به گزارش خبرداغ، محمدجواد جمالی نوبندگانی در گفتوگو با ایلنا، درباره شیوع بیماری کرونا در سراسر جهان و لزوم همکاری بین کشورها برای کنترل و مهار این ویروس، گفت: به بیماریهایی مانند« ویروس کرونا یا کووید ۱۹» بیماریهای پاندمیک گفته میشود؛ چراکه فراگیر و بیش از ۲۰۰ کشور را در جهان درگیر خودش کرده است.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: نکته مهم در مهار «کرونا ویروس» این است که از لحاظ بهداشتی اگر حتی یک کشور نتواند بر آن غلبه کند موفقیت سایر کشورها نسبی خواهد بود و باید نگران سرایت ویروس باشند.
وی خاطرنشان کرد: بنابراین از نظر قانون، علم و روابط کشورها یک همراهی و همکاری باید بین جهانیان، کارشناسان ، علمای علم بهداشت صورت گیرد تا دست به دست بتوانیم «کرونا ویروس» را از بین ببریم.
این نماینده مجلس شورای اسلامی درباره اینکه امروز سایه تحریمها مانع از ارسال کمکهای انسان دوستانه و بشردوستانه برای کنترل و درمان بیماری کرونا از سوی سایر کشورهای جهان به ایران شده است، گفت: کیست که نداند در حال حاضر این مردم ایران هستند که با «ویروس کرونا» دست به گریبانند و تحریمها مشکلاتشان را برای درمان این بیماری چند برابر کرده است.
وی ادامه داد: آمریکاییها به خاطر فرا رسیدن عید نوروز و ماه مبارک برای مردم ایران تبریک میفرستند تا مثلا بگویند که با مردم ایران نزدیک و دوست هستیم در صورتی که رفتار این روزهایشان نشان میدهد جان مردم کشورمان برایشان اهمیت ندارد.
جمالی نوبندگانی با بیان اینکه پمپئو اعلام میکند تحریمها علیه دولت است نه ملت ایران، عنوان کرد: آمریکا تحریمهای اولیه را وضع کرد که ما میگوییم اشکالی ندارد این تحریمها، برای خودشان. کاری با آنها نداریم؛ اما اگر راست میگویند که جان ایرانیان برایشان اهمیت دارد این تحریمهای ثانویه که علیه ما وضع کردهاند را بردارند. این تحریمها اجازه نمیدهد سایر کشورها به ایران کمک کنند، ایالات متحده باید بگذازد پولهایمان را که در بعضی از جاها بلوکه است، آزاد شوند.
وی خاطر نشان کرد: امروز باید بتوانیم مبادلات بانکی و اقتصادی داشته باشیم تا وسایل بهداشتی، درمانی و دارویی نه تنها برای بیماران کرونایی بلکه برای بیماران خاص و سرطانی تهیه کنیم. ما باید از حق خودمان برای گرفتن وام از بانک جهانی استفاده کنیم.
وی با تاکید بر اینکه فشارهای آمریکا بر روی مردم است، گفت: امروز همه میدانند فشارهای آمریکا چه سختی به مردم ایران وارد کرده است؛ از همین رو است که سازمان ملل و مجامع بین المللی و حتی سیاست مداران و کسانی که زمانی مسئولیت وزارت دفاع این کشور را داشتند مانند «چاک هاگل» بیان میکنند که ایالات متحده باید درخواست سازمان جهانی بهداشت (WHO )را بپذیرد.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاستخارجی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اگر درخواست سازمانهای بین المللی و سازمان بهداشت جهانی مورد توجه ایالات متحده قرار نگیرد تاریخ بسیار بد علیه آمریکاییها قضاوت خواهد کرد و مردم ایران به لیست جنایات آمریکا مانند آن چه در جنگ تحمیلی انجام دادند و یا هواپیمای مسافر بریمان را زدند و سردار سلیمانی را به شهادت رسانند اضافه خواهند کرد که این کشور مانع ارسال کمکهای بهداشتی و درمانی به آنان برای مقابله با کرونا شد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه دیوان دادگستری لاهه آمریکا را در وضع تحریمها علیه ایران محکوم کرد، آیا میتوانیم از این رأی به عنوان اهرم فشار استفاده کنیم یا خیر، گفت: متاسفانه آمریکاییها اگر رأی مجامع بینالمللی به سودشان باشد آن را علیه کشورهای غیر هسمو علم میکنند و میگویند قانون بین المللی است و لازم الجرا اما وقتی بر ضررشان باشد مشاهده میکنید چگونه برخورد میکنند.
جمالی نوبندگانی یادآور شد: در ارتباط با یونسکو ، پیمان آب و هوایی پاریس همین کار را کردند و خارج شدند، حتی امروز سازمان بهداشت جهانی و رئیس آن را تهدید میکنند از همین رو ما در رابطه با احکامی که صادر میشود باتوجه به خوی قلدر مآبانه آمریکا امید زیادی برای اجرایی شدنش نداریم اما این احکام میتواند یک فشار را بر دوش آمریکا بگذارد.