به گزارش خبرداغ ، غلامرضا منتظری در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره برگزاری مراسمهای ماه محرم و صفر با وجود شیوع بیشتر بیماری کرونا، گفت: در برگزاری مراسم ماه محرم هیچ تردیدی نمیتوان کرد؛ زیرا هرچه داریم از ماه محرم و صفر است؛ اما شرایط عمومی ما در حال حاضر وضعیت را متفاوت کرده و برگزاری مراسم در این ماه باید پایبند اصول و پروتکلهای بهداشتی باشد.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اگر امسال در برگزاری مراسم اصل را بر اختصار بگذاریم بهتر است، زیرا مانند گذشته نمیتوانیم آنچه که انجام میدادیم را انجام دهیم و جامعه باید پروتکلهای بهداشتی که برای این ایام صادر شده است را جدی بگیرد.
بیشتر بخوانید:
وی تاکید کرد: برگزاری مراسمهای ماه محرم و صفر در شرایط حاضر الزامات خاص خودش را دارد و باید بگویم ما امکانات برگزاری گسترده این مراسم را نداریم، بنابراین باید با رعایت پروتکلها آن را برگزار کنیم.
نماینده گرگان و آق قلا گفت: بهتر است مراسمهای ماههای محرم و صفر را با وجود شیوع کرونا در فضاهای بزرگ و باز برگزار کنیم و از حضور در مکانهای بسته برای انجام این مراسم بپرهیزیم.
وی افزود: مسئله بعدی درباره کم و کیف پذیراییهای مراسمها در ماه محرم و صفر است، پذیرایی در سنوات گذشته با یک سبک سنتی انجام میشد که امسال خیلی به صلاح نیست، بنابراین اگر قرار است پذیرایی هم صورت گیرد، غذا در بستهبندیهای بهداشتی در پایان به عزاداران داده شود تا در منازلشان استفاده کنند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقش فضای مجازی برای برگزاری مراسم، عنوان کرد: از فضای مجازی و رسانه نباید غافل باشیم، تعدادی از محبان و علاقهمندان به دلیل شرایط سنی و یا داشتن بیماریهای زمینهای ممکن است از حضور در مراسمها پرهیز کنند، رسانه ملی و فضای مجازی باید برای بهرهمندی از این خوراک معنوی لذتبخش برنامهریزی کنند تا افرادی که مشکل دارند، حق انتخاب داشته باشند و از برکات این ایام سود ببرند.
وی ادامه داد: رسانهها باید استاندارهای تعیین شده از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا را تبلیغ و ترویج و کمک کنند که پیامهایی که برای سلامتی افراد جامعه داده میشود، بیشتر در افکار عمومی نقش ببندد و مردم آنها را رعایت کنند.
منتظری ادامه داد: رسانهها باید به جهت انتخاب پیامها به گونهای عمل کنند که نقش تعیینکننده داشته باشند و پیامهای عزتمندانه امام حسین (ع) و یارانش در محتوای تولیدات رسانهها بیش از هر زمان دیگری مورد استفاده قرار گیرد تا به نیازهای معنوی جامعه پاسخ داده شود.
وی ادامه داد: ما معمولا در ماه محرم از شمر ممکن است بسیار سخن بگوییم اما کمتر به این نکته میپردازیم که چه شد، شمر ، شمر شد؟ شاید من هم بشوم و یا یزید به چه مرحلهای رسید که زمینه سقوطش فراهم شد؛ این نکات با استفاده از آرای کارشناسان در فضای مجازی میتواند مورد بررسی قرار گیرد؛ زیرا این روزها فضای محدود مجالس خیلی مجالی برای بازگو کردن این قضایا ندارد اما فضای مجازی این اجازه را میدهد تا بتوانیم حداکثر استفاده را از پیامهای معنوی این واقعه داشته باشیم.