به گزارش خبرداغ به نقل از انتخاب، حجت الاسلام والمسلمین سید محمدعلی آل هاشم در دیدار آقای طوفان هُبِک، سرکنسول جدید ترکیه در تبریز با بیان اینکه افزایش حجم مبادلات تجاری و توسعه مناسبات اقتصادی خواست دو طرف برای تعمیق بخشی به روابط همسایگی است، گفت: جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه روابط اقتصادی و سیاسی بسیار خوبی دارند و بعد از کودتای نافرجام در این کشور، ایران اولین کشوری بود که این کودتا را محکوم کرد.
امام جمعه تبریز تحریم های ظالمانه آمریکا را یکی از دلایل کاهش حجم مبادلات اقتصادی عنوان کرد و ادامه داد: با تشدید تحریم های آمریکا و همچنین شیوع بیماری کرونا، ترانزیت کالا و حمل و نقل مسافر در مرزهای ایران و ترکیه کاهش داشته است، امید که بزودی شاهد تغییر این وضعیت باشیم.
وی با اشاره به اشتراکات تاریخی و فرهنگی ایران و ترکیه، افزود: این اشتراکات میتواند زمینه رفتوآمد اتباع و گردشگران دو کشور را فراهم کند و در این میان منطقه شمالغرب که از زمانهای دور تاکنون بستر اصلی روابط ایران و ترکیه بوده می تواند در عمق بخشی به اشتراکات فرهنگی، مذهبی و سیاسی نقش بی بدیل داشته باشد.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی وحدت بین ملت مسلمان ترکیه و ایران را ارزشمند توصیف کرد و ادامه داد: به برکت وجود علمای دینی در ترکیه وحدت بین برادران تشیع و تسنن ستودنی است و باید این وحدت اسلامی روز به روز توسعه و حفظ شود.
طوفان هُبِک سرکنسول جدید ترکیه در تبریز هم در این دیدار، توسعه سطح مراودات تجاری، آموزشی و فرهنگی را از جمله اهداف خود خواند و اضافه کرد: تاثیر کرونا ویروس بر روابط دولت ها و ملت ها غیرقابل انکار است. وی با بیان اینکه برای واردات و صادرات کالا منتظر بازگشایی خطوط هوایی هستیم، گفت: کرونا واقعیتی است که اکثر کشورها را با مشکل مواجه کرده و دولت ها برای مهار و کنترل آن سخت گیری هایی در نظر گرفته اند که ترکیه هم یکی از آنها است.
سرکنسول ترکیه در تبریز با اشاره به اشتراکات دینی، جغرافیایی و فرهنگی گفت: ایران و ترکیه در سیاست های خارجی هم اشتراکاتی دارند و آن پشتیبانی از مظلومان جهان خصوصاً فلسطین هست که با صدای بلند فریاد مظلومیت مردم این کشور را به گوش جهانیان رساندیم.
طوفان هُبِک بیانیه اخیر ائمه جمعه شمالغرب کشورمان در حمایت از مردم آذربایجان و آزادی قره باغ را مورد اشاره قرار داد و گفت: ائمه جمعه تبریز، ارومیه، اردبیل و زنجان؛ قره باغ را خاک آذربایجان خواندند، ما با تقدیر از این مواضع حمایت خود را هم از بیانیه صادر شده اعلام میکنیم.