کد خبر: ۸۴۷۵۸۷
تاریخ انتشار: ۱۸ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۳:۵۹
تعداد بازدید: ۵۷۷
اختلاف چندین ساله دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگیان با مسئولان این دانشگاه در رابطه با کسرحقوق دانشجو معلمان همچنان ادامه دارد و در ایام قرنطینه و کرونا نیز این کشمکش طولانی مدت کمتر نشده است.

اقدام عجیب دانشگاه فرهنگیان در قبال دانشجومعلمانبه گزارش خبرداغ: موضوع مهم اینجا هست که حتی کسر ده درصد هم در شرایطی که هیچ خدماتی به دانشجو ارائه نمی‌شود دور از عدالت است و واقعیت‌های میدانی نشان می‌دهد که در این دو ماه هم بر خلاف گفته مسئولان دانشگاه از دانشجومعلمان همان مبالغ ۴۵ درصد کسر شده است.

کسر حقوق دانشجو معلمان قانونی است

کسری حقوقی که مسئولان دانشگاه با استناد به تبصره‌ای از ماده ۶ قانون متعهدین خدمت آن را قانونی می‌دانند و معاون طرح و برنامه دانشگاه فرهنگیان در این باره می‌گوید:

اکنون بخوانید: 

حقوق این گروه از فرهنگیان افزایش خواهد یافت

«بر اساس ماده ۶ قانون متعهدین خدمت، دانشجویان متعهد به خدمت موضوع این قانون از آغاز تحصیل خود به استخدام آزمایشی وزارت آموزش و پرورش درآمده و از حقوق و فوق العاده شغل مربوط به مدارک تحصیلی لازم جهت ورود به دوره تحصیلی موردنظر برخوردار خواهند شد. ضمنا حقوق کارآموزی دانش آموزان دانشسراهای تربیت معلم معادل حقوق و فوق العاده شغل مربوط به مدرک تحصیلی لازم جهت ورود به دوره تحصیلی موردنظر پرداخت خواهد شد.

همچنین در تبصره‌ای ذیل آن آمده است: پرداخت حقوق کارآموزی و حقوق به دانش آموزان و دانشجویان یادشده مانع از استفاده آنان از امکانات رفاهی عمومی از جمله خوابگاه و وام صندوق رفاه و غیره که دانشسراها و مراکز تربیت معلم و آموزشکده‌های فنی و دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی و حوزه‌های علمیه معمولا در اختیار آنان قرار می‌دهند، نخواهد بود اما هزینه‌های شبانه روزی و هزینه خوابگاه از وجوه پرداختی کسر خواهد شد.

خاکی ادامه داد: بر اساس قانون متعهدین خدمت ماده ۶ و تبصره‌ای ذیل آن است که دانشگاه مجاز شده است هزینه‌های شبانه روزی و خوابگاه را از دانشجومعلمان اخذ کند که این موضوع در مجلس شورای اسلامی تصویب می‌شود و سازمان برنامه و بودجه ابلاغ می‌کند و با نظر هیات امنای دانشگاه درصد آن مشخص می‌شود.»

اعتبارات رفاهی کجا هزینه می‌شود؟

مسئولان دانشگاه فرهنگیان کسری حقوق را به دلیل هزینه‌های شبانه روزی و هزینه‌های خوابگاهی می‌دانند، سوال مهمی که این جا ایجاد می‌شود این است که اگر دانشجویان باید هزینه خدمات را بپردازند پس اعتبارات رفاهی دانشگاه فرهنگیان کجا استفاده می‌شود؟

اعتبارت رفاهی دانشگاه فرهنگیان در قانون بودجه سال ۱۳۹۸ معادل ۱۴۰ میلیارد تومان که ۲۵ میلیارد تومان آن از اعتبار دولتی است و در لایحه سال ۱۳۹۹ معادل ۴۰۱ میلیارد تومان است که ۴۴ میلیارد تومان اعتبار دولتی و ۳۵۷ میلیارد تومان آن درآمد اختصاصی است.

بنابراین این ادعا که دانشگاه فرهنگیان اعتبارات رفاهی ندارد، ادعایی ناصحیح و مغایر با واقعیت است. دانشگاه فرهنگیان از نظر داشتن ردیف اعتبارات رفاهی، مشابه سایر دانشگاه‌ها دارای ردیف اعتبار رفاهی (تغذیه و خوابگاه) است، اما نکته مهم کاهش هر ساله سهم دولتی این اعتبارات است.

خدمات رفاهی در ایام کرونا و قرنطینه خانگی؟

محسن فتح الهی آرانی «دبیر شورای صنفی پردیس آیت الله طالقانی استان قم» گفت: کرونا هم حتی مانع عدم کسر از حقوق از دانشجو معلمان توسط دانشگاه فرهنگیان نشد! با شیوع ویروس کرونا در جهان، به دلیل سرعت بالای انتقال آن با گذشت زمانی کوتاه، بسیاری از کشورها سیاست تعطیلی تمام مقاطع تحصیلی و مؤسسات آموزشی را در اولویت برنامه‌های مبارزه با شیوع بیماری قرار دادند. بنابر آمار دریافت شده از وبگاه یونسکو در ۹ فروردین ماه ۱۳۹۹، ۱۶۵ کشور تعطیلی سراسری مؤسسات آموزشی را در دستور کار قرار داده‌اند که این تعداد، آموزش بیش از ۵/۱ میلیارد فراگیر را که را تحت تاثیر قرار داده است.

وی افزود: دانشگاه فرهنگیان با وجود ۶۷هزار دانشجو و حدود۱۰۰ پردیس و مرکز به عنوان بزرگ‌ترین دانشگاه ایران با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند که بزرگ‌ترین آنها کسر از حقوق به بهانه خدمات رفاهی می‌باشد.از زمان تاسیس دانشگاه فرهنگیان تا به امروز مبالغی از دانشجو معلمان تحت عنوان هزینه‌های رفاهی به میزان ۴۵ درصد از احکام حقوقی آنها کسر می‌شود.اشاره به اینکه در تبصره ذیل ماده ششم قانون متعهدین به خدمت در آموزش و پرورش مصوب سال ۶۹، کسر بابت استفاده از خدمات شبانه روزی ذکر گردیده است که با توجه به اصلاح احکام و اعمال حداقل حقوق، میزان کسر نیز افزایش پیدا کرده که با توجه به عدم ارتقا و بهبود در ارائه رفاهیات و تغذیه نسبت به گذشته، موجبات اعتراضات دانشجویی را فراهم آورده است.

فتح الهی آرانی ادامه داد: اعتراضات در سال ۱۳۹۹ به بالاترین سطح خود رسیده زیرا با تصویب حداقل حقوق کارمندان دولت به مبلغ دو میلیون و هشتصد هزار تومان و وجود کسر ۴۵ درصد از احکام دانشجومعلمان چیزی نزدیک به ترمی ۴ میلیون تومان برای دانشگاه دولتی هزینه پرداخت می‌شود که در مقایسه با امکانات دریافتی تفاوت فاحشی را دارا می‌باشد. موضوعی که این روزها در بین دانشجومعلمان درحال بحث هست کسر از حقوق حتی در زمان بیماری کرونا و تعطیلی کامل دانشگاه هست به صورتی که هیچ گونه خدمات رفاهی به دانشجومعلمان ارائه نمی‌شود اما، کسر از حقوق‌ها بابت رفاهیات همچنان باقی است.

این فعال دانشجویی یادآور شد: آقای دکتر پرویز انصاری راد معاونت امور دانشجویی دانشگاه در گفت‌وگو با شورای صنفی موسسه دانشگاه فرهنگیان در اسفند ماه مطرح کرد: کسورات دانشگاه در این دو ماه اسفند و فروردین مانند سه ماه تعطیلی تابستان خواهد بود و ۱۰ درصد از احکام کسر خواهد شد و چنانچه تعطیل دانشگاه تا هر زمان بنا بر اعلام نهاد‌های بالا دستی ادامه داشته باشد، باز هم روال به همین شکل خواهد بود. اما موضوع مهم اینجا هست که حتی کسر ده درصد هم در شرایطی که هیچ خدماتی به دانشجو ارائه نمی‌شود دور از عدالت است. و واقعیت‌های میدانی نشان می‌دهد که در این دو ماه هم بر خلاف گفته مسئولان دانشگاه از دانشجومعلمان همان مبالغ ۴۵ درصد کسر شده است.

دبیر شورای صنفی پردیس آیت الله طالقانی استان قم در پایان گفت: مسئولان دانشگاه فرهنگیان عنوان کردند که این موضوع در دستور کار هیات امنا قرار دارد و در صورت تشکیل جلسه هیات امنا به آن پرداخته می‌شود. باید دید هیات امنا دانشگاه فرهنگیان که آخرین جلسه آن به ماه‌ها قبل بر می‌گردد و در طی این سال‌ها به صورت منفعل و ناشنوا در خصوص بزرگترین مشکل رفاهی دانشجویان که کسر از حقوق می‌باشد عمل کرده است، چه تصمیمی در خصوص کسر از حقوق دانشجویان در ماه‌های کرونایی خواهد گرفت.

منبع: خبرنامه دانشجویان ایران

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: