کد خبر: ۸۵۳۰۳۵
تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۸:۵۷
تعداد بازدید: ۳۴۱
درست است که انقلاب اسلامی یک انقلاب اقتصادی نبود ولی اسلام و کسی که به نام اسلام این انقلاب را رهبری کرد و نظام جمهوری اسلامی را بنا نهاد، بالا بردن سطح زندگی مردم و تأمین رفاه آنان را از اولویت‌ها می‌دانند و بنا نبود بعد از گذشت ۴۱ سال از پیروزی این انقلاب هنوز ۶۰ میلیون نفر از جمعیت ۸۰ میلیونی کشور نیازمند کمک‌های معیشتی باشند. این بیماری از کرونا خطرناک‌تر است و باید در اولویت معالجه قرار گیرد.

کرونا نشان داد از نظر اقتصادی جامعه‌ای بشدت شکننده داریم / نگاه اقتصادی اسلام و امام، این نیست که مردم صدقه‌خور باشند / بنا نبود ۶۰ میلیون نفر از جمعیت ۸۰ میلیونی کشور نیازمند کمک‌های معیشتی باشند / حتی کرونا هم نتوانست ما را از شعارزدگی دور کند؛ به جای عیب‌یابی از خودمان، عیوب کشور‌های دیگر را به رخشان می‌کشیمبه گزارش خبرداغ به نقل از انتخاب، حجت الاسلام و المسلمین مسیح مهاجری در سرمقاله روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: از ويژگي‌هاي ممتاز ماه مبارک رمضان که همواره با آن بوده و هست و خواهد بود، توجه مردم به همديگر و دستگيري نيازمندان است. ديديم که امسال اين ويژگي به دليل شيوع بيماري کرونا و ايجاد مشکلات اقتصادي براي اقشار ضعيف، جلوه بيشتري يافت و مردم از اين فرصت براي ايثار حداکثر بهره‌برداري را به عمل آوردند. آنچه تلويزيون از کمک‌هاي رمضاني نشان داد فقط بخشي از کار بزرگي بود که انجام شد. بخش بزرگ‌تر مربوط به ايثارهاي پنهاني بود که بسياري از مردم بدون آنکه اقدام خود را در برابر دوربين‌ها قرار دهند انجام دادند و البته دستگيري واقعي نيازمندان نيز همين است که دور از تبليغات و بدون بوق و کرنا انجام مي‌شود.

ترديد نمي‌توان کرد که دستگيري نيازمندان در هر حال لازم و ارزنده است. بر اين نکته نيز بايد تأکيد نمائيم که خداي رحمان و رحيم به‌خاطر همين ايثارها به اين ملت و اين کشور توفيقاتي در تخفيف آثار بيماري عالم‌گير کرونا عطا فرموده و براي مهار کردن آن کمک کرده است. اين، يک امتحان بزرگ هم بود که خوشبختانه ملت ايران از آن سربلند بيرون آمد.

بیشتر بخوانید: 

انتقادات تند مسیح مهاجری از سریال پایتخت /تلویزیون خودش‌ نزده می رقصد /چرا به بهانه شاد کردن مردم، با اعتقادتشان بازی می‌شود؟

در کنار اين واقعيت، نبايد از نکات مهمي که در سه ماه اخير يعني در شرايط دشوار کرونائي رخ نموده‌اند غافل ماند. يکي از اين نکات که هم مهم است و هم تلخ اينست که شيوع ويروس کرونا به ما نشان داد جامعه‌اي بشدت شکننده از نظر اقتصادي و وضعيت معيشتي داريم. با ايجاد محدوديت‌هاي کسب و کار که ستاد ملي مقابله با کرونا وضع کرد و لازم بود چنين کند، ميليون‌ها خانواده دچار عسرت شدند. همين عسرت بود که مسئولين را وادار به اتخاذ تدابيري براي کمک‌رساني به اين خانواده‌ها کرد و در کنار اين تدابير، حرکت عظيم مردم براي ياري رساندن به همنوعان خود توانست تا حدودي اين آلام را تسکين دهد.

مسئولان نظام جمهوري اسلامي بايد با مشاهده اين وضعيت غيرقابل‌قبول، به اين سؤال اساسي پاسخ بدهند که چرا کشور ثروتمندي مثل ايران نبايد به نقطه‌اي برسد که بخش عمده‌اي از مردم آن در برابر يک حادثه اقتصادي اين‌چنين شکننده باشند؟ مي‌دانيم که تحميل جنگ و تحريم‌ها در ايجاد مشکلات اقتصادي مؤثرند، اما شرايط کرونائي نشان داد که شکنندگي اقتصادي بيش از آنست که بتوان آن را نتيجه اين امور دانست. بدون پرده‌پوشي بايد اعتراف کنيم که مديريت اقتصادي قابل قبولي نداشته و نداريم. اين ناکارآمدي مديريتي را به يک دولت و يک جناح نبايد نسبت داد، واقعيت اينست که جناح‌ها و دولت‌ها همه مقصرند و همه بايد در برابر ملت پاسخگو باشند.

نکته ديگر اينست که مسئولان نظام بايد همزمان با افتخار کردن به ايثارگري مردم در شرايط دشوار کرونائي به اين واقعيت تلخ نيز توجه کنند که نگاه اقتصادي اسلام و امام خميني که احياگر اسلام در ايران و در عصر حاضر است، به مردم اين نيست که مردم صدقه‌خور باشند. نگاه اسلام و امام اينست که مردم آقا باشند. درست است که انقلاب اسلامي يک انقلاب اقتصادي نبود ولي اسلام و کسي که به نام اسلام اين انقلاب را رهبري کرد و نظام جمهوري اسلامي را بنا نهاد، بالا بردن سطح زندگي مردم و تأمين رفاه آنان را از اولويت‌ها مي‌دانند و بنا نبود بعد از گذشت 41 سال از پيروزي اين انقلاب هنوز 60 ميليون نفر از جمعيت 80 ميليوني کشور نيازمند کمک‌هاي معيشتي باشند. اين بيماري از کرونا خطرناک‌تر است و بايد در اولويت معالجه قرار گيرد.

و نکته سوم اينکه حتي کرونا هم نتوانست ما را از شعارزدگي دور کند و هنوز هم تلاش مي‌کنيم نارسائي‌هاي خودمان را ناديده بگيريم و عيوب کشورهاي ديگر را به رخشان بکشيم. کرونا ضعف‌هاي همه را آشکار کرده ولي روش صحيح اينست که ما قبل از آنکه عيوب ديگران را ببينيم، عيب‌يابي از خودمان را در اولويت قرار دهيم و با رفع نواقص و حل مشکلات خودمان جامعه‌اي نمونه را در معرض ديد جهانيان قرار دهيم تا بدون آنکه نيازي به تبليغ باشد، چشم‌هاي ناظران بيدار و کنجکاو که در سراسر جهان فراوانند در مقايسه‌اي متکي به آمار و ارقام، جمهوري اسلامي ايران را به عنوان الگو و نمونه مشاهده کنند. در آن شرايط است که سخن ما نيز همه جا مقبول خواهد بود و ملت‌ها که اصل هستند، پذيراي چنين سخني خواهند بود. اکنون که در آستانه سالگرد رحلت بنيانگذار نظام جمهوري اسلامي قرار داريم، به اين نکته توجه کنيم که او راه آقا شدن مردم را عدالت‌محور شدن جامعه ايراني مي‌دانست، آرمان بلندي که ما هنوز به آن نرسيده‌ايم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: