تعطیلات دوهفتهای و بورس
تعطیلی دوهفتهای که روزگذشته یعنی شنبه 1 آذرماه آغاز شده، یکی از موضوعات مورد بحث در بین فعالین بورسی و شبکههای اجتماعی است. البته کارشناسان عمده بازار بسیار کم درخصوص این تعطیلی و سازو کار آن ارایه نظر میکنند. این دسته از افراد اغلب دغدغه تاثیر این تعطیلیها بر بازارسهام دارند و موضوعی که تقربیا از اواخر هفته گذشته و با اعلام بحث تعطیلی دوهفتهای آذرماه بین کابران شکل گرفته است. آنچه که در صفحات مجازی از جمله توییتر به چشم میخورد این است که بسیاری از فعالین در حوزه بازار سرمایه و بورس این تعطیلی را به نفع بازار میدانند و میگویند این دوهفته شاهد اوجگیری بازارهستیم. چراکه این دوهفته باعث میشود برخی از کسب و کارها غیر فعال یا نیمه فعال شود که در نتیجه بخشی از نقدینگیها برای کسب سود به صورت کوتاهمدت وارد بازار سرمایه میشوند و درنتیجه این دو هفته جو مثبتی خواهیم داشت. در این میان یک اعتقاد یا یک نظریه دیگر نیز در بازار سهام وجود دارد. برخی از کارشناسان و فعالین بازار براین نظرند که طی دوهفته آینده احتمالا میزان دخالتهای دولت در بورس افزایشی میشود و در نتیجه بازهم از میزان اعتماد مردم در بازار کاسته میشود و اعتماد کمتر مساوی است با خروج نقدینگی از بورس. البته نوسان نرخ سود بانکی در این هفتهها و مصوبههای جدید و قدیمی بازار سهام و امثال این موارد باعث میشود که بورس طی این دوهفته رونق چندانی نداشته باشد. بهطور کلی دو نوع وضعیت میتواند در بازار وجود داشته باشد که دیده شدن هریک از این دو بستگی به دولتیها و مسوولان دارد.
برخی از کارشناسان بازار سرمایه درخصوص وضعیت بازار بیان داشتند:
شاهین چراغی، عضو شورای عالی بورس: نزدیک به دو دهه است که ازشروع بازنگری قانون تجارت میگذرد. بخشی از مشکلات ریزش بورس، عدم توجه به حقوق سهامدار خرد، تعارض منافع آنها با مدیران و حتی بعضا با سهامدار عمده بود. تعیین تکلیف فوری لایحه مذکور و تغییرات در قوانین و مقررات شرکتهای سهامی عام، برای حفظ حقوق سرمایهگذار ضروری است.
سعید اسلامی بیدگلی، عضو شورای عالی بورس: پس از مدتها و با رایزنی بسیار، با تصمیمات اخیر شورای عالی بورس، امیدواریم مشکل صندوقهای سرمایهگذاری حل شود. سقف صندوقها افزایش یافت و نهادهای مالی وابسته به بانکها هم مجوز افزایش سقف و تاسیس صندوق گرفتند.