن آن به تریبونی برای رساندن پیامهایش به اسرائیل و ایالات متحده است، آن هم زمانی که محمود عباس غرق در تحرکات جنبش فتح بوده و پس از اشاره‌های دولت آمریکا، فشار‌ها بر او برای انجام انتخابات و جای دادن حماس در قدرت، افزایش یافته است.

به گزارش خبرداغ به نقل از  «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: گروهی از جنبش‌های فلسطینی روز سه شنبه موشک‌هایی را از مدیترانه به سمت نوار غزه شلیک کردند، تا اولین رزمایش مشترک نظامی را انجام داده باشند. به گفته مجامع فلسطینی، این نمایش در غزه با حمایت ایران صورت گرفته و گروه‌های وابسته به این کشور تلاش کردند در گرامیداشت یاد سردار سلیمانی، رهبر سابق سپاه قدس، قدرتنمایی کنند.

به نظر می‌رسد هدف ایران از این رزمایش، رساندن پیام قدرتش برای هدف گرفتن اسرائیل، در صورت هر گونه تحرک نظامی از سوی ترامپ بود. در واقع، پس از کاهش قدرت حزب الله تحت تاثیر دخالت در سوریه، ظاهرا ایران تاکتیک خود را تغییر داده و روی گروه‌های مقاومت فلسطینی حساب ویژه‌ای باز کرده است.

محمد مشارقه، تحلیلگر مسائل سیاسی در لندن بر این عقیده است که طرف‌های فلسطینی مرتبط با ائتلاف ایرانی و بویژه جنبش جهاد اسلامی و جنبش حماس، اصرار دارند خارج از صورت اجماع ملی باقی بمانند، بویژه آنکه این احتمال وجود دارد با روی کار آمدن دولت جدید در آمریکا، بایدن روابط خود با دولت فلسطین را افزایش دهد.

وی در گفتگو با العرب تصریح کرد: بدیهی است که این رزمایش‌ها در چارچوب آماده باش شبه نظامیان عربی پیرو تهران در راستای مشارکت برای پاسخ دادن به ضربات آمریکا و اسرائیل انجام شد، ضرباتی که ممکن است دولت ترامپ متوجه برخی اهداف حیاتی در ایران کند.

تنش‌ها بین ایران و اسرائیل از زمان ترور دانشمند هسته ای، محسن فخری زاده بالا گرفت. علاوه بر اینکه حملات اسرائیل به اهداف وابسته به ایران یا شبه نظامیان آن در سوریه نیز افزایش یافت.

ایرانی‌ها عادت دارند از پاسخ دادن در «زمان مناسب» سخن بگویند، اما تحلیلگران بر این عقیده اند که تهران تلاش می‌کند تا از طریق نیرو‌های نیابتی خود در غزه یا بیروت، استراتژی خود را اجرا کرده و از مقابله مستقیم با اسرائیل یا آمریکا اجتناب کند.

به گفته مجامع فلسطینی، گروه‌های وابسته به ایران، از کاهش نقش و قدرت دولت فلسطین و تسلیم شدن آن به امر واقع در غزه، استفاده می‌کنند، بویژه آنکه این احتمال وجود دارد با روی کار آمدن دولت بایدن، وی از دولت فلسطین بخواهد برای تجدید مشروعیت موسسات خود، انتخابات دوباره‌ای برگزار کند و به این شکل، جنبش حماس در پست‌های فرماندهی سازمان آزادی بخش، نفوذ کند.

به گزارش منابع آگاه، وزیر خارجه آینده آمریکا، به واسطه‌های عرب ابلاغ کرده است که باید حماس به صراحت موافقت خود با کنار گذاشتن خشونت و آمادگی برای به رسمیت شناختن اسرائیل در چارچوب صلح از طریق مذاکرات را اعلام کند، به نحوی که مذاکرات به شکل گیری یک دولت مستقل برای فلسطین، در کنار اسرائیل، منتهی شده و تبادل اراضی بین دو دولت انجام شود.

انتشار مطالب رسانه های خارجی با هدف اطلاع رسانی از نوع نگاه و برداشت آنان از تحولات صورت می گیرد و به منزله تایید آن از سوی «انتخاب» نیست.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: