به گزارش خبرداغ، از آنجا که گسترش ویروس کرونا در سراسر جهان همچنان ادامه دارد، استفاده از ماسک و دستکش به منظور پیشگیری از ابتلا به این بیماری، به یک دغدغۀ عمومی برای اغلب افراد جامعه تبدیل شده و کمبود این اقلام در تمام کشورهای درگیر، باعث نگرانی شهروندان شده است.
به گزارش «انتخاب» به نقل از rfi، متخصصان بیماری های عفونی توصیه کرده اند که مردم به غیر از شستن مرتب دستها با آب و صابون به مدت ٢٠ثانیه و رعایت فاصلۀ اجتماعی، با انجام اقداماتی پیشگیرانه و احتیاطی، از جمله استفاده از ماسک و دستکش، ضدعفونی سطوح و اقلام غذایی، شستشوی به موقع و صحیح لباسهای خود، خطر ابتلا به این بیماری را کاهش دهند.
بنا به گفتۀ کارشناسان بیماری های عفونی، استفاده از دستکش برای افرادی که در مراکز درمانی فعالیت می کنند و یا در تماس با فردی مبتلا به ویروس کرونا در بین اعضای خانوادۀ خود قرار دارند، ضروری است. همچنین از آنجا که استفاده از دستکش، مانع از لمس چشم ها، بینی، دهان و تلفن همراه می شود، از انتقال ویروس کرونا جلوگیری می کند. بنابراین اگر از خانه خارج می شوید و به داروخانه، سوپرمارکت، پمپ بنزین و یا اماکن پر تردد مراجعه می کنید و یا مجبور هستید از وسایل نقلیۀ عمومی استفاده کنید، با استفاده از دستکش مناسب، می توانید خطر ابتلا به ویروس کرونا را کاهش دهید. به این ترتیب، پیش از آنکه بخواهید به عنوان مثال صفحۀ تلفن همراه خود را لمس کنید، دستکش ها را در سطل زباله انداخته و در صورت عدم دسترسی به آب و صابون، با استفاده از ژل ضدعفونی دست های خود را تمیز کنید.
اکنون بخوانید:
ببینید| نخستین گفتوگو با دانشمند ایرانی کاشف داروی ضد کرونا: HrsAce2
دستکش هایی که برای مقابله با انتقال ویروس کرونا این روزها مورد استفاده قرار می گیرند، هر کدام مدت زمان مصرف مشخص و میزان مقاومت متفاوتی در برابر این ویروس دارند. بنابراین برای استفادۀ درست از این محصولات بهداشتی، کسب اطلاعات دقیق از جنس، کارایی مؤثر و مدت زمان مصرف انواع دستکش ضرورت دارد.
دستکش لاتکس
دستکش لاتکس، بهترین نوع دستکش از نظر مقاومت در برابر ویروس کرونا به منظور پیشگیری از انتقال این بیماری محسوب می شود که مورد استفادۀ جراحان و کارکنان کادر درمانی در بیمارستان ها نیز قرار میگیرد. این دستکش همچنین قابل ضدعفونی با الکل اتانول می باشد و در صورت ضدعفونی با الکل، مقاومت خود را از دست نمی دهد. عمر مفید مصرف این دستکش، ۱۶ ساعت است.
دستکش وینیل
دستکش وینیل بی رنگ است و از جنس PVC (پلی وینیل کلرید) ساخته می شود. قابلیت نفوذ ویروس کرونا به این دستکش، حدود یک سوم یا ٣٠ درصد است. این دستکش را نباید پس از ضدعفونی دوباره استفاده کرد زیرا در صورت ضدعفونی، قابلیت نفوذ ویروس افزایش مییابد و شانس ابتلا به کرونا را بالا خواهد برد.
دستکش نیتریل
دستکش نیتریل با رنگ آبی در میان افراد شناخته می شود و مقاومت خوبی در برابر ویروس کرونا دارد. مدت زمان استفاده از این دستکش ۸ ساعت است و میتوان با الکل اتانول آن را ضدعفونی کرد زیرا باعث کاهش نفوذ ویروس کرونا خواهد شد.
دستکش نایلونی
دستکش نایلونی یا مشمایی مقاومت مناسبی در برابر ویروس کرونا ندارد و در صورت ضدعفونی با الکل اتانول، مقاومت آن کمتر شده و میزان نفوذش تا ٩٠ درصد بالاتر میرود. ترجیحاً از این نوع دستکش برای مدت طولانی استفاده نکنید و در صورت استفاده، بیش از یک بار آن را به دست نکنید.
نحوۀ استفاده از دستکش برای پیشگیری از ابتلا به کرونا:
پیش از استفاده از دستکش، دست های خود را بشویید و خشک کنید و از پاره یا سوراخ نبودن دستکش ها اطمینان حاصل کنید. در هنگام استفاده از دستکش، از لمس صورت و دهان و بینی خود پرهیز کنید. پس از عطسه و سرفه و یا تماس با فرد بیمار، دستکش های خود را عوض کنید.
دستکش ها و ماسک خود را در خیابان و بر روی زمین رها نکنید زیرا سلامت جسمانی دیگران را به خطر می اندازد. بهترین کار این است که دستکشها یا ماسک را هنگام تعویض در کیسه انداخته و پس از گره زدن در کیسه، آن را در سطل زباله دردار بیندازید و بعد از تمامی این مراحل، دست های خود را با آب و صابون بشویید. در صورتی که به آب دسترسی نداشتید، از ژل ضدعفونی کننده استفاده کنید.
دستکش ها را به شیوه ای که دست شما به سطح خارجی دستکش کشیده نشود از دست خود در آورید و در سطل زباله بیاندازید.