کد خبر: ۸۵۸۴۸۷
تاریخ انتشار: ۰۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۲۳:۵۷
تعداد بازدید: ۳۴۸
نخست‌وزیر اتیوپی روز چهارشنبه و همزمان با ادامه مذاکرات با مصر و سودان در خصوص دست‌یابی به توافقی درباره سازوکار آب‌گیری سد النهضه، از پایان یافتن نخستین مرحله آب‌گیری این سد خبر داد. این خبر در حالی منتشر شده که مقامات اتیوپی همواره اخبار منتشره درباره شروع آب‌گیری این سد را تکذیب می‌کردند.

نخستین مرحله آب‌گیری سد جنجالی النهضه در اتیوپی پایان یافتبه گزارش خبرداغ ، نخست‌وزیر اتیوپی روز چهارشنبه و همزمان با ادامه مذاکرات با مصر و سودان در خصوص دست‌یابی به توافقی درباره سازوکار آب‌گیری سد النهضه، از پایان یافتن نخستین مرحله آب‌گیری این سد خبر داد.

به نقل از رادیو «فانا» اتیوپی،‌ آبی احمد نخست‌وزیر این کشور پایان یافتن نخستین مرحله آب‌گیری سد النهضه را به مردم کشورش تبریک گفت.

این خبر در حالی منتشر شده که مقامات اتیوپی همواره اخبار منتشره درباره شروع آب‌گیری این سد را تکذیب می‌کردند.

نخست‌وزیر اتیوپی سه‌شنبه از توافق با مصر و سودان در خصوص ادامه رایزنی‌های فنی در درباره آب‌گیری سد النهضه تحت نظارت اتحادیه آفریقا تا دست‌یابی به توافقی فراگیر در این زمینه خبر داد.

سران اتحادیه آفریقا دیروز (سه‌شنبه) نشستی را برای بررسی بحران سد النهضه از طریق ویدئو کنفرانس برگزار کردند.

سران این اتحادیه در این نشست بر ضرورت دست‌یابی به توافقی قانونی و الزام‌آور درباره آب‌گیری سد النهضه تاکید کردند.

احمد حافظ سخنگوی رسمی وزارت خارجه مصر در این نشست گفت: این توافق شامل یک سازوکار قانونی است که برای حل و فصل اختلافات لازم‌الاجرا است. طبق این توافق، هر یک از طرفین حق دارد برای حل و فصل هرگونه اختلاف نظری که ممکن است در آینده درباره اجرای توافق ایجاد شود، به آن متوسل شود.

وی افزود: شرکت‌کنندگان بر ضرورت تمرکز مذاکرات بر سد النهضه به‌عنوان سدی برای تولید برق بدون مصرف آب تاکید کردند و اعلام کردند که این مذاکرات باید تنها به موضوعات مرتبط با السد محدود شود.

سیلیشی بیکیلی وزیر منابع آبی و انرژی اتیوپی یک هفته پیش اعلام کرد که کشورش آب‌گیری سد النهضه را با حجم ۴.۹ میلیارد متر مکعب آغاز کرده است.

اتیوپی در حالی بر روی رودخانه نیل سد النهضه را بنا کرده که مصر و سودان نگران سهم خود از آب این رودخانه هستند.

در مارس ۲۰۱۵ سه کشور مصر، سودان و اتیوپی توافقی را برای بهره برداری عادلانه از آب نیل به امضا رساندند.

چندین دور گفت وگو بین مقامات سه کشور در طول سال‌های گذشته با میانجیگری و ابتکار کشورهای مختلف از جمله آمریکا، کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و اتحادیه عرب انجام شده اما تاکنون به هیچ نتیجه مثبتی نرسیده است.

مصر پیش‌تر نیز از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواسته بود که مانع اقدامات یک‌جانبه‌ای شود که می‌تواند فرصت دستیابی به یک توافق را تحت‌الشعاع دهد.

ایرنا

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: