به گزارش خبرداغ به نقل از ایسنا، هوشنگ درویش اظهار کرد: در شرایط اقتصادی فعلی، وضعیت معیشتی و حقوق کارگران خوب نیست؛ حقوق کارگران قطعا کفاف زندگی را نمیدهد اما بسیاری از کارفرماها همین حقوقهای ناچیز را نیز یا سر وقت به کارگر نمیدهند و یا با تاخیر چند ماهه پرداخت میکنند.
وی با بیان اینکه حقوقی که از سوی شورای عالی کار برای کارگران تصویب شده، یک حقوق بخور و نمیر است، افزود: بسیاری از کارفرماها و پیمانکاران آنچه را که به عنوان حقوق کارگر توسط شورای عالی کار به تصویب رسیده است و بسیار ناچیز نیز است، با تاخیر پرداخت میکنند که این مساله برای کارگران بسیار مشکلساز است.
این فعال کارگری تصریح کرد: در این شرایط، کارگر مجبور است نیاز و مایحتاج خانواده خود را به صورت قسطی از مغازهها بخرد و هر زمان که حقوقش را دریافت کرد، کل حقوق را بابت بدهیهای خود پرداخت کند.
درویش عنوان کرد: در این اوضاع اقتصادی، یارانه معیشتی که به مردم و کارگران پرداخت میشود نیز هیچ است و در نهایت به اندازه یک وعده غذایی خانوار کارگری است.
وی افزود: اقلام اساسی مورد نیاز یک خانواده، ۳۵۰ مورد هستند که همه آنها در ۳۵ قلم بسیار ضروری خلاصه شدهاند. حقوق کارگران پاسخگوی تامین این سبد ۳۵ قلمی نیست و بسیاری از خانوادههای کارگری به سختی با حقوق بخور و نمیر روزگار خود را میگذرانند.
این فعال کارگری با بیان اینکه حقوق کارگران هیچ وقت به آخر ماه نمیرسد، گفت: از ابتدای امسال همه کالاها حداقل ۱۰۰ درصد افزایش قیمت داشتهاند و آنچه شورای عالی کار به عنوان کف حقوق کارگری برای کارگران در نظر گرفته است، واقعا پاسخگوی نیاز یک خانواده کارگری با این هزینههای بالای زندگی نیست.
درویش گفت: اگر قرار باشد یک خانواده کارگری با دو فرزند در این اوضاع اقتصادی با حقوقی زندگی کند که به آخر ماه برسد، باید حداقل هشت میلیون تومان دریافتی داشته باشند.
وی افزود: امیدواریم شورای عالی کار برای سال آینده با توجه به این هزینههای زندگی، تصمیمات بهتری در خصوص کف حقوق کارگری اتخاذ کند.